View Full Version : Poszukuję patcha?
Witam
Poszukuję patcha który przenosi date i czas do góry.
Z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam
Witam!
Nie wiem, czy o to chodziło, ale znalazłem 2 patche (tylko pod R1BC002):
http://sek750i.pl/component/option,com_remository/Itemid,37/func,fileinfo/id,15/lang,pl/
(W miejsce logo (nazwy) operatora wstawia datę i czas)
http://sek750i.pl/component/option,com_remository/Itemid,37/func,fileinfo/id,3/lang,pl/
(Wyłącza wyświetlanie daty i czasu)
Myślę, że po zainstalowaniu takiego kompleciku powinieneś uzyskać żądany efekt :smile: Niestety, patche są nie przetestowanie, bo na razie nie mam takiej możliwości. :???: Mam nadzieję, że trafiłem w soft (nie znalazłem takich dla innych softów), patche działają i się przydadzą :D
Pozdrawiam,
emcee
Świetnie wielkie dzięki oto mi chodziło ;D. Softa mam dokładnie takiego wypas zamiast napisu heyah mam date iczas. Wielkie dzięki,
Jak juz przy temacie niema takiego patcha co robi taki zegar na puł pulpitu jak w k800i ?
Spoko, cieszę się, że mogłem pomóc :D Co do tego zegara z k800i to już to było gdzieś na forum i niestety jeszcze taki patch nie istnieje :???:
Ale jeśli chcesz to gdzieś na forum widziałem zdjęcie fona (k750) z taką fajną tapetką, na której stało radio i pokazywało godzinę :smile: nawet jak była noc to było ciemno za oknem 8) imho to nawet ciekawsze i lepsze rozwiązanie ;-) tylko nie wiem jak się takie tapetki wgrywa i gdzie je znaleźć :roll: proponuję poszukać na forum (forach) ;)
Pozdrawiam i życze powodzenia :smile:
To jest tapeta flash - obsługują ją R1L002/R1L005
a nie ma opcji, żeby coś takiego odpalić na R1BC002? :o to samo tyczy się menu flash, fajnie by było... :D brakuje na tym forum programisty robiącego takie patche :) jestem pewien, że to jest gdzieś po porostu zablokowanie w k750i 8)
W W800 jeszcze jest folder docelowy flash, ale i tak nie działa. W K750 nawet tego folderu nie ma... A taki patch jest stworzyć trudno, o ile w ogóle da się to zrobić...
Hehe sony by to pewnie zrobił w 30sekund :D Napewno da się skoro sony robi pytanie jak? Bo firma a my to jest spora różnica może 1% tu umie robi patche. No a napewno patche prościej zrobi niż firmaware :) .
Ale pewnie któregoś dnia ujrzymy poradnik jak wgra do w800i r1bc002 flash menu tym bardziej że to jeden z najpopularniejszych softów i najwięcej na niego bajer :twisted: .
Ja sie tam cziesz z tego co mam teraz bo mam bardzo duzo porobione zresztą tuninguje go już 3mies. i codziennie upycham coś jeszcze nowszego w końcu sie jest duża.
Ja nie potrzebuję flash menu - zmieniam ikonki nie poprzez zmianę motywu tylko poprzez wyłączenie i włączenie fona... Oczywiście nie napiszę jak do tego doszedłem, gdyż pracowałem nad tym trochę - aż mnie głowa rozbolała :)
eee... szkoda że nie napiszesz, fajnie by tak sie zmieniały ikonki . Ale flash menu tak fajnie przeskakuje a te zmieniane to tak jakoś dziwnie chyba że zate fabryczne 12 to fajnie ;).
Ja narazie jade na tych ikonach visty i mi jakoś przypasiły ;D
Oczywiście nie napiszę jak do tego doszedłem kavior ale od tego chyba jest te forum zeby dzielic sie z innymi swoimi 'osiagnieciami' :P
No właśnie :roll: . Daj ten sposobik przecież przez to nic nie stracisz :D .
Stracę. On został wymyślony razem z moim kumplem... On niestety nie daje "praw autorskich" na to ;)
jej kavior ... a co na tym stracisz :>? nic zlego ci sie nie stanie od tego :crazy:
Powiedz jak to robisz :D .
Jak powiesz to i my bedziemy mie i ty a tak to masz tylko ty :? . Napewno ci to nie zaszkodzi :)
drifter_paul
08-04-2007, 13:46
Ja wiem jak to zrobić, moge sie podzielić najpierw robimy folder menu w katalogu inne w telefonie, potem wgrywamy patcza - menu to other.vkp - oczywiście najpierw wrzucamy ikonki do folderu inny (NIE ZAPOMNIJCIE O MOTYWIE!!), kiedy zrestartujemy telefon mamy nowe ikonki ;]. POZDRO
PS. Jak ktoś chce patcha niech pisze, wrzuce na jakiś serw - jedynie pod R1BC002
Aha i możemy jeszcze zrobić taki bajer, że zrobimy sobie pare folderów w katalogu inny, potem jak zmienimy nazwe na menu i uruchomimy tela ponownie będą nowe ikonki i można sobie zmieniać kiedy sie chce :p
hmm. ty opisałes jak zrobic żeby ikonki wrzuca na memory.
A nie jak za każdym razem po resecie telefonu mamy inne.
Ale to co opisałes to też jest dobre daj tego patcha i tu potwierdza się że r1bc002.
Dzięki za rade pozdrawiam
drifter_paul
08-04-2007, 14:00
Okhttp://www.sendspace.com/file/abmoox aha i jest jeszcze takie ustrojstwo, że morzemy sobie zmieniać wygląd odtwarzacza w taki sam sposób tworzymy folder mp i camdrivery, sterowniki dźwięku tworzymy folder drv jak chcecie moge wrzucić pakiet standardowych plików :][/url]
drifter_paul
08-04-2007, 14:01
A co do tej zmiany ikonek po resecie... jakoś mi sie nie wydaje że jest to możliwe
hmm. jeśli jest tak zdolny i wszystko zaprogramował to mógłby tak zrobic
A dzięki za patcha już go testuje ;D
krzych181
08-04-2007, 14:07
drifter_paul niezly pomysl .. sprobowal bym ale potrzebuje
other.vkp pod moj soft R1CA021 a takowy moze ktos posiada ? :)
drifter_paul
08-04-2007, 14:09
No może i racja... Spoko niema problemu, a można zrobić podróbe menu flash :P, robisz sobie menu w gifach :p
drifter_paul
08-04-2007, 14:10
Chyba niema tego na tego softa
krzych181
08-04-2007, 14:15
Wielka szkoda bo menu sie nudzi a,
mam problemy z wgrywaniem wlasnie menu
menu.ml nie chce mi sie nieraz zapisac ..
musze pozniej wszystkie czynnosci powtarzac pare razy .. czyli najpierw phonecx pozniej farem..
Tylko z wgrywaniem menu tak mam nie wiem ocb .:)
drifter_paul
08-04-2007, 14:17
Zmień sobie softa... A jak masz gwar. to zrób kopie zapasową fonka i potem jak coś spowrotem zmienisz :p
Ojj umnie coś ten patch niedziała kiedy próbuje wejś w menu wyświetla się jakiś błąd :/. To chyba przez to że mam customize na telefonie :) . Bo kiedys był taki opis na sek750i ale umnie też nie dział przez custom na telefonie czy macie ten sam patch tylko taki aby działał z custom na telefonie .
Dzięki
Pozdrawiam
drifter_paul
08-04-2007, 14:20
Ja też mam custom. na telefonie, ale mam wrzucone wszystkie cztery patche. Moge ci wysłać plik main.bin i sobie wrzucisz phone xs'em - tylko tam są jeszcze 2 inne patche - przyciskiem aparatu włączasz latarke i radio działa bez słychawek. Jak chcesz to pisz ;]
Edit- sory pomyłka, ja mam na karcie - nie na telefonie :p
A menu.bin czeba wgrac?
A da się je podem wrazie czego wywalic?
A nie da się może wgrac menu bin farem?
Jak da sie farem to luksus.
To wrzuc na jakiś server i napisz czy da rade farem dzięki
Pozdro
drifter_paul
08-04-2007, 14:26
menu.bin wrzucasz do folderu menu który utworzyłeś w other Jak ściągasz ikony to powinien być plik menu.bin jak niema to moge wrzucić