View Full Version : Słuchawki z allegro, wątpliwości...
Witam, zastanawia mnie kwestia jakości słuchawek HPM-70 - z tego co czytam w necie, wynika, że wszystko z allegro to podróba, bleeee itd...
no więc chciałbym spytać czy warto bawić się w allegro i kupić te słuchawki za 50 zł pomimo, że w sklepach ceny zaczynają się od 100 zł?
A ja wylicytowałem za 40zł i wszystko ok Dogadujesz się z goście czy jakby co to bedziesz mógł zwrócić ale co tam za taką kaskę możesz "zaryzykować' i kupić
Mr.Coolio
18-02-2007, 15:25
Nie radzę kupować tego badziewia z allegro. Też chciałem sobie kupić, bo nie miałem słuchawek w moim, ale jednak wybrałem oryginalne standardowe słuchawki HPM-61, które są w komplecie z telefonem za 60zł i wszystko jest tak jak w książce pisze, a do tego mam gwarancje. A te podróby z allegro poprostu są tak tandetne, że jak słuchasz głośniej muzyki to wszystko trzeszczy, huczy i nic więcej i niczym nie dorównają oryginalnym standardowym słuchawkom. Więc albo zrobisz tak jak ja, albo wydasz więcej kasy na oryginały. Mam nadzieję, że postąpisz rozsądnie ;)
czyli te z allegro np hpm-70 te za 40 pare zł ,to nie sa orginaly ?? Wersja bulk albo blister wiec nie wiem sam juz ;/
A ja kupiłem sobie "te badziewie z allegro" ,prawda jest, że HPM-61 są naprawdę dobre pod względem jakości dźwięku, ale HPM-70 nie trzeszczy i nie huczy po prostu brakuje im niskich tonów i co najważniejsze można do nich podłaczyc zwykłe słuchawki zakończone jackiem 3,5mm :wink:
wydaje mi sie ze lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie adaptera do sluchawek (na allegro kolo 5zl) i do tego takie sluchaweczki, bardzo miłe są, zakladasz na uszy i nie slyszysz nic z zewnatrz:
http://allegro.pl/item165534012__sluchawki_koss_spark_plug_nowe_gwar _.html
pozdro
mada in czajna :D ogoleni ladnie wygladaja ... ale ja tam wole kupic hpm-70 :) 40 zł ? warto sprobowac :]
Mr.Coolio
18-02-2007, 22:28
Chcesz to próbuj, ale później nie zakładaj tematu o nazwie "HPM-70 z allegro, nie kupujcie tego bo to podróbki"...
wydaje mi sie ze lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie adaptera do sluchawek (na allegro kolo 5zl)
Ten adapter zmienia jakośc słuchanej muzyki...oczywiście na gorszą, no chyba ze nie zależy ci na jakości. Jednak jeśli chcesz na tym troche zaoszczedzic i jednocześnie cieszyc się ładnym brzmieniem z słuchawek, polecam standardowe słuchawki HPM-61 :)
davidzior- K750i
18-02-2007, 23:32
A co myślicie o tych słuchawkach:
http://www.allegro.pl/item167651663_hf_hpm_70_stereo_k750i_k800i_w300i_w 850i_f_vat.html
czy to też są podróby ??- mi się wydaje, że nie- ale nie jestem pewien... :?
Mr.Coolio
18-02-2007, 23:47
czy to też są podróby ??- mi się wydaje, że nie- ale nie jestem pewien...
Raczej tak, a z resztą cena wskazuje tylko na podróby. Kto by Ci za 6 dych sprzedawał oryginały...
wydaje mi sie ze lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie adaptera do sluchawek (na allegro kolo 5zl)
Ten adapter zmienia jakośc słuchanej muzyki...oczywiście na gorszą,
Skąd taka teza? ;-)
Jeżeli do tego adaptera/adapteru (jak to napisać??) za 5 zł dokupi się też słuchawki za 5 zł, to jakość będzie gorsza... Radziłbym od razu z Alle wziąść jakieś porządniejsze słuchawki, np Creative'a. Sam ich używam i jestem zadowolony.
Ten adapter zmienia jakośc słuchanej muzyki...oczywiście na gorszą
Powiem krótko, miałem, słyszałem :P
Mr.Coolio
19-02-2007, 12:52
Powiem krótko, miałem, słyszałem
Hah, jak wpiąłeś słuchawki Sonnyo czy jakie to tam te byle co jest no to nie dziwne, że było źle. Bo trzeba sobie kupić porządne słuchawki Sony, Creative czy Philips i wtedy będzie ok. ;)
Ten adapter zmienia jakośc słuchanej muzyki...oczywiście na gorszą
Powiem krótko, miałem, słyszałem :P
Powiem długo. Mam, słyszałem, słucham i będę słuchał
Hah, jak wpiąłeś słuchawki Sonnyo czy jakie to tam te byle co jest no to nie dziwne, że było źle. Bo trzeba sobie kupić porządne słuchawki Sony, Creative czy Philips i wtedy będzie ok. Wink
No proszę jaki meloman się znalazł :P coś w stylu tego adaptera http://www.allegro.pl/item164260467_adapter_hf_audio_k510i_k750i_w800i_w 900i.html
Zniekształci ci dźwięk na każdych słuchawkach (przynajmniej ja tak miałem) natomiast adapter zawarty w "zestawie" HPM-70 jest jak najbardziej odpowiedni do słuchania muzyki na dobrych słuchawkach.
P.S Popisałeś się znajomością firm produkujących słuchawki ale nie wymieniłeś tej najporządniejszej a mianowicie Sennheiser :)