View Full Version : Gry się zacinają ;/
Witam! mam taki problem. 1 raz odpaliłem gierke v-rally 3d to w polowie ladowania gry mi się zacieła. Było już tak pare razy i nic zrobić nie mogłem. A drugi raz jak ściągnełem grę LoST to też w połowie mi się zacieła ;/ Dlaczego to się dzieje? czyżbym miał stare oprogramowanie czy cos? ;/
Nie wiem...ale wydaje mi się, że post nie do tego działu ;)
Mateusz2334
03-04-2007, 15:44
Napisz jaki masz model.... :?: I post nie w tym dziale.
jesli to jest forum k750i to zapewne taki ma telefon..
a co do Twojego kłopotu to nei mam pojecia :/
nigdy gry mi sie nie zacinaly ani nic...
a zrobiles restart telefonu?
Mateusz2334
03-04-2007, 15:49
ja miałem K750i a teraz mam W710i i to znaczy że jak jestem na forum to mam K750i :?: :mrgreen: :D :smile: :lol:
Powiem ci, że też mi się tak czasem zdarza... Zatnie się i d***, cza wyłączać telefon... Może mam za dużo gier...? Koło 18 to chyba dużo nie jest...
Ja mialem podobnie. A ile masz gier na komorce? Pewnie kolo 50 :> Nie dziw sie. Zostaw z 10 i graj. jak sie znudza to wtedy podmienisz...
Miałem ten sam problem z ta grą... Inne chodzą bez zarzutu. Może to wina tego 'rewolucyjnego, superwydajnego enginu' na jakim jest oparta??
Powiem ci, że też mi się tak czasem zdarza... Zatnie się i d***, cza wyłączać telefon... Może mam za dużo gier...? Koło 18 to chyba dużo nie jest...
W moim przypadku wystarczyło naciśnięcie tego klawisza nad joyem. Działał jak menadzer zadań i mogłem stąd wyłączyć gre bez restartu fona.
macia007
03-04-2007, 17:48
Nie, powinna pomóc zmiana softu.... w wielu telefonach ery i orange (z ich oprogramowaniem) ma problemy z pamieciozernymi aplikacjami java.
Ewentualnie spróbuj zrobić restart telefonu przed włączeniem gry, też często pomaga (chociaż jest kłopotliwe) ;-)
Jedynym sposobem na takie dolegliwości jest przeniesienie gry z pamięci telefonu do pamięci karty! W moim i wielu innych przypadkach na tym forum już kiedyś to pomogło przy grze V-Rally 3D. Mam wgrane 25 gier i 20 programów, wszystkie są zainstalowane w pamięci karty i nie mam problemu z żadną aplikacją. Ten sam trick dotyczy wszystkich wieszających się programów i gier. Pozdr
ps. restart telefonu przed włączeniem jakiejkolwiek aplikacji może tylko pogorszyć sprawę! A już na pewno nie polepszy... Telefon po włączeniu skanuje całą zawartość pamięci telefonu i pamięci zewnętrznej co spowalnia działanie telefonu bo procesor wtedy działa w prawie 100% swojej wydajności.
Aktualizacja softu może pomóc ale rewolucji nie zrobi. Pomoże w wyczuwalny sposób tylko wtedy jeśli ktoś ma jakimś cudem jeszcze jedną z pierwszych wersji softu k750i.
alczasek
04-04-2007, 12:35
moim zdaniem to nie wada telefonu tylko wada gry :)
ja mam około stu gier i żadna mi się nie zacina.....może to dlatego że mam wszystko na karcie....nie wiem :smile: