View Full Version : kilka pytan :)
Witam, tak jak jest napisane w temacie mam kilka pytań. Oto one:
1. Czy można usunąć dźwięk przy robieniu zdjęcia lub nagrywaniu z Sony Ericsson K750i?
2. Czy można usunąć te głupie dźwięki, tapety i inne pierdoły, które były na początku w telefonie? Próbowałem w komórce i przez kompa, ale zawsze ten sam komunikat "plik chroniony prawami autorskimi"
3. Jakie formaty video odtwarza SE K750i? Który ma najlepszą jakość?
4. Jak zwiększyć litery w filmie, bo są one w ogole niewidoczne przy oglądaniu :/ cały film jest w ogole słabej jakości, próbowałem w formatach 3gp i MP4, ale jakość była praktycznie identyczna, a MP4 zajmowało 5 razy więcej miejsca.
5. Po zakupie karty MS Duo nie sformatowałem jej, choć na pudełku było takie polecenie, to niesie to za sobą jakieś konsekwencje? Dodam, że od czasu do czasu "zacina" mi się telefon. Głównie przy graniu, lub odtwarzaniu większych (powyżej 20MB) plików dźwiękowych.
To chyba by było na tyle, z góry dzięki za odpowiedzi. Wesołych Świąt :)
sunny erricsun
08-04-2007, 17:12
1.- TAK!\
>BEZ INGERENCJI W SOFT NIC NIE ZROBISZ!
2.- TAK!/
3.-Odtwarza 3gp i mp4- to drugie o wiele lepiej wyświetla
4.-Jeżeli napisy są już "wgrane w film" i nie są w osobnym pliku to nic nie zrobisz a jeżeli osobno to pokombinuj w konwerterze
5.-Niesie takie konsekwencje że ci się zacina :P
Co masz na myśli pisząc "pokombinuj w konwerterze"? nie wiele mi to dalo!
Niesie takie konsekwencje że ci się zacina
to dobre :P ale to na pewno przez to, gry mam zapisane na telefonie, a mowimy o karcie, czy to na pewno jest tego przyczyna? A jak bym zrobil sobie kopie tej karty i ja sformatowal, to by sie nie zacinalo, czy juz ciutke za pozno?
sunny erricsun
08-04-2007, 20:18
Co masz na myśli pisząc "pokombinuj w konwerterze"? nie wiele mi to dalo! jak konwertujesz film, na format telefonu to wybierz w ustawieniach napisów albo coś w tym tylu wielkość czcionki.
Oczywiście zależy jeszcze od tego jakiego konwertera do filmów używasz
pabul_77
08-04-2007, 21:58
1.jeśli masz telefon w erze to nie można ściszyć i jedynym wyjściem jest wywalenie tego pliku z dźwiękiem robienia zdjęcia przez FARA (no ale oczywiście gwarancja pójdzie)
2.pare można usunąć ale nie których nie :) to samo co z dźwiękiem przy zdjęciach
na pozostałe pytania nie pisze bo poprzednik chyba dość jasno wszystko powiedział :)
...jak bym zrobil sobie kopie tej karty i ja sformatowal, to by sie nie zacinalo, czy juz ciutke za pozno?
Nie jest za późno. Skopiuj zawartość karty, sformatuj ją i wrzuć wszystko spowrotem. Powinno byc ok. chyba, że masz coś z kartą.... :?
wielkie dzięki panowie. teraz jeszcze niech mi ktos powie, jaki ja mam kod blokady telefonu? :D bo przy formatowaniu sie mnie pyta, a ja nie chce naciskac na hama, byle czego, zeby telefonu nie spieprzyc, 2 lata gwarancji mam :P
Nikt Ci nie powie jaki masz kod blokady. Jeśli nic nie było grzebane, powinno to być '0000'. Jeśli ktoś jednak poprzestawiał coś tam, pozostaje Ci odczytanie go softem - zapraszam do działu 'Tuning'; tam właśnie kol. VanD opisał prosty sposób na odczytanie kodu.
nie grzebałem w sofcie, ponieważ kupiłem ten telefon na abonament w erze z 2 letnią gwarancją, więc bym ją stracił. Nie wejde do tego dzialu"Tuning" bo mi sie cos spodoba i jeszcze zrobie coś głupiego :D i strace gwarancje. Czyli kod mam 0000? Dzięki za odpowiedz!
Spróbuj. Może i te '0000' zadziała. Jesli nie, to masz problem, skoro nie chcesz skorzystać z softu który Ci pokaże kod na ekranie komputera :? . Uruchomienie softu na kompie nie powoduje utraty gwarancji w telefonie, no nie? :D . A jak wejdziez do działu 'Tuning', to napewno Ci się wiele rzeczy spodoba :D
Dzięki, już sformatowałem i wszystko działa jak należy. Przynajmniej narazie :) Teraz mam kolejne interesujące pytanie: Jak zwiększyć te cholerne napisy w filmie? Jakim programem? Już wiem, jak zrobić ten film z napisami w dobrej jakości, ale te napisy są za małe, prawie nic nie widać, dla tego kto ogląda ten film pierwszy raz, bo na razie wgrałem film, który praktycznie znam na pamięć, więc nawet jak nie widziałem co tam jest napisane, to i tak wiedziałem co powinno tam być. Pomocy!