View Full Version : Bluetooth
Siema kupiłem sobie bluetooth i mam problem. Komputer nie nawiązuje połączenia a komórka tak. Po wyłączeniu bluetooth w komputerze, w komórce dalej jest połączony i nie daje się wyłaczyć. Gdzie może leżec problem?
pabul_77
26-04-2007, 16:32
a używasz jakiegoś problemu do bluetootha? Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym, że komputer nie nawiązuje połączenia, a komórka tak :>...
Mr.Coolio
26-04-2007, 16:37
że komputer nie nawiązuje połączenia, a komórka tak
Na chłopski rozum to weź. Z komputera nie da się wysłać pliku, a z komórki do komputera da się wysłać plik. Proste :)
sterowniki zainstalowales?
Mam zainstalowane stery do bluetootha. Sam w sobie model to :BCM2035.
Zainstalowałem do niego sterowniki i odpaliłem. Od razu wyskoczył błąd ze nie można nawiązać połaczenia (chociaz nawiązuje bo komórka (k750) się łączy). Gy nawiąże to połączenie to nie mogę się rozłączyć. Bluetooth w komórce jest połaczony z kompem i nie chce sie rozłączyć. wyskakuje monit o próbie rozłaczenia i dalej nic. dopiero gdy wyłacze i włacze komórke bluetooth traci kontakt z kompem i da się go wyłączyć.
Nie spałem dzisiaj dlatego proszę o wyrozumienie z powodu zawiłych informacji zawartch w poprzednim moim poście.
the bill
26-04-2007, 18:00
jaki masz system?
czy parowałes urządzenia: PC z komórką?
odpowiedz na te dwa pytana, to podsuną mi kolejne koncepcje. narazie nic nie mówie, bo może okazać sie, że czegoś jeszcze nie zrobiłeś.
Xp professional sp2 32bit
tak parowałem. Wykrywał mi i wykrywa dalej ale jak chce rozłaczyć urządzenia to na kompie wyskuje że niby można ale jednak dalej są połaczone a blue włączony.
the bill
26-04-2007, 18:19
1. czy we właściwościach bluetooch w telefonie masz zaznaczoną opcje: telefon widoczny [pokaż telefon]?
2. czy obok zegara na pasku masz ikone bluetooch?
edit:
jeszcze jedno.
XP zasadniczo ma w sobie już sterowniki do bluetooch'a - odinstaluj te które instalowałeś, zresetuj sysyem, podłącz bluetooch i niech zainstaluje standardowe sterowniki z systemu
1. Mam widoczny
2. tak jest ikona blue(wszystko działa bo uruchomilem k750 i blue w komputerze i zsynchronizowałem je. Ale nie moge ich odciąć i wyłaczyć tu jest problem.
the bill
26-04-2007, 20:01
czyli cały czas traw komunikacja między sprzetami, jakby coś było przesyłane :<
odłącz bluetooch'a - i podłącz pod inne gniazdo USB - może to pomoże, ale nie instaluj żadnych dodatkowych sterowników :wink:
pomóżcie - brak mi pomysłów :/
ps.
instalowałes jakiś program do komunikowania sie z telefonem, np. do synchronizacji kontaktów itp?