PDA

View Full Version : Czat - java czy przeglądarka ?

nickczemnick
28-04-2007, 18:06
Witam, mam problem, gdy chcę wejść poprzez telefon np. na jakiś czat (przykładowo interia) to wyskakuje mi że przeglądarka tego nie obsługuje. Czy to wina przeglądarki czy może javy ? Przeglądarkę mam operę mini, a w javie mam ustawione to samo poprzez które mam sie łączyć z internetem czyli poprzez GPRS. Jak należy to skonfigurować by można było wejść, może jakaś inna przeglądarka albo java ?

omgwtf1
28-04-2007, 18:29
w jakiej masz sieci? musisz pewnie skonfigurować GPRS/MMS

nickczemnick
28-04-2007, 18:44
Sieć to Orange, wyskakuje mi ze nieobsługuje po wciśnięciu nazwy pokoju

nickczemnick
06-05-2007, 17:54
pomoże ktoś ?

the bill
06-05-2007, 20:15
pomoże ktoś ?
nie :wink:

wydaje mi sie, że tego nie przeskoczysz w żaden sposób. aplikacja z przeglądarką na K750 to opera mini i ta aplikacja już jest pod jave. ta przeglądarka nie ma możliwości oferowania jeszcze środowiska java sun wymaganej dla czatów na stronach internetowych.
zresztą, wejdź na strone se-center z telefonu i zobaczysz, że nawet shoutbox'a nie ma :wink:

gdyby to sie jednak w przyszłości udało, to nadal nie widze sensu, tekst przesówa sie tak szybko, że zanim cokolwiek napisałbyś w oknie edycji i wysłał, na czacie przewinęłoby sie w tym czasie kilka do kilkunastu wypowiedzi innych uzytkowników - nie wierzysz? zainstaluj sobie bobmusa i z tego programu wejdź sobie na jakiegoś czata