PDA

View Full Version : Bluetooth transmisja plików

gruby29
08-04-2007, 13:37
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem K 750i i mam problemy z Bluetoothem, otóż wgrałem oprogramowanie z płyty i PC suite nie widzi komórki, wszystkie opcje są powciskane zgodnie z instrukcją.Przesyła zdjęcia, komórka widzi laptopa, natomiast nie działa w drugą stronę, to znaczy aplikacja Disc2phone nie wysyła bluetoothem muzy do komórki, tylko chce USB, podobne problemy miałem z NECkiem 616e, tam działał tylko handset, ale na forum NECka wyczytałem, że w 750 bluetooth obsługuje wszystko, a jak mnie pamięć nie myli to SE 700i (moja utopiona na kajakach
miłość - tylko gotować nie umiała) również to obsługiwał. I jeszcze jedno, czy Blue Soleil - oprogramowanie do przekażnika bluetooth jest konieczne do komunikacji komórka - laptop i na odwrót ? Bardzo proszę o informację. Wesołego jajka i mokregolejka,przy okazji życzę.
Gruby

balbin
08-04-2007, 14:33
Ja próbowałem połączyć sie z telefonem(k750i) przez bluetooth za pomocą PC Suite i innych programów do komunikacji z tel. ale nic z tego nie wyszło. Tylko za pomocą BlueSoleil mogę przesyłać dane z kompa na telefon i na odwrót.

sunny erricsun
08-04-2007, 17:14
jeśli masz XP to nic nie instaluj-wykorzystaj systemowy program.
BTW jeśli będziesz go używał to jeżeli chcesz odebrać plik z tela na kompa to muszisz w ikonce bluetooth zrobić " odbierz plik "

pabul_77
08-04-2007, 22:14
w PC Suicie można chyba gdzieś ustawić rodzaj połączenia ale nie mam teraz wgranego na kompie i nie chce mi sie sprawdzać..ale wydaje mi sie że gdzieś widziałem w tym programie znaczki USB, podczerwieni i Bluetooth'a... ale przez bt przesyłałem BlueSolei'em i My Phone Explorer'em

balbin
09-04-2007, 10:15
w PC Suicie można chyba gdzieś ustawić rodzaj połączenia
Tak, ale próbowałem wielokrotnie nawiązać takie połączenie i nigdy mi się to nieudało, więc dałem sobie z tym spokój i teraz używam tylko BlueSoleil'a

gruby29
12-04-2007, 21:53
Posłuchałem rad wywaliłem programy z płyty serwisowej i wszystko zahulało
Wkurzające jest tylko to, że pliki trzeba wysyłać na piechotę pojedynczo. A może i na to jest jakaś rada? Proszę o "refleksje". gruby
Ps.Dzięki za pomoc.

balbin
12-04-2007, 22:15
Nie musisz wysyłać plików pojedynczo. Możesz zaznaczyć kilka plików i wysłać.

gruby29
16-04-2007, 12:18
Nie musisz wysyłać plików pojedynczo. Możesz zaznaczyć kilka plików i wysłać.
Zaznaczyłem i ...dalej przesyła pojedynczo, z tym, że korzystam w tym wypadku z Windowsowego przesyłania danych - zapisuje jeden plik i koniec balu panno lalu, trzeba się znowu wklepywać na piechotę co jest irytujące