View Full Version : Proszę o radę ! PROBLEM !!! z Memory Stick Duo
Witam . Szukałem na forum czegoś w moim temacie ale nie znalazłem więc postanowiłem napisać , jeśli coś przeoczyłem to sorki . Dziś zakupiłem SE K750i i postanowiłem wrzucić do niego parę mp3 . Wszystko było ok, komp odnalazł wymienny dysk wrzuciłem , posłuchałem i zachciało mi się jeszcze kilku zdjęć podłączyłem na nowo i skopiowałem kilka zostawiając telefon podłączony przez USB ( kawy się zachciało !!!) . Kiedy wróciłem zobaczyłem niebieski ekran w końcowej fazie , restart i co widzę - NIC . Sprawdzam telefon a tam żadnego mp3 , żadnego zdjęcia , a komp nie odnajduje dysku wymiennego po podłączeniu telefonu mimo iż np. aparat fotograficzny odnajduje , tak jakby nie było w telefonie pamięci wymiennej. Nie wiem co mam robić ! Telefon wyłączyłem parę razy , kartę wyjmowałem i nic . Proszę o radę !!!
-STIFLER-
21-02-2007, 21:24
Sprubuj zrobic Master Reset telefonu W ustawieniach mozesz go zrobic, kod 0000. Jesli to nie pomoze, radze wgrac nowego softa, albo jesli masz dostep do czytnika kart pamięci to wloz tam karte i sformatuj.
Dodam jeszcze ,że mimo ustawienia zapisywania zrobionych zdjęć w Memory Stick ich tam nie ma . Czy przywrócenie ustawień początkowych może pomóc , jeśli tak to co to jest : kod blokady telefonu ?
Z tym kodem wreszcie zaskoczyłem ale niestety nie zadziałało ! Dzięki za dobre chęci !!!
mirek2538
21-02-2007, 21:31
to jest kod zabezpieczajacy tel i zazwyczaj to jest: 0000 jesli se nie zmieniles na inny
Co dziwne 3-krotny reset telefonu coś pomógł teraz są pliki w folderze moje zdjęcia i pliki mp3 , ale brak komunikacji między telefonem a kompem i nie widać dysku wymiennego . Czyli jednak trochę pomogło , może jeszcze jakieś sugestie ?
MasterBarti
21-02-2007, 22:37
może jeszcze jest coś nie tak w samym windowsie
Podepnij kabel pod inne gniazdo USB i zobacz czy będzie działał
WIELKIE DZIĘKI ! Wszystko po trochu pomogło i jest ok . Jeszcze raz serdeczne dzięki !!! Mimo wszystko zapodałem jeszcze przywracanie systemu i teraz wszystko gra . Pozdrowienia
Następnym razem bez wyłączania telefonu wyciągnij i włóż kartę pamięci. To na pewno pomoże ;) Pozdrawiam