PDA

View Full Version : POMOCY K800i

marecki4
12-02-2007, 14:43
Mam problem z SE k800i a mianowinie nie wyswietlaja mi sie polaczenia nieodebrane,wybierane i odbierane.Tylko jedno polaczenie mi wyskakuje np.zadwonie do kogos to jest wyswietlone polaczenie wybierane ale jak 2 raz zadzwonie do kogos innego to juz nie,czyli moze byc tylko 1 polaczenie wyswietlone.Pomozcie PLZ.
Telefon w sieci PLUS.

lukaszgeodezja
12-02-2007, 20:13
witam tez mam k800i ale nie mam takiego problemu mam go dopiero 7 dni wiec moze jak cos wiecej bede wiedzial to dam znac a za to mam inny problem moze mi pomorzesz

Cześć witam wszystkich użytkowników SE wiem co prawda forum w szczególności dotyczy SE K750i a ja mam problem z K800i mianowicie kiedy chce wejść w opcje/folderu gry lub aplikacje wyskakuje komunikat „operacja nie powiodła się” stało się tak po tym jak koleszka wyciągną mi kartę pamięci przy włączonym SE, resetowalem K800i ale nie pomogło zastanawiam się nad formatowaniem karty robić to telefonem czy może na PC za pomocą czytnika kart a jeśli już format to NTFS czy FAT czy inny … proszę pomóżcie. Mam go od tygodnia i taka „niespodzianka”. Ale fotki robi niesamowite mogę się przyłączyć do ludzi którzy twierdza ze to najlepszy aparat w telefoniczku. A cała reszta jak w innych SE miałem do czynienia z K700i, K750i.

the bill
12-02-2007, 20:22
jeśli chodzi o pierwszy post, to pierwszy taki synał słysze :/

kiedy chce wejść w opcje/folderu gry lub aplikacje wyskakuje komunikat „operacja nie powiodła się” stało się tak po tym jak koleszka wyciągną mi kartę pamięci przy włączonym SE, resetowalem K800i ale nie pomogło
ja cały czas wyciągam karte na włączonym telefonie przy czym należy zwracać szczególną uwage, aby w trakcie wyciągania jak i wkładania żadna aplikacja nie korzystała z karty pamięci. jeśli masz dzwonek [sygnał], który wykorzystuje telefon do połaczeń lub SMS'ów, to warto wrzucić go w pamięć telefonu.

zastanawiam się nad formatowaniem karty robić to telefonem czy może na PC za pomocą czytnika kart a jeśli już format to NTFS czy FAT czy inny …
zdecydowanie FAT32

lukaszgeodezja
12-02-2007, 20:45
the bill
Moderator dziekuje ci !

z tym wyciaganiem to tk na chłopski rozum ze wyciagamy wtedy gdy tel nie korzysta z aplikacji itp zainstalowanych na karcie
ale u mnie to czy chem wejsc na pamiec tel czy karte to nie moge wejsc w opcje aplikacje i gry --- robilem master reset ;/
moze cos poradzicie prosze bo mam go 7dni i taka kupa :(

irek15
19-02-2007, 21:06
nie wiem jak skonsigurowac internet jak to wszystko ustawić prosze o pomoc z góry dzięki

MasterBarti
19-02-2007, 23:31
zdecydowanie FAT32 mi się zdawało, że wszystkie pamięci flash pracują na FAT16 a przynajmniej większość

the bill
19-02-2007, 23:40
mi się zdawało, że wszystkie pamięci flash pracują na FAT16 a przynajmniej większość
byłem przekonany, ze w 32 :/
ale podłączyłem karte do czytnika w komputerze, i we właściwościach karty wyświetla tylko..... FAT - teraz już nic nie rozumiem :/

panowie - jakim programem sprawdzić w jakim FAT mamy te karty :roll:

kavior
20-02-2007, 12:27
Ja włączyłem systemowego defragmentatora dysków. Tam mi pokazało, że mam... FAT. A wyżej był systemowy dysk, czyli C: i on miał FAT32.

http://images20.fotosik.pl/74/4fb06ad14f4f0483m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4fb06ad14f4f0483.html)

Na karcie kliknąłem PPM, wziąłem Formatuj... i miałem opcje:

http://images21.fotosik.pl/5/d082d8cfdbf64882m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d082d8cfdbf64882.html)

Więc chyba jednak trzeba formatować na FAT, gdyż nawet telefon formatuje na FAT, a nie na FAT16 czy 32... ;)

lukaszgeodezja
21-02-2007, 00:44
ciesze sie ze podjeliscie moj temat dodtyczacy formatowania karty:)

ale nadal mam problem z aplikacjaami i grami w k800i nie moge wejsc do folderu co juz pisalem robilem master reset i nawet aktualizowalem oprogramowanie za pomoca programu sciagnietego ze strony SE i doopa nic nie pomoło nadla nie moge otworzyc tych folderow, a telefon do serwisow nie przyniosły nic procz "prosze tel przysłac do nas" ;/

aha mam te hpm-85 ale o nich innym razem

chyba ze ktos ma pytania

the bill
21-02-2007, 07:00
rozumiem twój problem, lecz chyba żaden z nas skoro nie wspomniał o tym problemie, to jeszcze nie spotkał sie z takim problemem [oby jak najdłużej] :/

moja propozycja jest taka, aby jeśli masz możliwość, pożycz od kogoś karte pamięci inną i zobacz, czy na tej nowej będzie dobrze śmigac :wink:
jeśli tak, to na dzieńdobry zrób swojej karcie format.
jeśli nie, to to nie bedzie wina karty :/
wydaje mi sie, że warto od tego zaczać, bo okaze sie, że telefon jest dobry i nie ma sensu wysyłac go do serwisu.

lukaszgeodezja
21-02-2007, 10:33
mi sie wydaje ze to nie jest wina karty bo po master resecie i aktualizacji nie wkladalem karty aby sprawdzic poprawnosc dzialania tel wiec opcja wina karty jest obalona !
i skonczy sie raczej na wysylce do serwisu
bla a nie chem sie z nim rozstawac

bill ty tez masz k800i ?
powiedz jak to jest czy da sie wzmocnic głosnosc w słuchawkach jak pisalem mam hpm-85 swietnie leza na uszach graja exta dzwieki sa super ale nie ma tego czadu/głosnsci a słuchawki potencjał maja
czytalem ze w k750 mozna dograc/zamienic jakies sterowniki odpowiadajace za muze ??

lukaszgeodezja
21-02-2007, 10:38
aha inna sprawa k800-tka to tyko format 3gp czy mp4 tez bo jak juz kiedys wspominalem mialem A1000 i ona te mp4 i jakosc wiele fajniejsza jak 3gp.

the bill
21-02-2007, 23:07
na wstępie na przyszłość, edytuj własne posty, aby uniknąć takiego widoku jak teraz - dwa posty twojego autorstwa jeden pod drugim.
do edycji służy przycisk http://se-center.info/templates/RedSilver/images/lang_polish/icon_edit.gif znajdujący sie po prawej stronie twoich postów :wink:

czy da sie wzmocnic głosnosc w słuchawkach
wg mnie tak, lecz pytanie nie jest do mnie skierowane, ponieważ ja nie ingeruje w softy - nikt nie jest omnibusem :D

mam hpm-85 swietnie leza na uszach graja exta dzwieki sa super ale nie ma tego czadu/głosnsci a słuchawki potencjał maja
wg tych słów należało by sie zastanowić czy równiez oczekiwałbyś power'a od głośników takich od wiezy? :wink:
wszystko zależy od tego, jaka moc jest na wyjsciu podającego muzyke - telefon to nie wzmacniacz.
drugą rzeczą nad jaką należałoby sie zastanowić, to taka, czy bateria w telefonie o napięciu..... - nie chce mi sie zaglądać pod baterie :P - może dac nam chociaz 0,1W mocy? :>
chyba nie :faja:
tak więc nie oczekuj cudów :lol:

k800-tka to tyko format 3gp czy mp4
jedno i drugie :faja:
niewiele jest tu na forum filmów w rozdzielczości po K800, ale tutaj (http://se-center.info/viewtopic.php?t=1536) wstawiłem kilka odcinków pod K750 i pod K800 - ściągnij sobie jeden odcinek w mniejszej rozdzielczości i drugi na porównanie - powinieneś być zadowolony :wink:

MasterBarti
21-02-2007, 23:31
wracając do FATu jak pisze tylko FAT to oznacza to że jest to FAT16

the bill
21-02-2007, 23:58
wracając do FATu jak pisze tylko FAT to oznacza to że jest to FAT16
mógłbys podac źródło tej informacji? :roll:

MasterBarti
22-02-2007, 08:47
Z doświadczenia (bawię się na komputerach od 7 lat no i teraz na informatyce jestem) np.
1-po przerabianiu partycji na FAT16 w programach i pod Windowsem wtedy pisze tylko FAT. Jak nie wierzycie to zróbcie konwersję jakiejś małej partycji na FAT16 i zobaczcie co pisze
2-FAT12 odszedł do lamusa (wiele lat temu), a przy FAT32 jest też cyferka więc zostaje tylko FAT16
3-FAT16 stosuje się w większości, jak nie we wszystkich pamięciach flash
Ale żeby poprzeć to czymś poszukałem i mam:

FAT (FAT16) oznacza Tablicę Alokacji Plików (ang. File Allocation Table). Dane przechowywane są w klasterach (niektórzy mówią - klastrach), których wielkość jest zależna od rozmiarów partycji. Ponieważ ten system plików powstał najwcześniej, jego możliwości i wydajność są ograniczone. Podstawową wadą jest ograniczenie wielkości partycji do 2 GB. Zatem aby w tym systemie wykorzystać całą powierzchnię 30-gigabajtowego dysku trzeba by na nim utworzyć aż 15 partycji. Po drugie - im większa partycja, tym większe są na niej klastery - od 2 KB dla dysku 16 MB po 32 KB dla dysku o maksymalnej wielkości 2 GB. Tworzenie "dużych" partycji wiąże się zatem z marnowaniem dostępnego miejsca.
źródło: http://www.sciaga.pl/tekst/40322-41-fat_fat16_fat32_ntfs -trochę niezbyt pewne no ale ocena i opis są całkiem dobre

FAT16 jest natywnie stosowany w systemach operacyjnych Microsoftu od MS-DOS do Windows 95. W Windows 95 OSR2 wprowadzono po raz pierwszy FAT32, który wraz z NTFS jest stosowany w nowszych systemach tej firmy. System FAT16 jest nadal często stosowany na niewielkich mediach, np. kartach pamięci flash.de:FAT en:File Allocation Table es:FAT fa:جدول تخصیص فایل fr:File Allocation Table he:FAT32 ja:File Allocation Table tr:Dosya Yerleşim Tablosu
źródło: http://encyklopedia.korba.pl/page/FAT16

the bill
22-02-2007, 19:21
jestem usatysfakcjonowany :wink:

lukaszgeodezja
25-02-2007, 18:18
czesc dziewczyny
i chlopaki :)
troszku mnie nie bylo / szkoła / i fajnie ze sie tu cos na moim poscie dzieje
;p

ok juz postaram sie nie pisac postow pod postem ah te zasady a no co co słuchawek no to dzieki masz racje bilu tel to nie wzmaczniac a słuchawki podłaczone do inne go sprzetu no mp3 albo cos zasilana 220w
graja zajebiscie
tel odesle do serwisu w tygodniu - nie pocieszenie z mojej strony

acha dzieki za link do filmikow
znalazlem na forum post poswiecony konwenterowi ktory jest zajebisty robi wszystko i rozdzielczosc ustawiasz i klatki/sek i inne mozna sonie pokabinowac i ustawic tak ze efekt jest extra
no dobra to tyle tym razem
3mta sie

kqamil
26-01-2008, 15:00
mam ten sam problem z aplikacjami w se k750i :cry: :cry: