View Full Version : Problem: telefon nie wstaje po udanym flashu.
Mam problem. Ostatnio próbowałem wgrać sterownik W900i oraz zwiększyć limit SMSów. Wszystko robiłem tak, jak pokazuje opis na www.sek750i.pl (programem XS++). Jest tylko problem, że po udanym flashowaniu, telefon nie wstaje. Wstaje dopiero wtedy, gdy z update'uje go SEUSem. O co chodzi? Opis telefonu w podpisie
rawilson
12-05-2007, 11:39
a resta wgrywasz?
Stasiu59
12-05-2007, 11:54
kurde ja niewiem zrobilem wszystko tak jak jest napisane na tym forum i jakos mi wszystko chodzi... tylko trzeba troche pokombinowac... a po flashowaniu tez tak mam ze mi tel sie nie wlacza i urzywam pozniej SUESa. Nie zastanawialem sie nawet nad tym czy inni tez tak maja. Ta metoda troche trwa ale dziala i tel znowu sie wlacza 8) Moze kiedys cos pokombinuje zeby to zmienic ale narazie jestem tylko zwyklym poczatkujacym :lol: :D
rawilson
12-05-2007, 12:15
Po farze trza rest wgrac... moze w tym wypadku też.. spróbujcie... Ja nie mam takiej mozliwości bo mam CID 36 :jupi:
kurde ja niewiem zrobilem wszystko tak jak jest napisane na tym forum i jakos mi wszystko chodzi... tylko trzeba troche pokombinowac... a po flashowaniu tez tak mam ze mi tel sie nie wlacza i urzywam pozniej SUESa. Nie zastanawialem sie nawet nad tym czy inni tez tak maja. Ta metoda troche trwa ale dziala i tel znowu sie wlacza 8) Moze kiedys cos pokombinuje zeby to zmienic ale narazie jestem tylko zwyklym poczatkujacym :lol: :D
Mi też potem działa telefon, po SEUSie ale bez updateów.
Nie, żadnego rest-a nie wgrałem.
Wgraj te sterowniki, patche przez fara, bo jeżeli masz oryginalnego softa to xs++ powoduje właśnie problemy. I jak używacie SEUSa to pamiętajcie, że przywraca wam sterowniki itp. oryginalne. Czyli tracicie to co wgraliście przez xs++
rawilson
12-05-2007, 12:43
Wgraj te sterowniki, patche przez fara, bo jeżeli masz oryginalnego softa to xs++ powoduje właśnie problemy. I jak używacie SEUSa to pamiętajcie, że przywraca wam sterowniki itp. oryginalne. Czyli tracicie to co wgraliście przez xs++ no własnie przypomnialo mi sie teraz ze takie problemy sa na sofcie z ery... Solin mylisz sie... seus poprostu sprawdza czy plik jest! jak jest to go nie rusza...
SEUS na pewno zmienia MAIN na taki jaki aktualnie udostępnia twój operator na SEUSie, jeśli miałem patche na MAIN to możesz się z nimi pożegnać
Dostępne softy:
Dla Ery jest to R1CA021
Dla Plusa i Orange: R1DB001
SEUS robi też modyfikacje na FS:
Zmienia Camera Driver (miałem Zuza v1 i powrócił mi 5.3)
Zmienia Layout (miałem z k800 z usuniętym logo operatora)
Zmienia Display Driver (miałem modyfikowany)
Zmienia Acoustic Driver (tak panowie sterownik dźwięku też jest zmieniany na taki jaki jest dostępny w danym firmware)
Co ciekawe SEUS nie dodaje żadnego brandingu, nawet, jeśli masz ustawione CDA Ery, które było chyba najbardziej upierdliwe (zamiast menu czynności miało się skrót do Era Omnix przez GPRS i była blokada skrótu 'joy w górę')
Nie dodał oryginalnych i skasowanych przeze mnie obrazków, motywów, dzwonków i gier
Nie zmieniło się menu (przed update miałem ustawione 3D Cartoon i takie zostało)
Nie kasuje też kontaktów w telefonie.
Solin mylisz sie... seus poprostu sprawdza czy plik jest! jak jest to go nie rusza...
Ty się niestety mylisz... Solin mówi dobrze! Jak przepuścisz fona przez SEUS-a to przywraca ci calutki ORYGINALNY soft!!! :smile:
rawilson
12-05-2007, 14:24
http://se-center.info/viewtopic.php?t=9217&postdays=0&postorder=asc&highlight=ma%B3y+tuning+mo%BFecie&start=10 to przeczytajcie ostatnią odpowiedz na stronie.... pewnie macie racje ale ten koles mnie zwiódł...
A jak ja przepuściłem przez SEUS-a to miaem wszystko oryginalnie... chyba że kamell się pomylił ;-) No bo przecież długo wgrywa oprogramowanie więc powinien Seus wszystko od nowa wgrywać....
rawilson
12-05-2007, 14:45
pewnie tak... ja nie używam seusa i mam cid 36. Zasugerowałem sie jego odpowiedzia...