View Full Version : Przewijanie filmów
bartosz9122
01-03-2007, 19:23
Czy jest moze jakas apilkacja do k750i by mozna bylo przewijac filmy? bo normlanie to trzeba czekac np. na jakis moment i to wkurza ze nie mzna sobie przewinac
szhnajder
01-03-2007, 19:44
kolego można przewijać filmy w odtwarzaczu:)
bartosz9122
01-03-2007, 19:51
kolego można przewijać filmy w odtwarzaczu:)
OK... ale jak mam ten telefon dopiero od dziś
to moze jak juz temat o przewijaniu to czy istnieje aplikacja która przewija filmy troche szybciej niz odtwarzacz??
bartosz9122
01-03-2007, 20:12
to moze jak juz temat o przewijaniu to czy istnieje aplikacja która przewija filmy troche szybciej niz odtwarzacz??
Dokładnie. Dołaczam sie do pytania
joeyak91
14-03-2007, 10:02
to może jak już temat o przewijaniu to czy istnieje aplikacja która przewija filmy trochę szybciej niż odtwarzacz??
Wydaję mi się że nie ma takiej aplikacji i trzeba zainstalować patcha, który pozwala przewijać szybciej filmy ;) pzdr
No więc teraz pytanie czy ktos stworzyl takiego patcha ??
Jesli tak to proszę o link :)
Pozdr!
Edit: Znalazlem
http://se-center.info/viewtopic.php?t=8960
U mnie w odtwarzaczu jak przewijam film to potem dzwiek sie spoznia ;/ ;/ albo na odwrot nie pamietam :P
Filmu nie przewiniesz szybciej niz to jest w sofcie ustawione. Żeby nie przewijać np. godziny gdy oglądasz film, filmy są dzielone na kawałki i przeskakuejsz między tymi kawałkami. Innego wyjścia nie ma. Jeśli masz film długi a chcesz po nim "skakać", potnij go na kawałki i wrzuć w częściach do telefonu.
the bill
06-04-2007, 21:47
AlaN, jeśłi już o tym wspomniałeś, czym tniesz filmy na potrzeby telefonu?
i drugie pytanie - masz jakiś program do łączenia w jeden kawałek? potrzebny mi jest, gdy mam divX'a na dwóch płytach i chce przerobić na DVD, chciałbym najpierw je połączyć :wink:
1. Tnę filmy na kawałki jeśli jest długi (pełnometrażowy) na odcinki ~5MB. Kazdy kawałek ma kolejny numerek. Dopiero potem konwertuje go do 3GP i siup do telefonu.
2. Do łączenia używam 'VirtualDub' (Menu>File>Append). Warunek - każdy łączony kawałek MUSI być w tym samym formacie (ilość fps, rozdzielczość, dźwięk, kompresja itp). Jeśli się różnią, to trzeba najpierw skonwertować je do jednej postaci (co niestety wiąże się ze znaczna utrata jakości :( ) i dopiero potem łączyć. Zapisywać mozna albo w takiej postaci jak jest - bez rekompresowania - , albo z nową kompresją (i znów utrata jakości :( ).
Jeśli pliki są jako MPG a nie AVI, mozna używać 'Easy MPEG Joiner' - wskazujesz pliki i klikasz JOIN; to wszystko.
the bill
07-04-2007, 11:20
dzięki za info AlaN - pobawie sie po świętach :wink: