View Full Version : Usuwanie linków wap w menadżerze plików.
Andrzej2202
08-04-2007, 08:16
Linki wap z naszego telefonu usuwamy programem Far .
Musimy pobrać customize-upgrade z poniższego linku
http://www.uploader.pl/file/19338/customize-upgrade.xml.html
Przechodzimy do katalogu FS\tpa\preset\custom i kasujemy następujące pliki:
UWAGA: Niektórych plików może nie być w zależności od wersji softu! Nie przejmujemy się tym i usuwamy te które pokrywają się z listą.
FM_PICTURES_HOOK_3.itm
FM_SOUNDS_HOOK_3.itm
FM_THEMES_HOOK_3.itm
FM_VIDEOS_HOOK_3.itm
GAMES_HOOK_3.itm
FM_PICTURES_HOOK_1.itm
FM_SOUNDS_HOOK_1.itm
FM_THEMES_HOOK_1.itm
FM_VIDEOS_HOOK_1.itm
GAMES_HOOK_1.itm
SETT_RINGTONE_HOOK_3.itm
Ściągniety wczesniej plik customize_upgrade i kopiujemy go do katalogu
FS\tpa\preset\custom.
Przechodzimy do katalogu FS/tpa/preset/system/custmenu i kasujemy katalogi:
UWAGA: Niektórych katalogów może nie być w zależności od wersji softu! Nie przejmujemy się tym i usuwamy te które pokrywają się z listą.
FM_PICTURES_HOOK_3
FM_SOUNDS_HOOK_3
FM_THEMES_HOOK_3
FM_VIDEOS_HOOK_3.
GAMES_HOOK_3
FM_PICTURES_HOOK_1
FM_SOUNDS_HOOK_1
FM_THEMES_HOOK_1
FM_VIDEOS_HOOK_1
GAMES_HOOK_1
SETT_RINGTONE_HOOK_3
Teraz nie mamy żadnych linków wap w menadżerze.
Metoda sprawdzona na każdym sofcie k750i i w800i.
A ja znam prostszy sposób!!! :D Podam go później bo teraz nie mam czasu... Wystarczy wklejić dwa pliki :mrgreen:
Andrzej2202
08-04-2007, 10:42
A ja znam prostszy sposób!!! :D Podam go później bo teraz nie mam czasu... Wystarczy wklejić dwa pliki :mrgreen:
Jeśli jest prościej to super .Próbowałeś usunąć tym sposobem
I tak ten sposób jest prosty ;).
Fajnie gdy nie ma linków bo jakoś to wygląda jak ja kiedyś miałem po 2 linki jak był świerzy z ery :? . A teraz to bajer.
Andrzej2202
08-04-2007, 11:37
I tak ten sposób jest prosty ;).
Fajnie gdy nie ma linków bo jakoś to wygląda jak ja kiedyś miałem po 2 linki jak był świerzy z ery :? . A teraz to bajer.
Próbowałeś bambi tym sposobem.Myślę,że nie sprawiło ci trudności w usunięciu linków.Wydaje mi się że jest bardzo prosty tylko trzeba uważnie czytać.
To bardzo prosty sposób !!! Wchodzimy do FS/tpa/preset/system/custmenu i mamy tam 2 pliki cust_menu_data oraz cust_menu_done_unpacking wystarczy że wejdziemy w nie notatnikiem i usuniemy wszystko prócz w cust_menu_data słowa ąÚF !!! To bardzo prosty sposób!!! Jeżeli komuś się niechce grzebać notatnikiem to niech usunie te dwa pliki i wrzuci gotowe moje:
http://www.4shared.com/file/13803910/4494bf3b/Pliki_ktre_naley_wgra_aby_w_Menaderze_plikw_nie_by o__linkw_do_SE.html
Ale szczerze powiedziawszy ja wole mieć linki SE ładniej to wygląda! A poza tym jak wchodzimy do jakiegoś folderu np. Zdjęcia to kursor odrazu jest na zdjęciach a nie na linkach... (ten sposób nie wiem czy działa na OMNIX) Sprawdźcie... :D
Linki wap z naszego telefonu usuwamy programem Far .
Musimy pobrać customize-upgrade z poniższego linku
http://www.uploader.pl/file/19338/customize-upgrade.xml.html
Przechodzimy do katalogu FS\tpa\preset\custom i kasujemy następujące pliki:
UWAGA: Niektórych plików może nie być w zależności od wersji softu! Nie przejmujemy się tym i usuwamy te które pokrywają się z listą.
FM_PICTURES_HOOK_3.itm
FM_SOUNDS_HOOK_3.itm
FM_THEMES_HOOK_3.itm
FM_VIDEOS_HOOK_3.itm
GAMES_HOOK_3.itm
FM_PICTURES_HOOK_1.itm
FM_SOUNDS_HOOK_1.itm
FM_THEMES_HOOK_1.itm
FM_VIDEOS_HOOK_1.itm
GAMES_HOOK_1.itm
SETT_RINGTONE_HOOK_3.itm
Ściągniety wczesniej plik customize_upgrade i kopiujemy go do katalogu
FS\tpa\preset\custom.
Przechodzimy do katalogu FS/tpa/preset/system/custmenu i kasujemy katalogi:
UWAGA: Niektórych katalogów może nie być w zależności od wersji softu! Nie przejmujemy się tym i usuwamy te które pokrywają się z listą.
FM_PICTURES_HOOK_3
FM_SOUNDS_HOOK_3
FM_THEMES_HOOK_3
FM_VIDEOS_HOOK_3.
GAMES_HOOK_3
FM_PICTURES_HOOK_1
FM_SOUNDS_HOOK_1
FM_THEMES_HOOK_1
FM_VIDEOS_HOOK_1
GAMES_HOOK_1
SETT_RINGTONE_HOOK_3
Teraz nie mamy żadnych linków wap w menadżerze.
Metoda sprawdzona na każdym sofcie k750i i w800i.
Super poradnik Andrzej... szkoda tylko że podpierdzieliłeś go ode mnie.... (był na forum już dawno, i nie tylko na tym...) nawet się nie wysiliłeś żeby zmienić treśc mistrzu! A tu link do oryginalnego postu: http://gonzek.h2.pl/viewtopic.php?t=9443&highlight=
Andrzej2202
10-04-2007, 14:42
krogoth
to nie od ciebie tylko z innego forum,nie napisałem że jest mojego autorstwa tylko wstawiłem nie wiem skąd ty to wziąłeś ale być może z tego samego miejsca co ja,a gdybym wiedział że ty to wstawiłeś wcześniej to bym tego nie wstawiał.Jeśli cię uraziłem to przepraszam.Dużo ,rzeczy wstawiamy i nie piszemy ,że jest to naszego autorstwa.A jeśli chodzi o te słowo podpierdzieliłeś to bardzo niegrzecznie.Zanim to wstawiłem testowałem przez dwa tygodnie czy nic się nie dzieje .
Ja nie musiałem tego z nikąd brać bo ja go napisałem... są tam tylko i wyłącznie moje słowa :x A wziołeś go prawdopodobnie z "sek750i" gdzie równierz ja go napisałem... zanim stworzyłeś nowy temat można było użyć magicznej opcji "szukaj" aby sprawdzić czy nie założysz drugiego identycznego tematu... Nieładnie Andrzej... nieładnie.
Wydaje mi się że słowo które tak ci się nie spodobało pasuje do tej sytuacji... wkońcu wyrabiasz sobie renomę wypocinami innych...
Ale niech ci będzie...
Andrzej2202
10-04-2007, 16:09
Ja nie musiałem tego z nikąd brać bo ja go napisałem... są tam tylko i wyłącznie moje słowa :x A wziołeś go prawdopodobnie z "sek750i" gdzie równierz ja go napisałem... zanim stworzyłeś nowy temat można było użyć magicznej opcji "szukaj" aby sprawdzić czy nie założysz drugiego identycznego tematu... Nieładnie Andrzej... nieładnie.
Wydaje mi się że słowo które tak ci się nie spodobało pasuje do tej sytuacji... wkońcu wyrabiasz sobie renomę wypocinami innych...
Ale niech ci będzie...
Zgadza się z sek750i .Wszystko co tutaj wstawiamy jest również czyjegoś autorstwa nie musisz się obrażać i korzystać z tego co ktoś wystawił,a jeśli chodzi o dublowanie tematu rzeczywiście nieładnie nie dopatrzyłem jeszcze raz przepraszam.Pirwszy raz mi się zdażyło zdublować temat.Myślę ,że przyjmiesz przeprosiny.
krogoth rozumiem że ,,podpierdzielił'' ci Andrzej2202 poradnik no ale bez przesady!!! On tu na forum sporo robi żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie więc nie miej żalu !!!
Mój sposób jest stworzony przezemnie. Wszelkie prawa zastrzeżone ™ :lol:
Nie mogę tego pobrać.Mam Operę i ona coś tego nie zapisuje.Może ktoś to spakiować?
Wystarczy że wgrasz farem do katalogu custom pusty plik customize_upgrade.xml
Ewentualnie możesz zamiast tego zrobić master reset, oczywiście po usunięciu wymienionych plików.