PDA

View Full Version : Wyświetlacz

loloplay
07-04-2007, 11:06
witam wszystkich :) z gory wesolych świat zycze :)

mam mały problem :( dzis otworzylem swojego k750 zeby go przeczyscic... gdy go poskladalem i uruchomilem ponownie to wyswietlacz przestal mi swiecic :( wszystko widac ale nie ma podswietlenia jedynie pod swiatlo cos moge zobaczyc :(

czy to da sie jakos naprawic czy trzeba wymienic caly wyswietlacz??

sikey
07-04-2007, 12:04
Jezeli rozłożyłeś cały telefon to byc może uszkodziłeś wpięcie od wyswietlacz lub płyte główna lub za mocno przykreciłeś wyswietlacz do płyty głównej i dla tego Ci nie działa tak jak powinien - najlepiej robierz go jeszcze raz bardzo delikatie i uważnie poskładaj jeszcze raz.Podepnij wyswietlacz do płyty bardzo dokładnie - nie przykrecaj go mocno i spr.wtedy:)

Ja tez kiedys rozebrałem tel.ale zeby zmienic panel i za mocno wpiełem wyswietlacz do płyty głównej - uszkodziłem wpięcie i skreciłem tez za mocno i uszkodziłem płyte główna :/ pojechał do serwisu i na całe szczęscie naprawili bez ponoszenia kosztów -wrazie co to Ty tez zwróć sie do serwisu ;)

loloplay
07-04-2007, 16:28
mam tak dobitego phona ze nie ma zadnych srubek... kupilem go na allegro pare miesiecy temu i ciagle jakies problemy z nim mam :( przycisnelem mocniej wyswietlacz do pl. glownej i nic :( nic po switach bede musial podejsc z nim do serwisu...

tom4444444tom
09-04-2007, 14:18
mi pomógł restart, czyli: włączam telefon, wyjmuję baterię, wkładam i włączam 8)

alczasek
09-04-2007, 15:43
moim zdaniem nie bawić się w składanie tylko do serwisu :)

DDR!
09-04-2007, 15:55
moim zdaniem nie bawić się w składanie tylko do serwisu
Co ty z tym serwisem?? User chce naszej pomocy a nie przekierowania do serwisu. Jakby chciał to juz dawno by tam poszedł a nie pisał na forum o usterkach. Wszyscy wiemy że istnieją serwisy i nie trzeba chyba tego tłumaczyć?? A poza tym nie ma gwarancji na to że w serisie pójdzie wsyzstko dobrze 'bo oni wszytsko wiedzą i są boscy' za byle paprocha mogą niezłą sumkę zaśpiewać. Ja nie chodziłem i nie mam zamiaru chodzić do serwisów bo różnie bywa, parę razy się o tym przekonałem że moga zrobić jeszcze gorzej niż było. Całe szczęście że nie na własnym przykładzie. Więc jak masz pisać takie posty to lepiej nic nie pisz.. I to nie pierwszy raz