PDA

View Full Version : Gry z telefonu na kompa

suzej
07-04-2007, 00:17
Mam takie pytanie: jak zgrać zainstalowaną grę w telefonie na komputer?
Chodzi mi o grę którą ściągnąłem (za opłatą) z jakiejś strony na telefon a teraz się chce podzielić z innymi :P
Szukałem na forum ale jakoś nie mogę znaleźć takiego tematu :/
Jeżeli chodzi o zaawansowanie w szperaniu w telefonie to jestem na dość początkującym etapie (do tej pory próbowałem tylko zmienić ikonki w telefonie i udało mi się :) ) więc proszę o w miarę zrozumiały opis.
Z góry dziękuję.

macia007
07-04-2007, 01:56
Z tego co wiem to juz zainstalowanej gry nie da sie zrzucić na kompa. :roll:

benkowik
07-04-2007, 21:10
macia007ma racje. Nawet jak zauważyłeś to jak wchodzisz na kome przez USB to nie ma folderu game. Wszystko jest w otheri w plikach do zainstalowania.W ten sposób nie podzielisz sie gra za którą zapłaciłes :)

markonix
07-04-2007, 21:29
http://images22.fotosik.pl/89/dc75710fdb8643c3.jpg (www.fotosik.pl)

a mnie sie wydaje że kopiując te wszystkie pliki np. co mają ageofemipres w nazwie do tego samego folderu w innym telefonie skopiujemy gre

albo sam ten plik co zajmuje 108kb, wystarczyłoby zmienić tylko nazwę (rozszerzenie na jar) a reszta to chyba save'y, log'i i takie tam

balbin
07-04-2007, 22:09
a mnie sie wydaje że kopiując te wszystkie pliki np. co mają ageofemipres w nazwie do tego samego folderu w innym telefonie skopiujemy gre

albo sam ten plik co zajmuje 108kb, wystarczyłoby zmienić tylko nazwę (rozszerzenie na jar) a reszta to chyba save'y, log'i i takie tam
Próbowałem to zrobić i niestety nieudało się. Chyba nie ma możliwości wrzucenia zainstalowanej gry z telefonu na komputer.

pabul_77
08-04-2007, 22:06
te pliki to rozpakowany plik .JAR może spróbowałbyś zrzucić te wszystkie pliki które masz do tej gry zrzucić na kompa a potem spakować do wszytsko do jednego pliku .JAR... Ale nie wiem czy to zadziała miałem taki przypływ mocy :D

suzej
08-04-2007, 22:37
W takim razie skąd się biorą gry na telefony w internecie :?:
W jaki sposób jest to robione :?:

macia007
08-04-2007, 22:47
te pliki to rozpakowany plik .JAR może spróbowałbyś zrzucić te wszystkie pliki które masz do tej gry zrzucić na kompa a potem spakować do wszytsko do jednego pliku .JAR... Ale nie wiem czy to zadziała miałem taki przypływ mocy
Nie zadziala :roll: Zobacz jak masz zwykla gre java - do .jar sa spakowane zupelnie inne pliki niz te ktore masz po instalacji w telefonie.....

W takim razie skąd się biorą gry na telefony w internecie
W jaki sposób jest to robione
Nie bardzo rozumiem? Gry sa robione w javie do formatu .jar. Jak sciagasz gre bezposrednio na telefon (np. przez wapster itp) to pobierasz wlasnie plik .jar, po czym telefon instaluje gre po sciagnieciu do wybranego przez Ciebie folderu (gry/aplikacje) ;-)

Rolf
10-04-2007, 09:43
Mamy zainstalowaną grę.
-kopiujemy grę z foldery "gry" na kartę pamięci
-następnie wchodzimy w "I:\MSSEMC\System\ams" (w windowsie, podpinając kabel DCU-60) i kopiujemy z niego plik *.sest (ten największy).
-przenosimy plik do folderu "other" na karcie pamięci.
-następnie w telefonie kopiujemy ten plik do pamięci telefonu.
-podpinamy DCU-60 i wchodzimy do MPE. wchodzimy do pamięci telefonu i do folderu "inne".
-widzimy w nim grę i plik *.jar - możemy go zainstalować z poziomu telefonu.

Teraz problem: plik *.jar jest na 100 sprawny tylko 1 problem - plik jest zabezpieczony i nie da się go wysłać, ani skopiować :cry:
W informacjach pliku pisze " dystrybujca - ograniczone ".

Jak ktoś wie teraz jak to skopiować na kompa to mamy piękną grę w formacie *.jar :mrgreen:

PS> czekam na jakieś pomysły ;-)

VanD
10-04-2007, 10:21
Mamy zainstalowaną grę.
-kopiujemy grę z foldery "gry" na kartę pamięci
-następnie wchodzimy w "I:\MSSEMC\System\ams" (w windowsie, podpinając kabel DCU-60) i kopiujemy z niego plik *.sest (ten największy).
-przenosimy plik do folderu "other" na karcie pamięci.
-następnie w telefonie kopiujemy ten plik do pamięci telefonu.
-podpinamy DCU-60 i wchodzimy do MPE. wchodzimy do pamięci telefonu i do folderu "inne".
-widzimy w nim grę i plik *.jar - możemy go zainstalować z poziomu telefonu.

Teraz problem: plik *.jar jest na 100 sprawny tylko 1 problem - plik jest zabezpieczony i nie da się go wysłać, ani skopiować :cry:
W informacjach pliku pisze " dystrybujca - ograniczone ".

Jak ktoś wie teraz jak to skopiować na kompa to mamy piękną grę w formacie *.jar :mrgreen:

PS> czekam na jakieś pomysły ;-)

Może spróbuj zmienić atrybuty :) Było dużo o zmianie atrybutów dla plików chronionych :) poszukaj :)

Rolf
10-04-2007, 11:46
Ej, może i to nie głupie nawet jest ale ja się na tym nie znam :???:
Jak ktoś wie co z tym zrobić to pisać 8)

maarek69
10-04-2007, 14:05
A może spróbujcie użyć Mobile Explorer??? ;-)
Tam jest zmiana atrybutów przeciez (sam usuwałem standardowe dzwięki). A z resztą jest cały temat o tym programie-->HERE (http://gonzek.h2.pl/viewtopic.php?t=1089) :D

Rolf
10-04-2007, 14:25
Już to próbowałem...
To nie jest plik tylko do odczytu...
Więc to odpada :ble:
Jego po prostu nie można nigdzie wysłać, ani skopiować...
Jeszcze jakieś pomysły ?? 8)