View Full Version : Problem z datą
Zainstalowałem sobie programik Java Biorytm , chciałem obliczyc biorytm mamie no i niemiła niespodzianka. NIe mozna wpisac daty urodzenia starszej niż 1970 rok. Nie jest to wina programiku, gdyż winnych programach typu Biorytm (wypróbowałem chyba ze 4) jest tak samo. W Nokii nie było takich ograniczeń. Czy da się coś z tym zrobić ? Byc moze jest to coś z ustawieniami K750i, albo softem :?
mysle, ze to jest spowodowane tym, ze telefon ma ustawione daty tylko od 1970 roku i nizej nie moze sie cofnac. jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi;]
maciejka1990
28-04-2007, 21:45
qkis tak, k750i ma kalendarz do 5 stycznia 1970 roku :???:
mysle, ze to jest spowodowane tym, ze telefon ma ustawione daty tylko od 1970 roku i nizej nie moze sie cofnac. jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi;]
Tak jest, sprawdziłem.
Co za przygłup to wymyślił ? :( I co teraz zrobic ? Jeden z programików typu biorytm ma opcję wprowadzania daty biorytmu, więc można wprowadzać datę urodzenia późniejszą o 10, 20, czy 30 lat (lata 1970-te) i odpowiednio ustawiać datę biorytmu 10, 20 czy 30 lat do przodu.
A może biorytmy sie powtarzają ? Tzn. co ileś lat sytuacja wraca do stany z daty urodzenia i wtedy spokonie można by wpisywac datę późniejszą ? :shock:
a jednak sie nie mylilem 8)
A może biorytmy sie powtarzają ? :shock:
na to juz nie znam odpowiedzi :?