View Full Version : Jaki Audio drivers?
Witam
Dziś posiadam w900i soud.
Ale znalazłem kilka nowych w temacie do pobrania czy ktoś już testował i może polecic któryś z nich z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
ja mam tak:
The-LOUDEST-Acoustic-By-ToShaRa-v2
http://www.uploader.pl/file/19211/The-LOUDEST-Acoustic-By-ToShaRa-v2.zip.html
+
w900i-sound
http://www.uploader.pl/file/19214/w900i-sound.rar.html
i tak jest chyba najlepiej :D ostro daje :D
Nie no wo ja też tak mam z tym że ja mam high soud zamieniłem te pliki i mojim k750i zaguszyłem koleg w800i :D Teraz wgrywam to co zaproponowałeś zobaczymy ;D.
Aha i dzięki bo czuje że będzie fajne
dobrze czujesz :D naprawde glosno chodzi :P
No ładniutko gra tak jakby dźwięk jest cżystrzy wielkie dzięki :)
Pozdrawiam i polecam
a ja mam Toshara mega v1.2 i jest gicik ;) glosno i bez szumów ;)
roni10 to moze link podasz do tego :>?
Ja proponuję Vitalya promodriver !!! :o Wiecie jak to daje??? Chodzi o to że jest jakość i jest głośność a nie tak jak się ustawi oryginalnie na dzwonek!!! A poza tym BASS jest tak mocny że gdy ustawisz piosenkę z dobrym Bassem i funkcją Mega BASS™ to może harczeć :D !!! Ostro proponuję!!! Tylko że są dwie do pobrania nie wiem czym się różnią bo sprawdzałem tylko jedną ;-)
Ej mam prośbę....wytłumaczta mi tak łopatologicznie, jak ja mam to-to na komę wrzucić....się nie znam a bym se głośność podkręcił... :twisted:
Ja proponuję Vitalya promodriver !!! :o Wiecie jak to daje??? Chodzi o to że jest jakość i jest głośność a nie tak jak się ustawi oryginalnie na dzwonek!!! A poza tym BASS jest tak mocny że gdy ustawisz piosenkę z dobrym Bassem i funkcją Mega BASS™ to może harczeć :D !!! Ostro proponuję!!! Tylko że są dwie do pobrania nie wiem czym się różnią bo sprawdzałem tylko jedną ;-)
Mam proźbe spakój i wrzuc na jakiś server tylko tą co testowałeś ;) jak możesz to nie na rapida bo właśnie z niego ściągam a nie mam jeszcze premium :) . Może byc na mega z góry dzięki pozdrawiam.
P.S Fajnie jak będzie tak jak opisałeś
ToShaRa_MEGA_Acoustic_V3 wymiata wszystkie stery
a probowaliscie innych ze piszecie o tych swoich ze tak wymiataja?
Andrzej2202
08-04-2007, 09:36
Ja mam The LOUDEST Acoustic v2 .Próbowałem chyba wszystkie i najbardziej przypadł mi ten do gustu.
Ja mam The LOUDEST Acoustic v2 .Próbowałem chyba wszystkie i najbardziej przypadł mi ten do gustu.
Czy mógł bym prosic o link donich ewentualnie o stronke na której je znajde ;)
Andrzej2202
08-04-2007, 11:34
Proszę bardzo link poniżej
http://www.uploader.pl/file/19440/The-LOUDEST-Acoustic-v2.rar.html
Wielkie dzięki już far idzie w ruch.
A że tak sie spytam bo uważam że nie warto robi nowego tematu. Czy mógłby ktoś poda jeszcze linka do patcha który zawibruje kiedy odblokujemy/zablokujemy klawiature.
Dzięki
Pozdrawiam
Andrzej2202
08-04-2007, 12:47
Wielkie dzięki już far idzie w ruch.
A że tak sie spytam bo uważam że nie warto robi nowego tematu. Czy mógłby ktoś poda jeszcze linka do patcha który zawibruje kiedy odblokujemy/zablokujemy klawiature.
Dzięki
Pozdrawiam
Proszę bardzo,ale tylko przy zablokowaniu innego nie ma
http://www.uploader.pl/file/19480/Vibra-at-blocking-the-keyboard-v1-1.vkp.html
No właśnie oto mi chodziło wielkie dzięki. Bardzo fajny patch.
I stery dźwięku wymiatają są znacznie lepsze niż te co miałem bo gra jeszcze głośniej i jeszcze lepiej.
Takze wielkie dzięki :D
Andrzej2202
08-04-2007, 13:01
No właśnie oto mi chodziło wielkie dzięki. Bardzo fajny patch.
I stery dźwięku wymiatają są znacznie lepsze niż te co miałem bo gra jeszcze głośniej i jeszcze lepiej.
Takze wielkie dzięki :D
No myślę ,ale to nie jest patch.Sam cały czas powtarzasz,że stery to nie patche...pozdrawiam
Źle mnie zrozumiałes powiedziałem że bardzo fajny patch czyli ta wibracja przy blokadzie.
A potem niżej dodałem i fajne stery ;). Wiem że stery to nie patch i to już od dawna patch to tylko vpk ;).
Andrzej2202
08-04-2007, 13:32
Źle mnie zrozumiałes powiedziałem że bardzo fajny patch czyli ta wibracja przy blokadzie.
A potem niżej dodałem i fajne stery ;). Wiem że stery to nie patch i to już od dawna patch to tylko vpk ;).
Jasne moja wina źle przeczytałem przepraszam myślę że się nie ograziłeś.
Co ty nie ma za co :D .
Każdemu się może zdarzyc :)
krzych181
08-04-2007, 13:53
No ten patch ze wibruje przy zablokowaniu to mam ciagle bardzo mi przypadl do gustu :))
A no i jeszcze pytanie gdzie sie wgrywalo "The LOUDEST Acoustic v2"
bo juz zapomnialem ;] aktualnie mam acusticw900i bodajze.
Andrzej2202
08-04-2007, 19:12
No ten patch ze wibruje przy zablokowaniu to mam ciagle bardzo mi przypadl do gustu :))
"The LOUDEST Acoustic v2" wgrywamy do:
FS/ifs/settings/acoustic
to ja mam patch ze nuty dzialaja tak jak te z dzwonkow no i drv mam ten co psialem a tu link :
http://www.sendspace.com/file/1k9w14
Andrzej2202
08-04-2007, 19:36
to ja mam patch ze nuty dzialaja tak jak te z dzwonkow no i drv mam ten co psialem a tu link :
http://www.sendspace.com/file/1k9w14
Miałem go załadowany ,sorry ale jakość była lipna.Próbowałeś tego odemnie doprawdy jest super
Andrzej2202 wgralem sobie "The LOUDEST Acoustic v2" od ciebie + w900i sound i chyba rzeczywiscie lepiej chodzi od tego co ja proponowalem (The LOUDEST Acoustic By ToShaRa v2) :P
bambi* sorry że musiałeś długo czekać ale święta... Tu masz link do tego drivera <--- nie ma problemu ze ściągnięciem :mrgreen: http://www.4shared.com/file/13714473/d2fe7988/vitalya_promodriver_v11_.html
Powiedz czy ci się podoba ;-)
Andrzej2202
08-04-2007, 20:38
Andrzej2202 wgralem sobie "The LOUDEST Acoustic v2" od ciebie + w900i sound i chyba rzeczywiscie lepiej chodzi od tego co ja proponowalem (The LOUDEST Acoustic By ToShaRa v2) :P
Wydaje się grać czyściej lepszy bass i soczyste wysokie prawda
misiek127
08-04-2007, 20:55
YYm Andrzej2202
krzych181 napisał:
No ten patch ze wibruje przy zablokowaniu to mam ciagle bardzo mi przypadl do gustu Smile)
"The LOUDEST Acoustic v2" wgrywamy do:
FS/ifs/settings/acoustic
Tak pisałeś:) yy i ten LOUDEST... to w nim jest 89 pilków i wszystkie po rozpakowaniu wgrywamy do acoustic?
Andrzej2202
08-04-2007, 21:04
Tak do FS/ifs/settings/acoustic
Ja usuwam acoustic cofam się do setings najeżdżam nowym acoustic na setings .Nie muszę wgrywać pojedyńczo.Później musisz sprawdzić czy dobrze wszedł w przeciwnym razie nie będzie wogóle dźwięku
misiek127
08-04-2007, 21:08
oki dzięki:) właśnie wgrywam:) i później ocenie czy gra lepiej =]
Andrzej2202
08-04-2007, 21:10
oki dzięki:) właśnie wgrywam:) i później ocenie czy gra lepiej =]
Tylko sprawdź czy jest w setings bo jak nie to nie będzie żadnego dźwięku
misiek127
08-04-2007, 21:22
Powiem Wam, że to jest super:):) sprawdźcie sami;)
Pozdrawiam
Skejcik94
08-04-2007, 21:27
Spoko zainstalowalem se to i Dobrze daje bez szumów i naprawde głosno! :D
Wydaje się grać czyściej lepszy bass i soczyste wysokie prawda
no dokladnie tak jak mowisz :D
dobra wgralem je i problem mam tkai bo co wgram cos przez FARA to koma sie nie wlacza i musze wgrywac .bin od nowa :/ wy tez tka macie ?
Andrzej2202
08-04-2007, 22:07
dobra wgralem je i problem mam tkai bo co wgram cos przez FARA to koma sie nie wlacza i musze wgrywac .bin od nowa :/ wy tez tka macie ?
Jaki bin rest chyba.
no no ale to z koncowka .bin ....czmeu tka sie dzieje?? wy tez tka macie
Andrzej2202
08-04-2007, 22:19
no no ale to z koncowka .bin ....czmeu tka sie dzieje?? wy tez tka macie
Jak masz cid49 musi być wgrany na końcu rest.
aha no to spoko bo myslalem ze ja cos mam zepsute :pp a ten acoustic chyba ciszej gra. niz ten co mialem...jakos tak mi sie wydaje ;)
Edit by Fox: poprawiono i warna wstawiono
aha no to spoko bo myslalem ze ja cos mam zepsute :pp a ten acoustic chyba ciszej gra. niz ten co mialem...jakos tak mi sie wydaje ;)
Czy szanowny kolega zapoznał się z regulaminem? I czy szanowny kolega ma zamiar go przestrzega. Bo jeśli nie to niestety kolega źle trafił :roll:
tak z innej beczki ... jeżeli zalezy mi na strasznie krystalicznym i czystym dźwięku i soczystym bassie ? , a nie na max glośnosci ...to co polecacie ?? Obecnie mam drivery od w900i i no hissing :>
Andrzej2202
09-04-2007, 00:53
aha no to spoko bo myslalem ze ja cos mam zjebane :pp a ten acoustic chyba ciszej gra. niz ten co mialem...jakos tak mi sie wydaje ;)
Gra ciszej ,ale minimalnie dźwiek jest o wiele czystszy i bardziej soczysty.Tamten obcięty wysoki wygląda choćby w garnku grało,Ale to tylko moje zdanie.
ale ciszej od którego driveru?? Hmm....trochę się cykorze bo telefon mam tylko miesiąc a jednak mnie korci aby mieć lepszy aparat i dźwięk oraz trochę innych rzeczy...soft z ery więc usunąc plik od aparatu...trochę się boje że coś zchrzanie ale na forum jest tak opisane...Najbardziej się cykorze o gwarancję że mogłoby się coś popsuć i później to już w dziurze.......może mógłby ktoś poradzić?? Pzdr.
Andrzej2202
09-04-2007, 14:00
ale ciszej od którego driveru?? Hmm....trochę się cykorze bo telefon mam tylko miesiąc a jednak mnie korci aby mieć lepszy aparat i dźwięk oraz trochę innych rzeczy...soft z ery więc usunąc plik od aparatu...trochę się boje że coś zchrzanie ale na forum jest tak opisane...Najbardziej się cykorze o gwarancję że mogłoby się coś popsuć i później to już w dziurze.......może mógłby ktoś poradzić?? Pzdr.
Od tego
ToShaRa_MEGA_Acoustic_V3
krzych181
09-04-2007, 16:09
Gra napewno lepiej na tych The_LOUDEST_Acoustic_v2
a najlepiej razem z The_LOUDEST_Acoustic_v2 wgrac jeszcze w900i_sound ?? jak narazie wgralem samo The_LOUDEST_Acoustic_v2... 8)
a najlepiej razem z The_LOUDEST_Acoustic_v2 wgrac jeszcze w900i_sound ?? jak narazie wgralem samo The_LOUDEST_Acoustic_v2... 8)
Jak byś jeszcze wgrał w900i_sound to bys miał wtedy zarypisty dzwięk mówie ci bo sam tak własnie mam :D
krzych181
09-04-2007, 16:13
Nom wczesniej mialem sam w900i
ale jak mowicie ze razem jeszcze lepiej wiec wgrywam
;] Pozdro
krzych181
09-04-2007, 16:15
kurcze usunalem w900i a link z pierwszej strony nie dziala moze ktos wystawic jeszcze raz ??
poszukaj a napewno znajdziesz bo gdzies musi byc :D
Wszystko masz : Do pobrania i tam szukaj
krzych181
09-04-2007, 16:21
Ah zapomnialem ze ten temat przyklejony oki :) :smile:
Andrzej2202
09-04-2007, 19:41
krzych 181 jeśli chodzi o sterownik bazowy w900i to jest już w tym acustic
jest bo sam to sprawdzalem jak wgrywalem The_LOUDEST_Acoustic_v2 ... wielkosc pliku z w900i jest taka sama jak w tym The_LOUDEST_Acoustic_v2... roznia sie tylko datą . Ale to ten sam sterownik.
Andrzej2202
09-04-2007, 19:50
jest bo sam to sprawdzalem jak wgrywalem The_LOUDEST_Acoustic_v2 ... wielkosc pliku z w900i jest taka sama jak w tym The_LOUDEST_Acoustic_v2... roznia sie tylko datą . Ale to ten sam sterownik.
No pewnie ,że datą bo musiał być też zmodyfikowany.
krzych181
09-04-2007, 23:02
Ale naprawde super daja tak GLOSNO !! ZE HHO HO :P wyprobowalem dzisiaj na fazie :P hehe polecam..!!!!! :smile: :smile:
głosno ... czysto ... wyraźniej :D sa po porostu boskie :D :P
ciekawe czy sa jeszcze jakies inne sterowniki lepsze :>
Andrzej2202
10-04-2007, 14:51
głosno ... czysto ... wyraźniej :D sa po porostu boskie :D :P
ciekawe czy sa jeszcze jakies inne sterowniki lepsze :>
Jak narazie nie spotkałem takiego który byłby czystszy i bardziej wyraźny
krzych181
10-04-2007, 18:13
Dla mnie az za czysto gra :P
tomasz22
10-04-2007, 21:00
Tu macie najlepszy acusitc według mnie.
Zawiera w sobie już W900i sound.
http://www.uploader.pl/file/20337/super-acustic.rar.html
Andrzej2202
10-04-2007, 22:49
Tu macie najlepszy acusitc według mnie.
Zawiera w sobie już W900i sound.
http://www.uploader.pl/file/20337/super-acustic.rar.html
Jest super ,ale zostane przy swoim
takedamori
10-04-2007, 23:27
A ja mam głupie pytanie, czy folderu The_LOUDEST_Acoustic_v2 kopiujemy wszystkie pliki, czy tylko te które podmieniamy, bo ile głowa nie boli, to w no hising były pliki których na fonie nie było.
ja niezmieniam swojego ( toshara mega v1.2 ) wedlug mnie najglosniej gra...mam glosniczki nawet i niewiem czy glosniej nie gra bez nich :pp
mnie juz wkurza ta głośnośc... to jest troche za glosne . Np Dzwiek bledu podczas pisania esa albo dzwiek rozladowanej baterii . Szukam czegos o normalnej standardowej glosnosci , ale o super wyrazistosci i krystalicznosci dźwieku i nic takeigo znaleźć nie moge ...
Andrzej2202
15-04-2007, 21:50
mnie juz wkurza ta głośnośc... to jest troche za glosne . Np Dzwiek bledu podczas pisania esa albo dzwiek rozladowanej baterii . Szukam czegos o normalnej standardowej glosnosci , ale o super wyrazistosci i krystalicznosci dźwieku i nic takeigo znaleźć nie moge ...
Poniżej masz standard dodany sterownik bazowy w900i, i usunięty szum między utworami.Głośność mniej więcej taka jak w oryginalnym acustic.
http://www.uploader.pl/file/22187/R1CA021-Edited.rar.html
Poniżej masz standard dodany sterownik bazowy w900i, i usunięty szum między utworami.Głośność mniej więcej taka jak w oryginalnym acustic.
http://www.uploader.pl/file/22187/R1CA021-Edited.rar.html
ooo dziekuje ślicznie :D hehe Andree jak zawsze coś poradzi :D zaraz wezme sie za wgranie tego :)
Pozdrawiam
The-LOUDEST-Acoustic-By-ToShaRa-v2 - przy duzej glosnosci jak mam wlaczone mega bass to strasznie trzeszczy i szumi nawet na sluchawkach, dlatego wole wersje 1.1 gdzie chodzi mi plynnie nawet na maxa :P
Andrzej2202
17-04-2007, 14:57
The-LOUDEST-Acoustic-By-ToShaRa-v2 - przy duzej glosnosci jak mam wlaczone mega bass to strasznie trzeszczy i szumi nawet na sluchawkach, dlatego wole wersje 1.1 gdzie chodzi mi plynnie nawet na maxa :P
Każdy ma swoje typy,ja nie słucham przy wł.mega bassie muzyki i jestem z tych sterowników zadowolony.
blazej90
18-04-2007, 19:40
The_LOUDEST_Acoustic_v2 POLECAM!!!
mateuszlee
09-03-2008, 13:32
Witam, czy da radę wgrać The_LOUDEST_Acoustic_v2 oraz w900i_sound do SE W810i CID50 ???? Proszę Was o odpowiedź. Dziękuję.
Ma ktoś może jakieś propozycje co do drivera dobrego do metalu? :)
rawilson
11-03-2008, 19:55
Witam, czy da radę wgrać The_LOUDEST_Acoustic_v2 oraz w900i_sound do SE W810i CID50 ???? Proszę Was o odpowiedź. Dziękuję.
dla dzwieku nie ma rozdziału na CIDy ;]
Krystian_00
13-03-2008, 18:13
Ja mam pytanie. Być może to już było napisane w tym temacie ale naprawdę nie mam czasu żeby cały temat przeczytać. Wgrałem sobie sterowniki ToShaRa_MEGA_Acoustic_V3.0 przez se tool. Czy mogę wgrać sobie tak samo sterowniki od w900i przez se tool i czy będę miał tego i tego sterownika? Jak tak to poproszę o działające sterowniki bo ściągnąłem i mi sie wgrać nie chciały. :P
rawilson
13-03-2008, 19:12
nalozysz je conajwyzej na siebie :) dwa rownolegle nie moga pracowac!
Krystian_00
13-03-2008, 21:02
Czyli jak nałożę je na siebie to będzie mi lepiej grało?
mateuszlee
13-03-2008, 21:12
Zaraz, zaraz to co to w takim razie oznacza, że "najlepiej wgrać The_LOUDEST_Acoustic_v2 oraz w900i_sound?? To w końcu raz się pisze, że dwa na raz nie działają, a następnym razem że taki zestaw jest najlepszy?? O co tu chodzi??
Krystian_00
15-03-2008, 09:07
Właśnie usiłuje sie dowiedzieć czy jak wgram te dwa sterowniki będzie mi lepiej grało jak bym miał jeden sterownik?
@edit
Wgrałem od w900i i teraz to wogule już mi muzyka nie idzie :D co mam zrobić?
Sebekskc
15-03-2008, 10:45
wrócić do dawnego sterownika?
Krystian_00
15-03-2008, 10:47
To wiem ale ja chciałbym tego od w900i. I nie mam pojęcia dlaczego milczy mi telefon. Wgrałem ten folder acoustic. Może mam coś jeszcze wgrać?
A jakie stery proponujecie do nowszych telefonów tj. z rozszerzeniem zapf ? i przy okazji jak zaznaczyć wszystkie pliki w folderze w programie FAR , bo ręcznie kopiować po 20 pliczków...
jak zaznaczyć wszystkie pliki w folderze w programie FAR , bo ręcznie kopiować po 20 pliczków...
Naciskasz prawy przycisk myszy i jedziesz w dół ;) a one się zaznaczają ;]
Sebekskc
15-03-2008, 12:01
Krystian_00: a może ten sterek nie pasuje do twojego telefonu ? pomyśl trochę...
Danzig: Peters Hi-Fi dobra akusyka ;)
Krystian_00
15-03-2008, 12:07
Wydaje mi się ze pasuje ponieważ w podpisach niektórzy maja napisane, że maja wgranego tego stera + toshara.
zwolaczek
15-03-2008, 20:38
Mam W610i i chciałbym się dowiedzieć jakie stery będą najlepsze do mojego telefonu, aby grało naprawde solidnie.
I jeszcze, żeby ktoś wytłumaczył jak je wgrać, będę wdzięczny.
Każdy wybiera wg swojego gustu ;) Wgrasz Farem lub SE Toolem ;) Tracisz gware ;) Poczytaj podklejony temat Tuning od A do Z ;)
niedzwiedz1989
18-03-2008, 16:21
Witam! jestem tu nowy i prubuję wgrać te stery żeby mi mój SE głośniej chodził ale mi to nie wychodzi ;( Czy mógłbym liczyć na czyjąś pomoc?? mój tel to SE W810i
Krystian_00
18-03-2008, 16:33
http://se-center.info/showthread.php?t=45598&highlight=se+tool
Podpunkt VII
Docent215
19-03-2008, 12:33
kuki czy moglbys wrzucic jeszcze raz ten ster vitalya promodriver na jakis inny serwer