View Full Version : TESTOWANIE Memory Sticka 2GB cd
Witam. Mam do was wielka prośbę. Kupilem SONY Memory Sticka 2GB z allegro i mialem z nim problemy: Zle zapisujace sie zdjecia i znikajace pliki. Odeslalem kolesiowu karte z prosba o wymiane. Koles mi odeslal niby NOWA. W tym samym opakowaniu bo pamietam ze bylo lekko polamane. Mniejsza z tym. Z ta niby nowa karta mam te same problemy ...czyli po 2h odkad ja mam. Znow udalo mi sie zrobic ze 2 zdjecia ZEPSUTE i oczywiscie wywolac znikanie plikow na karcie. Powiedzmy ze koles mi wysyla sprawna karte, a to problem jest w moim telefonie ( watpie bo z karta 64MB nie mam zadnych problemow). PROSZE SPRAWDZCIE SWOJE KARTY:
JA WYWOLUJE ZNIKANIE PLIKOW NASTEPUJACO:
Wejdzcie na C:\WINDOWS\SYSYEM32 i przegrajcie z 1900 plikow tam znajdujacych sie ( tak te pliki.DLL) do katalogu na Karcie to jest tylko ok 350 Mb
Niewazne czy to bedzie do katalogu OTHER (fabryczny) czy zupelnie NOWY KATALOG.
Mozecie odlaczyc telefon od komputera i sprawdzic w telefonie czy zniknely. MI znikaja nawet gdy go nie odlaczam, nagle okazuje sie ze z tych 350 Mb jest tylko 28Mb mimo ze Windows przegral je wszyskie.
PROSZE NIECH PARE OSOB SPRAWDZI CZY COS TAKIEGO IM SIE DZIEJE??? CZY TO NORMALNE ?? Co MAM ZROBIC? KUPILEM KARTE 1.5 mc temu i NIE MOGE Z NIEJ KOZYSTAC BO MNIE TO LEKKO IRYTUJE?? CZY JEST SZANSA ZE JAKAKOLWIEK PODROBIONA KARTA SONY DZIALA POPRAWNIE ?
no kolego, trafiłeś na niefachową podróbkę ;) - tyle Ci mogę powiedzieć ;)
taak , a ile dałeś za kartę ?
no nie duzo ...razem z przesylka jakies 91 zl ale to nie ma znaczenia ..rozumiem ze na waszych podrobonych kartach takie cuda sie nie dzieja ??
kupilem od uzytkownika glowa997 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2913599 akurat teraz nie wystawia kart ale wtedy sprzedawal ok 50 sztuk ..supersprzedawca wydala sie ok i mial konkurencyjna cene ... jeszcze raz okazalo sie ze nie oplaca sie oszczedzac :( ale napiszcie czy u was jest ok ... bo na poczatku myslalem ze moze telefon nie potrafi obslugiwac takiej ilosci plikow na raz w jednym katalogu? no ale drugie ze jedno na 10 zdjec sie zapisuje z bledami ...troche jestem wnerwiony.[/url]
ja nie kupuję podróbek <- polecam
akurat teraz nie wystawia kart ale wtedy sprzedawal ok 50 sztuk ..supersprzedawca wydala sie ok i mial konkurencyjna cene
WItaj
Radziłbym zmienić Twoje podejscie do super sprzedawców z allegro... Ja osobiście unikam ich jak ognia, gdyż większość nastawiona jest tylko na zysk, w ogóle nie przejmując się negatywami i reklamacjami klienta. Zdarza się, ze niektórzy super sprzedawcy mają, np. po 5 tys. negatywów i nawet na nie nieodpowiadają ;-)
pozdr.
Jak dales tak malo za ta karte to sie kolego nie dziw. 8) Za tyle to ja nawet 1gb nie kupilem. ;) Pewnie podróba, której telefon nie czyta. ;)
Jak dales tak malo za ta karte to sie kolego nie dziw. 8) Za tyle to ja nawet 1gb nie kupilem. ;) Pewnie podróba, której telefon nie czyta. ;)
takie kometarze mozecie sobie darowac ..prosilem zeby ktos zrobil ten test na waszych kartach ..mam na mysli te z allegro ?? napiszcie jak jest u was?
U mnie jeszcze nic nigdy nie znikło. Spróbuj zanim odłączysz telefon kliknąć na bezpieczne usuwanie sprzętu (masz taką ikonkę przy zegarze) i kliknij zatrzymaj.
No cóz kolejny przykład, że lepiej dołożyc lub zaoszczędzić i kupić dobrą kartę w sklepie elektronicznym. Ja za swoją dałem 100 zł (1GB Sony), po znajomości. Normalnie kosztowała 129 zł i nie mam problemów wszystko działa sprawnie i szybko z adapterem też nie mam żadnych problemów. Czasami warto popytać zanim się kupi na Allegro, bo negatywne komentarze, nawet jeżeli jest ich śladowa ilość mogą o czymś świadczyć.
maciejka1990
01-05-2007, 14:40
orb1tala przeczytałeś negatywne komentarze i odpowiedzi na nie :?: No bo ja po takiej lekturze to bym nawet nie oglądał sie za taka aukcją... :???:
ja kupiłam na allegro , ale oryginalna San disca , taką tania to pewnie masz sony . W chyba pomocnej dłoni "inne" jest duży podklejony temat o kartach , tam znajdziesz wszystko . Przed kupnem na allegro polecam to przeczytać , to tak na przyszłość
Trafiłeś na jakąś nędzną podróbke , i nic już nie poradzimy.
sunny erricsun
02-05-2007, 19:19
ja też miałem na początku podróbkę z allegro,ale gościa postraszyłem policją i że go dojade osobiście itd że odrazu zwrócił kasę i to jeszcze moja wysyłka do niego na jego koszt :D no cóż chłopak się wystraszył ale kase za pobraniem zwrócił
teraz mam sandisk gameing 2 Gb i działa super
a nie tak jak podróbka sony z allegro co ją sie nie dało nawet sformatowac na fat 32
ehhh całe szczescie ze sa te forum ja miesiac temu kupilem za 100 zl karte 512mb sandisc i tu nagle czytam ze za 80 zl mozna kupic 2 gb myslalem ze mnie cos trafi aha odpowiadajac na twoje pytanie nic takiego sie mi nie dzieje wszystkie pliki (co sie zmiescily) sa i nie znikaja
ehhh całe szczescie ze sa te forum ja miesiac temu kupilem za 100 zl karte 512mb sandisc i tu nagle czytam ze za 80 zl mozna kupic 2 gb myslalem ze mnie cos trafi aha odpowiadajac na twoje pytanie nic takiego sie mi nie dzieje wszystkie pliki (co sie zmiescily) sa i nie znikaja
wkoncu ktos to zrobil ..dzieki :D ...
co do policjii to sam nie wiem czy tak nie zrobie jak koles sie nie odezwie po tym dlugim weekendzie ... BTW ..no wlasnie co moge mu zrobic.. zlozyc jakies zazalenie na policje ze zostalem oszukany ?
albo sprawę na allegro zgłosić ;) jak będzie kilka takich zgłoszeń, jego konto zostanie zablokowane ;)