PDA

View Full Version : Bluetooth

p3p3
26-04-2007, 16:05
Siema kupiłem sobie bluetooth i mam problem. Komputer nie nawiązuje połączenia a komórka tak. Po wyłączeniu bluetooth w komputerze, w komórce dalej jest połączony i nie daje się wyłaczyć. Gdzie może leżec problem?

pabul_77
26-04-2007, 16:32
a używasz jakiegoś problemu do bluetootha? Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym, że komputer nie nawiązuje połączenia, a komórka tak :>...

Mr.Coolio
26-04-2007, 16:37
że komputer nie nawiązuje połączenia, a komórka tak

Na chłopski rozum to weź. Z komputera nie da się wysłać pliku, a z komórki do komputera da się wysłać plik. Proste :)

ruti
26-04-2007, 16:37
sterowniki zainstalowales?

p3p3
26-04-2007, 16:38
Mam zainstalowane stery do bluetootha. Sam w sobie model to :BCM2035.
Zainstalowałem do niego sterowniki i odpaliłem. Od razu wyskoczył błąd ze nie można nawiązać połaczenia (chociaz nawiązuje bo komórka (k750) się łączy). Gy nawiąże to połączenie to nie mogę się rozłączyć. Bluetooth w komórce jest połaczony z kompem i nie chce sie rozłączyć. wyskakuje monit o próbie rozłaczenia i dalej nic. dopiero gdy wyłacze i włacze komórke bluetooth traci kontakt z kompem i da się go wyłączyć.

p3p3
26-04-2007, 16:39
Nie spałem dzisiaj dlatego proszę o wyrozumienie z powodu zawiłych informacji zawartch w poprzednim moim poście.

the bill
26-04-2007, 18:00
jaki masz system?
czy parowałes urządzenia: PC z komórką?
odpowiedz na te dwa pytana, to podsuną mi kolejne koncepcje. narazie nic nie mówie, bo może okazać sie, że czegoś jeszcze nie zrobiłeś.

p3p3
26-04-2007, 18:15
Xp professional sp2 32bit
tak parowałem. Wykrywał mi i wykrywa dalej ale jak chce rozłaczyć urządzenia to na kompie wyskuje że niby można ale jednak dalej są połaczone a blue włączony.

the bill
26-04-2007, 18:19
1. czy we właściwościach bluetooch w telefonie masz zaznaczoną opcje: telefon widoczny [pokaż telefon]?
2. czy obok zegara na pasku masz ikone bluetooch?

edit:
jeszcze jedno.
XP zasadniczo ma w sobie już sterowniki do bluetooch'a - odinstaluj te które instalowałeś, zresetuj sysyem, podłącz bluetooch i niech zainstaluje standardowe sterowniki z systemu

p3p3
26-04-2007, 19:51
1. Mam widoczny
2. tak jest ikona blue(wszystko działa bo uruchomilem k750 i blue w komputerze i zsynchronizowałem je. Ale nie moge ich odciąć i wyłaczyć tu jest problem.

the bill
26-04-2007, 20:01
czyli cały czas traw komunikacja między sprzetami, jakby coś było przesyłane :<

odłącz bluetooch'a - i podłącz pod inne gniazdo USB - może to pomoże, ale nie instaluj żadnych dodatkowych sterowników :wink:

pomóżcie - brak mi pomysłów :/

ps.
instalowałes jakiś program do komunikowania sie z telefonem, np. do synchronizacji kontaktów itp?