View Full Version : Najprawdopodobniej uwalony soft k800i
astonejro
23-02-2007, 22:57
A wiec dzis rano polozylem telefonik na biurki, przegladam sobie forum i nagle zobaczylem ze na telefoniku nie wyswietla sie zegarek wiec chcialem odblokowac klawe ale... pojawil sie bialy ekran po czym tel sie wyłączył i nie chce sie włączyć. Gdy chce go włączyć miga dida ta która jest za szybką irdy. Komp go nie wykrywa, pod ładowarką też nie widać by się coś działo :( Seusem próbowałem.
I tylko jedno pytanie. Czy jedynym wyjsciem jest servis? Odrazu mowie ze stracilem gwarancje zdejmujac simlocka z telefonu. Telefon jest nowy ma tydzien.
Chyba tutaj trzeba coś zdziałać serwisem i serwisowym kablem... A szkoda, tydzień telefon, i już coś się z nim stało... I to jaki telefon...
piotrekgsm
24-02-2007, 09:32
Odrazu mowie ze stracilem gwarancje zdejmujac simlocka z telefonu
ale oczywiście gwarancje masz czystą?? nie masz tam wpisu o odmowie naprawy,chodziło ci że teoretycznie nie masz gwarancji???
bo jeśli tak to może miałbym pewien pomysł
astonejro
24-02-2007, 13:31
hmm, telefon kupilem z ERY ale gosc od ktorego go kupowalem powiedzial, znaczy najpierw sie mnie zapytal czy chce, ze usunie mi simlocka i branding ERY. Oczywiscie sie zgodzilem. A gwarancja czysta. Dzis dalem kumplowi z servisu GSM, powiedzial ze za 50zl mi zmieni tego softa, zrobil by mi za free ale jakis logi trza wykupic czy cos za 49zl.
@astonejro
Jak uratowałeś telefon? Mam dokładnie ten sam problem... Wyłączyłem dzisiaj na chwilę telefon, po chwili chciałem go załączyć - niestety 2x zawiesił się na logo SE. Po wyjęciu i włożeniu baterii, tel już w ogóle nie reaguje:( Gdy chcę go włączyć, miga tylko dioda za szybką irdy;/
Ktoś miał już podobny problem z K800i?
Oddał do serwisu.
Możesz sam spróbować wgrać softa nowego. Żaden problem.
koszt wymiany softa do k800i wynosi 60zł,wczoraj sam wymieniałem i jestem zadowolony,chodzi szybciej i niestrzela zawiech. lepiej zaniesc do serwisu niz samemu wymieniac,naprawde. pozdrawiam
mariusz1000
02-12-2007, 21:38
w moim przypatku terz po 4 dniach telefon umarł soft sie posypal poszedlem z paragonem do VADOFONE .IE gostek wzial go na zaplecze za pare minut pezyszedl i i wydał mi nowy telefon zdziwiłem sie troche bo polsce to wiadomo jak cido serwisu :evil: wezna to nawet zastepczego nie dostaniesz a jak dostaniesz to jakies badziewie stare :) :)
hm a ja w vodavon.it miałem wręcz odwrotnie.Miałem nokie 3650(chyba) problem polegał na tym że nie dało sie pisać liter.Tylko cyfry sie dało.Miesiąc czsu czekałem w końcu odebrałem telefon ale nie naprawiony.Rozwiiazanie było banalne skopiowałem na karte pamięci z innego modelu wszystko co sie dało i wgrałem to na moją komure. sorry za mały ot