PDA

View Full Version : kto stuninguje k750

tomcio1055
11-05-2007, 10:56
Witam sukam kogos z okolic trujmiasta kto by mu stuningował k750.Chodzi o wgranie softu w800.dzwieku od w900 cam driver 8.53 i niezbedne patche .Niestety serwisy nie chca sie podjac tej operacji.Chetni nie pisza oczywiscie nic za darmo....

mateo.ms
11-05-2007, 11:09
Sam spróbuj tu nie ma nic trudnego.

Fox
11-05-2007, 11:21
mateo.ms tak ale ty jakos masz problemy z wgraniem czego
kolwiek do fona i zakladasz 1000 tematow o to samo

mateo.ms
11-05-2007, 11:37
już nie ;)

amatusz
11-05-2007, 11:45
mateo.ms naprawdę wyjątkowo trudno cię zrozumieć, zakładasz kilkanaście tematów, że ci nie działa tel po tunningowaniu, potem piszesz, ze to nic trudnego i ze juz nie masz kłopotów, a dokladnie po 1 min. zakładasz kolejny temat, ze cos tam nie dziala. Z reszta to juz 3 temat zalozony przez ciebie dzisiaj...

EDIT: Pisząc, ze to juz 3 temat, miałem na myśli ten, który założyłes minutę po ostatnim poście, wiem ze ten nie ty załozyles. A swoja droga sie pomylilem, 4 tematy zalozyles dzisiaj...
Skoro uwazasz ze to takie proste i wystarczy dobrze robić, to czemu ty u siebie tego dobrze nie zrobisz, zamiast zakladać dziesiątki tematów?

mateo.ms
11-05-2007, 11:47
Yyyy to nie mój temat amatusz no bo jak się dobrze robi to działa jak nie tak jak ja to potem nie działa ;(

kuki
11-05-2007, 14:06
Ogólnie to Spam. Gość się pyta czy ktoś mu by przerobił fona a wy się czepiacie innego zawodnika! Czekamy na osobnika z Trójmiasta...

Ale tomcio1055 poczytaj sobie na forum jest wiele tematów oi tuningu... może wyda ci się to proste :smile:

AlaN
11-05-2007, 16:45
Tomcio, oczytaj się DOKŁADNIE, przemyśl, pokombinuj, to nic strasznego jak sie robi to ostrożnie i DOKŁADNIE Z OPISEM. Czy Ci ktoś to zrobi? Raczej wątpię, bo tuningowanie zawsze wiąże się z jakims malutkim procencikiem ryzyka, a nikt nie weźmie sobie na głowę odpowiedzialności za drogi telefon, jak coś nawali. A jak się zaczną jakieś kłopoty, to będziesz mu potem głowę zawracał i wieszał na nim psy (wiem, bo znam to z autopsji). Raczej nikt sie nie podejmie. Zrób to sam - to nie boli.

Quest1987
11-05-2007, 23:05
Zgadzam się z panem powyżej.

Od bodajże 2 tygodni mam nowego k750i z gwarancja ale nie zawahałem się ani kroku przed zmianą o której powiedział mi mój niedoszły szwagier.

Od razu powiem że nie jest to takie trudne jak wygląda.
Oczywiście 2 razy musiałem telefon ratować ale wszystko to było z mojej winy dlatego przestrzegam przez CZYTANIEM.
Na szczęście uwinąłem się w około 4 godziny i wiele się dzięki temu nauczyłem. Wiem teraz jaka jest struktura telefonu, co i jak i przez jaki program się robi. Jak zaczynać prace z fonem modyfikując cokolwiek. Powiem jeszcze tyle że nie da się zflashować telefonu czytając i opierając się na tylko jednym temacie!! Przeczytaj 2 albo 3 i dopiero zabierz się za wszystko i najlepiej pościągaj wszystko co jest możliwe na forum bo potem w przypadku błędu nie będziesz musiał stawiać głupich pytań tylko sam będziesz wiedział co i jak.
To na tyle moje krótkie podsumowanie

rawilson
11-05-2007, 23:15
AlaN dokladnie... ja gosciowi robilem podswietlanie za free a on po 2 tygodniach przychodzi ze mu sie fon wylacza... to mnie jasny huk strzelił jak mi powiedzial ze mam mu za serwis zaplace... poczytja i rób sam!

adi87
11-05-2007, 23:56
tomcio1055, a dokładniej to z jakich okolic? jeśli niedaleko Wejherowa to ja moge pomóc

Skejcik94
12-05-2007, 08:36
Ja bym mu radzil zeby sobie to zrobil sam ale musi duzo poczytac ja na początku tez mialem taki zamiar zeby go komus oddac ale duzo czytalem i zaczolem od dzwieku co prawda zalozylem troche tematów :D ale teraz to mam wspanialego SE i mojej wlasniej roboty (wystarczy przeczytac temat 2-3 razy a zrozumiesz)

agape
12-05-2007, 09:31
dzieciak jesli masz powyzej 16 lat lub okolo powinienes zrozumiec jesli mniej to niewiem ale wszystko jest opisane wystrczy sflashowac pozniej wgrac soft odblokowac kom no i pozniej smigasz juz na nowym jakis miesiac temu niewiedzialem co to jest FAR i skad go miec a teraz zmodyfikowalem lekko fona skasowalem pare dzwiekow i zabieram sie na wgranie softa od k800 i jakeis nowsze sterowniki do dzwieku obrazu i kamery moze jeszcze nowe menu jak jestes mlodzikiem to moze masz jakiegos brata albo cos ? a lesli nie to niestety trzeba sie pozegnac z k800 :???: poczytaj i nie zj* sprawy ;) pozdro

omgwtf1
12-05-2007, 11:16
(wystarczy przeczytac temat 2-3 razy a zrozumiesz)
oj nie sądze... ogólnie po 2-3 tematach, to FAR'a się nie tykaj, no chyba, że jesteś jakimś wybitnym geniuszem, lub nie zależy Ci na fonie. Nie przeczę, ze nie ma takich ludzi, co potrafią zrobić tunning telefonu po 2-3 tematach, ale to, uwież mi, wyjątki ;)

kavior
12-05-2007, 11:56
Nie przeczę, ze nie ma takich ludzi, co potrafią zrobić tunning telefonu po 2-3 tematach, ale to, uwież mi, wyjątki ;)

Np ja :rotfl: Przeczytałem jakiegoś topica po inglish o obsłudze FARa. PhoneXSa już umiałem obsługiwać. Jak sflashowałem main i FS to od razu do FARa (tym po inglish) wgrać customizacje. Działało. Jakiś czas później opublikowałem to na forum ;)

kuki
12-05-2007, 14:38
dzieciak jesli masz powyzej 16 lat lub okolo powinienes zrozumiec jesli mniej to niewiem

Jeśli mnie to napewno... ja jak miałem jeszcze 14 l. to Tuningowałem teraz mam 15... i zrobiłem z fonem wszystko :D

Nie przeczę, ze nie ma takich ludzi, co potrafią zrobić tunning telefonu po 2-3 tematach, ale to, uwież mi, wyjątki

Np ja

Kavior to dziecko niesamowite :devil:

omgwtf1
12-05-2007, 14:46
Kavior to dziecko
:devil: kaviorowi niedługo 18 skoczy :devil: kavior to juz tatuś mógłby być ;)

kavior
12-05-2007, 15:19
kavior to juz tatuś mógłby być ;)

oj :) nie chciałbym w tak młodym wieku :)

tomcio1055, ja Ci radzę: poczytaj i zrobisz sobie sam :) później jeszzce też coś będziesz chciał zrobić, to znowu ktoś będzie miał do Ciebie przyjeżdżać? :)

Franeek
12-05-2007, 15:37
sorki bardzo za offtop'a ale jak to przeczytalem to spadłem z krzesła xDD kavior dzieciak xD

a co do tuningowania to poczytaj tematy, moze popros ktoregos z userów np. kuki'ego moze Ci pomoze przez GG :)

PS.
Napewno jak bedziesz robil wszytsko zgodnie z instrukcją to Ci sie uda :)

*tomek*sopel*
12-05-2007, 22:26
zgadzam się z toą lepiej takie rzeczy robić samemu na własnym fonie a jeszcze lepiej tego w wogule nierobić jak się niewie jak :smile:

kuki
12-05-2007, 22:37
Ja chętnie pomogę :D bez problemowo tylko trzeba mieć chęci !

kavior dzieciak xD

kavior to juz tatuś mógłby być

Ale się przyczepiliście tego Kavior to dzieciak

agape
14-05-2007, 12:27
ale offtop :?