PDA

View Full Version : Problem z aparatem!!!!!!

Sawe
08-04-2007, 16:02
Nie wiem czemu w moim aparacie w SEK750i jak jest ciemno to bardzo są zaśnieżone zdjęcia nie wyraźne i bardzo brzydkie.Głównie mi chodzi o to czemu tak śnieży. :?:

Sawe
08-04-2007, 16:03
Czy mam coś uszkodzonego w tym aparacie czy tak już po prostu jest?

balbin
08-04-2007, 16:40
Po pierwsze nie pisz posta pod postem! Edytuj posty - od tego służy przycisk "Zmień"
Po drugie to trochę niejasno opisałeś swój problem. Najlepiej wrzuć takie zdjęcie i może wtedy ktoś będzie mógł Ci pomóc

Jeśli chodzi Ci o to , że zdjęcie wygląda podobnie jak to: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ffe3071ece381ee7 to wszystko jest ok. Nie oczekuj od telefonu zbyt wiele! To nie jest profesjonalna cyfrówka.
Do zdjęć robionych w ciemności używaj trybu nocnego i flesza - ale jakość zdjęć i tak nie będzia taka jak zdjęć robionych w ciągu dnia!

Sawe
08-04-2007, 16:49
Ale jak robie zdjęcie pod wieczór lub jak jest pogoda taka nie zabardzo to tez jest zdjecie takie zasniezone!Np.robilem w domu zdjecie i wychodzily tez takie zasniezone(dniem).To aparat juz taki jest czy mam jakąś usterke?

I nawet teraz zaóważyłem że mi takie paski góra dół lub prawo lewo chodza po wyswietlaczu.W K800i takiego czegoś nie ma.:(

Brom
08-04-2007, 19:47
Jeżeli Ci paski chodza po wyświetlaczu to masz problem. Jest kilka możliwości... Pierwsze i zasadnicze pytanko, czy one chodza tylko wtedy gdy włączysz aparat? Jeżeli tak to nic nie zmienisz... nie oczekuj cudów, ten aparat ma tylko 2 mega pixele. Ale jeżeli paski chodza prawie cały czas to radze zmienić wyświetlacz.

Co się zaś tyczy zdjęć (kiepska jakość) to nic już nie zmienisz. Aparat w telefonie jest raczej przystosowany dla uciechy i zabawy i to w dodatku w dzień, a nie do robienia nie wiadomo jakich pięknych dzieł wieczorem. Jezeli chcesz to kup sobie porządny aparat cyfrowy a nie narzekaj na aparat w komórce.

Sawe
08-04-2007, 21:14
To już wszystko rozumiem wielkie dzięki.