View Full Version : Mrugający biały ekran:(:(:( po włożneiu karty pamięci...
majkel1988
31-03-2007, 18:01
Witam
Mam SE k750i. Niedawno kupiłem karte pamięci Sony MS PRO DUO 1gb. Jednak gdy tylko ja wsunę do telefonu ekran zaczyna mrugać na biało.
Dwa razy udało się włożyc kartę do fona i działała normalnie. Czy wie ktoś co może byc tego przyczyna?? Czy może to byc wina softu?? czy wadliwej karty?? Podkreslam że w telefonie karta 64mb działa normalnie bez problemów.
Mr.Coolio
31-03-2007, 18:16
Zapewne kartę 64mb miałeś SanDisk'a. Moim zdaniem zakupiłeś tanią podróbkę z allegro, która niestety nie będzie działała. Więc jak najszybciej ją zareklamuj. Może też być tak, że Twój soniak nie czyta kart Sony(mój tak ma i właśnie, gdy wkładam kartę Sony brata, oczywiście oryginał mruga na biało i nie uruchamia się), ale skoro piszesz, że przez chwilę działała, to upierał bym się przy pierwszej podanej przeze mnie przyczynie.
Andrzej2202
31-03-2007, 21:06
Zapewne kartę 64mb miałeś SanDisk'a. Moim zdaniem zakupiłeś tanią podróbkę z allegro, która niestety nie będzie działała. Więc jak najszybciej ją zareklamuj. Może też być tak, że Twój soniak nie czyta kart Sony(mój tak ma i właśnie, gdy wkładam kartę Sony brata, oczywiście oryginał mruga na biało i nie uruchamia się), ale skoro piszesz, że przez chwilę działała, to upierał bym się przy pierwszej podanej przeze mnie przyczynie.
Wydaje mi się ,że się mylisz karta Sony tu niema nic do tego poprostu to podróba i tyle
Mr.Coolio
31-03-2007, 21:25
No to napisałem, że pewnie kupił podróbkę. A co chodzi o mój telefon, to nie czyta kart sony. Wkładałem kartę Sony brata, którą miał razem z telefonem, kartę z aparatu i jeszcze kilka i na żadnej nie działał, a na SanDiskach bez problemów.
Andrzej2202
31-03-2007, 21:28
No to napisałem, że pewnie kupił podróbkę. A co chodzi o mój telefon, to nie czyta kart sony. Wkładałem kartę Sony brata, którą miał razem z telefonem, kartę z aparatu i jeszcze kilka i na żadnej nie działał, a na SanDiskach bez problemów.
To bardzo ciekawe.Ja w komplecie dostałem sony i kupiłem sony i nie ma najmniejszych problemów
Mr.Coolio
31-03-2007, 21:47
No widzisz, bo masz wszystko w porządku z telefonem. A ja mam mały problem, który mi w ogóle nie przeszkadza. I chyba ja lepiej wiem niż Ty. Swoje wywody zostaw dla siebie.
Do moderatorów:
Problem został rozwiązany, proszę o zamknięcie tematu, bo robi się nie przyjemna atmosfera.
Andrzej2202
31-03-2007, 21:57
No widzisz, bo masz wszystko w porządku z telefonem. A ja mam mały problem, który mi w ogóle nie przeszkadza. I chyba ja lepiej wiem niż Ty. Swoje wywody zostaw dla siebie.
Do moderatorów:
Problem został rozwiązany, proszę o zamknięcie tematu, bo robi się nie przyjemna atmosfera.
To nie są jakieś wywody jak twierdzisz ,jest jak jest i na marginesie jesteś strasznie nerwowy pewnie za chwilę stwierdzisz ,że san disk najlepszy
Mr.Coolio
31-03-2007, 22:25
Nerwowy to jesteś Ty i nie piszę, że SanDisk jest najlepszy tylko ja jestem tak czy siak zdany na SanDiski, a jak nie wiesz to nie pisz. A jak masz coś do mnie to napisz na pw, bo tylko zaśmiecasz forum i możesz zostać za to ukarany.
A tak na marginesie, to ja wiem co dolega mojemu telefonowi i Ty nie będziesz mi mówił, że musi je czytać, albo, że ja mam podróbę, a ja nigdy nie kupiłbym podróby bądź też, ze Tobie czyta Sony. Jak czyta to się ciesz i uszami klaskaj. A resztę lepiej przemilcz w spokoju.
Andrzej2202
31-03-2007, 22:52
Nerwowy to jesteś Ty i nie piszę, że SanDisk jest najlepszy tylko ja jestem tak czy siak zdany na SanDiski, a jak nie wiesz to nie pisz. A jak masz coś do mnie to napisz na pw, bo tylko zaśmiecasz forum i możesz zostać za to ukarany.
A tak na marginesie, to ja wiem co dolega mojemu telefonowi i Ty nie będziesz mi mówił, że musi je czytać, albo, że ja mam podróbę, a ja nigdy nie kupiłbym podróby bądź też, ze Tobie czyta Sony. Jak czyta to się ciesz i uszami klaskaj. A resztę lepiej przemilcz w spokoju.
Jak coś dolega twojemu telefonowi to opisz to na forum może ktoś ci pomoże rozwiązać problem
benkowik
31-03-2007, 22:57
TO JEST MOJE ZDANIE I PROSZE NIE KOMENTOWAĆ MOJEGO TOKU MYŚLENIA - > KAŻDY MA SWOJE ZDANIE
A zastanówcie sie. ogółem marka jest sony+ericsson to dlaczego w pudełku nie dają karty sony tylko SandDisc ? Raczej firma nie zwarza na koszt. Może do ich czytnika kart lepiej swoje zadanie spełniają karty SandDisc (może dokładniej tworzone).......
Napiszcie co sądzicie