PDA

View Full Version : POMOCY !! SE K800i !! !! !!

grzesiek646
26-02-2007, 18:27
POMOCY !! nie wiem co sie dzieje z moim k800i...dzis sobie siedze w szkole i nagle kolo wskaznika zasiegu (nie nad nim tylko obok po prawej stronie) pojawia sie bardzo dziwna niebieska ikonka,kwadracik z takimi szarymi paseczkami.raz miga raz sie swieci caly czas a teraz nie ma wogole. CO TO JEST ??!! jak to wylaczyc ? boje sie zeby mi czegos nie nabijalo na rachunek.

a druga sprawa.bylem we wloszech i gdy przyjechalem do polski wszedlem na strone zeby sprawdzic swoj rachunek.wszystko bylo ok dopoki nie zobaczylem " GPRS (cos tam) volume - 130,99zl" CO TO ??!! pomozcie !!

pozdrawiam z gory dzieki !

kavior
26-02-2007, 19:30
Po prostu masz włączony GPRS - nie wiem jak jest w K800, niech np the bill Ci napisze jak to wyłączyć ;)

the bill
26-02-2007, 19:40
po pierwsze nie dubluj tematów, jeśli sie pomyliłeś, zgłoś to komuś celem usunięcia nie potrzebnego posta.

Po prostu masz włączony GPRS
nie wydaje mi sie, u mnie cały czas nad wskaźnikiem zasięgu mam wskaźnik GPRS - niebieski trójkąt, jesteś w zasięgu, biały, brak GPRS, ale to nie znaczy, że jesteś podłączony i korzystasz z GPRS. prędzej podejrzewałbym, że masz w kliencie poczty e-mail lub w czytniku kanałów RSS ustawione autoamtyczne sprawdzanie czy sa nowe wiadomości. jeśli tak, to rozumiem też te 130 PLN po powrocie do kraju - GPRS w romingu.

symbol o którym mówisz jest to nic innego, jak wskaźnik sieci 3G [masz opisane w instrukcji] - jeśli ci sie świeci, to zakłądam, że mieszkasz w jednym z pięciu miejsc w polsce, gdzie występuje 3G: wawa, poznań, kraków, trójmiasto i .... - zapomniałem :/

jeśłi nie korzystasz z wideorozmów, to proponowałbym ci wyłączyć ci 3G, ponieważ jesteś narażony na częstrze ładowanie telefonu - usługa ta jest bardzo prądożerna:
menu ---> ustawienia ---> zakładka [łączność] ---> sieci komórkowe ---> sieci GSM/3G
i tam zaznaczasz tylko "GSM" :wink:

grzesiek646
26-02-2007, 19:54
nie chodzilo mi o niebieski trojkacik nad wskaznikiem zasiegu tylko tak jak napisalem wyzej pojawia sie ikonka obok-po prawej stronnie-niebieski kwadracik z szarymi paskami....a dzieki za info z ta siecia.wlasnie wylaczylem zobaczymy co sie bedzie dzialo.jak tylko sie pojawi "dziwna ikonka" to zrobie zdjecie cyfrowka i wrzuce...a jakby co mieszkam w Lublinie i nie wiem czy jest tutaj obsugiwana 3G

pozdro !!

the bill
26-02-2007, 20:18
dziwna ikonka to nic innego, jak symbol przedstawiający trzy krążki jeden na drugim: na dole największy, na górze najmniejszy, a pośrodku.... średni :wink:

http://images22.fotosik.pl/1/d754b4a62698425a.jpg

jeśli tobie miga i mieszkasz w lublinie, to zakładam, że wyszukuje sieć - ja teraz włączyłem, i cały czas świeci tak samo

damek1996
17-07-2007, 14:17
jAK WLONCZYC GPRS W SE K750I

the bill
17-07-2007, 14:19
jAK WLONCZYC GPRS W SE K750I
temat dotyczy K800 - ostrzeżenie słowne. uzywaj wyszukiwarki na forum.