View Full Version : K750 nie czyta kart SONY
Mr.Coolio
22-02-2007, 12:00
Wczoraj zauważyłem, że mój K750 czyta jedynie karty Sandisk. Wywnioskowałem to stąd, że gdy włożyłem kartę SONY 64MB brata, to telefon zaczął wariować, w ogóle się nie chciał włączyć i ekran migał na biało, a kiedy wkładałem swojego Sandiska, bratowej i szwagierki chodził bez zarzutów. Nie wiem czym to jest spowodowane, a chcę kupić kartę 1GB Sandisk'a i boję się, że większych Sandisk'ów może też nie przeczytać. Nie wiem czym to jest spowodowane. Może slot jest uszkodzony :roll:
golden87
22-02-2007, 23:57
Mialem podobny przypadek w D750i... nie chodziło jednak o marke ale o wielkosc, mialem 512 Sandiska... bylem w lombardzie i interesowalem sie oryginalem 2 Gb... bo wlozeniu karty, phone nie chcial sie wlaczyc i wariowal... nie wiem czy to moglo byc spowodowane... moze stary soft?
Moze sproboj zrobic update SEUS'em i wtedy sproboj z ta karta :)
Mr.Coolio
23-02-2007, 12:03
Właśnie też się zastanawiałem nad SEUS'em, ale nie wiem czy mogę, bo telefon przywiozłem z Anglii, a co za tym idzie angielski soft i nie wiem czy tak mogę, czy wgra się PL, z tego tematu jestem zielony ;)
golden87
23-02-2007, 15:15
Oczywiscie ze mozesz,
SEUS dziala na tej zasadzie ze jezeli masz polski soft wgrany, do uaktualni Ci do najnonowszego polskiego softu, jezeli masz wgrany angielski najnowszy to do najnowszy angielskiego itd itd.
Jezeli miales w serwisie wgrany polski, to SEUS ci uaktualni do najnowszego polskiego :)
Mr.Coolio
23-02-2007, 15:17
Dzieki :) Mam angielski soft, bo i po ci miałem wgrywać polski ja nie sprawia mi on żadnego problemu ;)
golden87
23-02-2007, 15:44
Tzn... ja wgrywam polski soft, tylko z jednego wzgledu.... uzywam T9 ;)
Posiadam kartę Sony 512 i mój K750i czyta ją bez problemów. Wszyscy mówią jakie to karty Sony są słabsze a tak wcale nie jest przyajmniej w moim przypadku.
Mr.Coolio
28-02-2007, 15:19
Posiadam kartę Sony 512 i mój K750i czyta ją bez problemów. Wszyscy mówią jakie to karty Sony są słabsze a tak wcale nie jest przyajmniej w moim przypadku.
Tak, bo Sony powinien czytać każdy k750i, ale mój z nie wiadomych względów ich nie czyta i w tym tkwi problem. Jestem skazany tylko na Sandiski. Próbowalem kilka kart Sony brata, kolegów i przy żadnej się nie uruchamiał.
Andrzej2202
01-03-2007, 11:42
Ja też mam kartę sony/ 1gb / i czyta ją bez najmniejszych problemów.Karta z innego fona będzie miała problemy na twoim musiałbyś ją sformatować na twoim i spróbować wtedy czy będzie ok.
sunny erricsun
08-04-2007, 17:53
Tak, bo Sony powinien czytać każdy k750i, ale mój z nie wiadomych względów ich nie czyta i w tym tkwi problem. Jestem skazany tylko na Sandiski. Próbowalem kilka kart Sony brata, kolegów i przy żadnej się nie uruchamiał.
słyszałem że sandiski są lepsze,szybsze w fizycznym działaniu itd