View Full Version : Problem z aparatem...
przemek_ag
21-02-2007, 14:48
Witam!
Mam problem z aparatem, jak próbuję zrobić zdjęcie to pokazuję mi się: "Otwórz osłonę obiektywu" :( Mogę tą usterkę naprawić sam czy muszę iść do serwisu? Jak tak to ile będzie wynosił koszt naprawy? Orientacyjnie oczywiście:)
Zarandiel
21-02-2007, 14:56
Nie upadł Ci nigdy telefon? Bo czasami zdarza się, że zruszy się klapka i nie zaskakuje ten suwak uaktywniający aparat. Czy jak otwierasz klapkę automatycznie włącza Ci się aparat? Jeśli nie to prawdopodobnie osłona odpowiednio nie zaskakuje.
piotrekgsm
21-02-2007, 15:04
do wymiany taśma z przełącznikiem .
byl ten problem opisywany tu na forum przez kogos z rysunkami
przy zdejmowaniu obudowy aparatu
i ktos mial podobny problem z klapka ze po jej otwarciu aparat sie
nie wlaczal byc moze ulamal sie taki dzyndzelek o ktorym mowil
Zarandiel
piotrekgsm
21-02-2007, 15:29
Mogę tą usterkę naprawić sam czy muszę iść do serwisu? Jak tak to ile będzie wynosił koszt naprawy? Orientacyjnie oczywiście:)
niestety ale jesli nie masz doświadczenia w naprawie telefonów, to radze sie jednak udac do serwisu(dla dobra twojego k750) ktoś pisał że jakiś serwis wziął za to 30zł(taśme z przełącznikiem) .myśle że do 50-60zł powinieneś się wyrobić jesli serwis jest uczciwy
przemek_ag
21-02-2007, 18:41
Telefon kupiłem i miał być w 100% sprawny, ale wiecie jak to jest na allegro:/ Wymieniłem dzisiaj obudowę więc na pewno nie jest tam nic ułamane, ale zauważyłem że przy tej płytce z diodami jest jakaś mała płytka z takim jakby przełącznikiem i jest luźno w telefonie nie połączona z niczym innym, podejrzewam, że to przez to coś jest nie tak:( Ale aparat działa bo udało mi się zrobić zdjęcie:P
piotrekgsm
21-02-2007, 21:03
ona powinna być na tej samej tasmie co diody :D może przerwałeś tą taśme???
przemek_ag
21-02-2007, 22:46
Nie, bo przed wymianą obudowy już nie działała kamera:P Po prostu sprzedało mi go jakieś dziecko Neostrady... :/ Trzeba coś z tym zrobić:]
http://se-center.info/viewtopic.php?t=6926&highlight=
Ten post powinien ci pomuc
Sam miałem taki problem ale docisnołem i przez jakis miesiąc działało ale puziniej jakos sie zdenerwowalem bo nie działało to kupiłem za 30 zł taśme na allegro i do teraz aparacik jest w stanie idealnym.