View Full Version : Problem chyba z bateria
Czesc, mam taki problem ze od wczoraj bateria laduje mi sie jakies 30 minut do pelna, albo zamiast 10 paskow ladowania mam tylko 9 poza tym telefon sam wylacza sie zaraz po wlaczeniu, albo niektore klawisze w tym joystick odmawiaja posluszenstwa, gdy zostaje 1 lub 2 paski baterii telefon dziala bez problemu. Wiec czy to napewno moze byc wina baterii? i od czego moglo sie tak stac nagle skoro do wczoraj nie bylo problemow.
tutaj raczej pomoze tylko servis :)
jezeli CI sie chce mozesz napisac mejla do SE polska albo do opertora od ktorego miales telefon. Powinni szybko odpowiedzieć ( oczywiscie jutro) i podac dalsze wskazowki .
okej dzieki tak zrobie, napisze do SE
juz sobie sam poradzilem. To jednak byla wina baterii, wiecie co zrobilem?
Rozladowalem tak porzadnie baterie ze wlaczalem go na rozladowanej baterii do tego momentu az wogole sie nie wlaczy, nastepnie przeczyscilem zmywaczem do paznokci port do podlaczania ladowarki oraz styki na baterii. W kolejnym kroku podlaczylem go do ladowanie i jakie bylo moje zdziwienie gdy znow zobaczylem 10 kresek poziomu ladowania, telefon ladowal sie 2 godziny z hakiem wiec dla pewnosci zotawilem go jeszcze przez godzine, gdy go pozniej wlaczylem nie bylo juz zadnych problemow bateria byla pelna nic sie nie zacinalo i nadal bateria jest pelna do chwili obecnej, czyli wszystko dziala jak nalezy.
Dziwne to bylo zjawisko, prawda? :-)
bardzo dziwne ;] ale polak potrafi :D
taaaaa, zwlaszcza taki pomyslowy jak ja hyhyhy
klaczek5
26-02-2007, 12:31
Kurde,ja mam taki problem , że niewiem czy bateria do kitu czy jak.. mam nowego Se K750i i bateria mi raz pokazuje mniejszy poziom a raz większy.. mógłby ktoś mi powiedziec co jest?? chyba bateria do.. du... pyy
the bill
26-02-2007, 12:48
Kurde,ja mam taki problem , że niewiem czy bateria do kitu czy jak.. mam nowego Se K750i i bateria mi raz pokazuje mniejszy poziom a raz większy.. mógłby ktoś mi powiedziec co jest?? chyba bateria do.. du... pyy
aktualne wskazania baterii zależą od kilku czynników. jak wiadomo telefon co kilka minut, kilkanaście sek. komunikuje sie ze stacją przekaźnikową. gdy sie przemieszczamy to telefon sam przełącza sie pomiędzy tymi stacjami przekaźnikowymi. to jeden czynnik mający wpływ na wskazania poziomu naładowania baterii. kolejny, to taki czy korzystamy z jakiś aplikacji [gra, odtwarzacz, radio]. wtedy mamy większy pobór prądu. przestajemy korzystać z innego oprogramowania, wskazania baterii pójdą nam do góry troche. zadzwoni nam ktoś, wskaźnik spadnie, ale po skończonej rozmowie znowu podniesie sie :wink:
klaczek5
27-02-2007, 20:01
aaa:).. tzn ze nie jest tak zle jak myslalem.. chyba ze zle zrozumialem.. bardzo Ci dziekuje the bill;).. pozdrawiam