View Full Version : Problemo...[Komp nie wykrywa mi karty pamięci]
Mam taki problem:
Mam SE k750@w800. Do niedawna wszystko było cacy, ale sie cos spieprzyło. Komp nie wykrywa mi karty pamięci. Kilka razy reinstalowalem stery, ale to nie pomaga. Pamięć fona jest widoczna a MSD nie. Sprawdzałem u kumpla- u niego chodzi, więc musi być to coś z kompem, ale nie wiem co...
A w menagerze urządzeń jest coś takiego:
http://images21.fotosik.pl/216/ab1b04e97a2a9945med.jpg
pabul_77
26-04-2007, 21:14
zawsze można zrobić format ;) bo nic innego nie przychodzi mi do głowy jeśli ponowne wgranie sterowników nie podziałało...
Wybierz Masowe Urządzenie magazynujące USB kliknij prawym przyciskiem myszy i odinstaluj, a wtedy zainstaluj jakieś alternatywne sterowniki USB, ja miałem podobne problemy ale powgrywałem parę alternatywnych sterowników i wszystko działa. Najlepiej najpierw sprawdzić czy sterownik działa poprawnie. Kliknij na Masowe Urządzenie magaznujące USB, wybierz Właściwości -> Sterownik -> Szczegóły sterownika, sprawdź czy pliki tam podane występują w systemie. Jeżeli tak to spróbuj zaktualizować sterownik lub go przywrócić. Jak to nie pomoże to zostaje format, bądź szukanie alternatywnych sterowników.
patiskaf
29-04-2007, 18:09
Witam :]
mam troche podobny problem... ale wkladam karte do kompa przez adaptor do czytnika kart...zaczyna mrygać zielone swiatelko...iii...na tym koniec...wczesniej robilam dokladnie tak samo i otwieralo mi sie okno z folderami karty, moglam bez problemu wrzucic rozne pliki...teraz nic nie zaskakuje...a jak chce odtworzyc... mowi mi "Dysk nie jest sformatowany" i czy chce go sformatowac teraz...problem w tym ze sforatowalam ja w telefonie, przez kompa mowi mi ze sie nie da :| wczesniej wszystko bylo ok :/
prosze pomozcie :D