PDA

View Full Version : Problem z klawaiturą w k750i

freemanek
22-02-2007, 14:32
witam.
posiadaczem SE K750i jestem od miesiąca. w zawiazku ztym mam takie zapytanie - czy w wam także się zdarzają
problemy z klawiaturą telefonu?? chodzi mi dokladnie o to, iż w momencie gdy piszę sms, notatkę, czy
gdziekolwiek cokolwiek (np era gg) wstukując literę np. "e" nie moge jej wybić. potrafi sie kilka albo czasem i kilkanascie
razy pojawic dddddddddddddddd, zanim na ekranie pojawi się "e" ( oczywiscie podaję to dla przykądu - dzieje
się torównież z pozostąymi klawiszami). ktośsięz czymś takim spotkal?? dodaam tez, ze jak wykasuje dajmy na to
te ddddddddddddd poczekam paręnaście sekund, to w wielu przypadkach idzie wpisac "d", ale leogiczne jest, ze
nie bede po kazdym znaku czekal kilkanascie sekund, na wpisanie nastepnego.
jakieś sugestie?? rozwiazania?? Czy pozostaje tylko serwis??

Kristof18
22-02-2007, 16:47
a masz włączony slownik ??:P tak z ciekawosci pytam :D

freemanek
22-02-2007, 17:17
a masz włączony slownik ??:P tak z ciekawosci pytam :D
mam wylączony. nienawidzę slownika.
a dodatkowo ten problem pojawia sie praktycznie wszedzie gdzie psize sie tekst. nie tylko w sms....

mpurzewski
23-02-2007, 20:34
jezeli piszesz ze po wcisnieciu 3 wyskakuje d po kilkunastu sekundach to widac ze z przyciskiem jest raczej wszystko ok moim zdaniem trzeba wine upatrywac w oprogramowaniu sofcie czy jak sie to tam zwie ;) mechanika raczej jest dobra tak mi sie wydaje

freemanek
24-02-2007, 13:40
jezeli piszesz ze po wcisnieciu 3 wyskakuje d po kilkunastu sekundach to widac ze z przyciskiem jest raczej wszystko ok moim zdaniem trzeba wine upatrywac w oprogramowaniu sofcie czy jak sie to tam zwie ;) mechanika raczej jest dobra tak mi sie wydaje

teżtak mi się wydaje... aktualizacja oprogramowania ze strony firmowej może pomóc?? nie utracę gwarancji jakby co?? mówię o tym:
http://brb.pl/bjml

mpurzewski
27-02-2007, 09:08
nie mam zielonego pojecia co z gwarancja. jak masz telefon na gwarancji to smigaj do serwisu i niech robia;D

ekolada
27-02-2007, 17:03
To nie wina softu, nie zrobisz tego, musiz oddac na gwarancje. Miałem to samo, najpierw mi nie działała 5 potem 5,6 musialem bardzo bardzo mocno naciskac aby wbilo, potem mi nie działała 1 potem 0 itp, zaniosłem do plusa na gwaracje i mi zrobili. I tak po miesiacu znow mi 5 szwankuje -,-

mpurzewski
27-02-2007, 21:52
najlepsza opcja to domagac sie o nowy telefon, moze bedziesz mial szczescie i Ci go przyznaja

ps ekoloada to co tam u Ciebie zawinilo ?

Szycha201
28-02-2007, 16:15
Ja miałem dokładnie ten sam problem przy moim k750i :( Przyczyną okazała się luźna płytka klawiatury... Udało mi sie to samemu naprawić :) ale skoro masz fona na gwarancji to tylko zostaje ci serwis :?