View Full Version : Simlock w Erze :/
Nie wiem czy ktoś z was był w podobnej sytuacji...
Mianowicie brałem telefon w Erze z mixa w 2005 roku. W czasie świąt dostałem k750i, który był również z Ery. Problem jest taki, że w kwietniu kończy mi się umowa, a k750i ma założonego simlocka, którego nie mogę zdjąć bez utraty gwarancji jeszcze do 2008 roku :/ No chyba, że zapłacę 500 złotych + VAT... Ktoś wie jak to obejść?
Andrzej2202
31-03-2007, 20:53
Z tego co wiem to zdejmując simloka nie traci się obecnie gwarancji .Tracisz ją tylko kiedy zepsujesz telefon zdejmujac simlocka. Czytałem na jakimś forum
to zależy Andrzej2202 prawdopodobnie od programu
jest plik pod tytułem log w którym są zapisane "wejście" w telefon
niech się wypowie ktoś komu zdejmowali simlocka w np komisie
i rzuci "treść" tego pliku :D
Andrzej2202
31-03-2007, 21:53
to zależy Andrzej2202 prawdopodobnie od programu
jest plik pod tytułem log w kturym są zapisane "wejście" w telefon
nieh się wypowie ktoś komu zdejmowali simlocka w np komisie
i rzuci "treść" tego pliku :D
dar Telefony komórkowe mają kilka pamięci... W jednej z nich jest simlock i m.in. ustawienia własne i tam są logi
log to log :sad:
jeśli by miały jedną pamięć simlocka można by usunąć z poziomu telefonu ale by było fajnie :D niestety tak nie jest :cry:
Andrzej2202
31-03-2007, 22:04
log to log :sad:
jeśli by miały jedną pamięć simlocka morzna by usunąć z poziomu telefonu ale by było fajnie :D nie stety tak nie jest :cry:
To jest fakt kończymy bo zarobimy warna za nabijanie postów...pozdrawiam
no więc kto chce wrzucić loga :?:
Sofcik - simlocka możesz zdjąć w jakimś komisie za 30 zł a jak Ci się coś spiepszy np. dżojstik to możesz iść do komisu żeby Ci założyli simlocka i dopiero później iść do serwisu ERY ;-)
PS. przy zdjęciu simlocka nadal traci się gwarancję ( są pewne wyjątki ale na nie nie możesz liczyć )
Aha. powiem żeby uprzedzić wasze pytanie: ten wyjątek to umowa zawarta w plusie po grudniu 2006 r. - tam jest taki paragraf że można zdjąć simlocka nie tracąc gwarancji ale tylko w autoryzowanych serwisach :)
Pozdrawiam :)
Myślałem o tym, żeby zdjąć simlocka, a następnie założyć go z powrotem, ale czy ta zmiana pozostanie niezauważalna?
raczej się nie powinni skapnąć ;-)