View Full Version : Problem z profilem
nickczemnick
27-04-2007, 10:45
Witam, mam problem w telefonie z profilem, ustawiony jest podstawowy, nie mogę skonfigurować np. internetu ponieważ wyskakuje mi komunikat: niedostępne ponieważ bieżący profil jest zablokowany. Jak mam go odblokować , nie mogę tego nigdzie znaleźć, czy to jest zależne od operatora czy telefonu?
Nie odblokowujesz, tylko ściągasz kolejne ustawienia i ustawiasz je jako aktywne. Te co są "zablokowane", to poprostu nie można ich usunąć (normalnie).
Ja mam tel. z sieci Orange a siedzę w Plusie i D2-Vodafone i w obu działa internet. mam konfigi z Orange, Plus i D2, i w zależności w jakiej jestem sieci taki profil włączam. To sprawa konfiguracji. Na stronie producenta SE jest skrypt do ustawiania wszystkiego związanego z siecią. konfiguracja jest darmowa.
nickczemnick
27-04-2007, 12:06
Rozumiem, a co jeśli chcę usunać konfigurację WAP Orange z profili internetowych? Też mi pokazuje komunikat że nie można usunąć bo profil jest zablokowany
Tak, jeśli telefon jest z sieci Orange, to profile internetowe (WAP, MMAS, Internet) są zablokowane i nie da się ich normalnie usunąć. Jeśli jesteś w innej sieci, poprostu skonfiguruj tel. pod tą sieć i wybierz jako domyślna. A te profile z Orange niech sobie siedzą w fonie - jeść nie wołają ;)
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps3&zone=ps
nickczemnick
27-04-2007, 13:07
Rozumiem już wszystko , dzięki za pomoc. Wiesz jeszcze cos moze o konfiguracji javy pod internet ?