View Full Version : pomocy!!!! nieudana zmiana sertyfikatu
Christof17
15-05-2007, 18:12
Witam!! jestem po nieudanej probie zmiany certyfikatu brown na red Cid36. telefon nie reaguje na bodzce zewnetrzne czyli sie nie wlacza i komputer rowniez go nie wykrywa:( czy ktos z was moze mi jakos pomoc w postawieniu na nogi mojego soniaka??
Spróbuj przeflashować fona... na forum są różne opisy jak to zrobić!!!
Ale powiedz jak zrobiłeś że nie chodzi>??? Skopiowałeś do FLASH???
Christof17
15-05-2007, 20:27
skopiowalem ten erom do flash i nacisnalem flash i niby sflashowalo i odlacylem fona i od tej pory mi go nawet pod kompem nie wykrywa:( i dlatego nie wiem co mam robic.
A pewien jesteś że masz Cid 36??? Jezeli tak to przeflashuj fona... ale zmiana certyfikatu ponosi ryzyko zniszczenia go ... więc może być tylko serwis :???:
Zobacz może przez Seusa! Na forum poszukaj wszystko jest ;-)
Christof17
15-05-2007, 20:37
no tak ale rwiesz ze po prostu komputer nie widzi telefonu wcale jak go podlaczam pod usb?? i w tym jest wlasnie problem. ale dzieki za pomoc.
maniek-07
15-05-2007, 20:40
SEUS już mu raczej nie pomoże... ale może spróbować ;) SEUS to tylko wgrywa nowe oprogramowanie czy tam pliki customizacyjne, bo napewno nie FLASH'uje koma ;) pamiętasz jak mi pomagałeś kuki to ja wtedy wgrałem soft od w800i ale nie chciał mi chodzić kom to wrzuciłem na SUES i zaznaczyłem że mam d750i, polski itp.itd. a włączam telefon u tu widze w800i :) więc to jest tylko do cusyomizacji czy coś takiego ;)
rawilson
15-05-2007, 20:44
a wyjąłes bateria na 30 sek?
@cmmaniak nie masz racji, SEUS flashuje koma - prosty dowód - usuwa wszystkie wgrane wcześniej patche, czyli musi przeinstalowywać softa. Wiec w tym przypadku mógłby pomóc, tylko problemem jest, że komp nie widzi fona... Też mi się tak kiedyś zdarzyło, spróbuj wyjąć baterię, podłączyć kom do kabelka i jak seus wyświetli komunikat, żeby podłączyć fona - włóż baterię trzymając 'c'. U mnie to pomogło, ale ja nie zmieniałem certyfikatu...
maniek-07
15-05-2007, 20:48
Z tego co kojarzę to po wgrywaniu czego kolwiek do "FLASH" to wystarzczy na kilka sekund wyjąć... chyba że tak jest tylko przy "REST"...
PS
@cmmaniak nie masz racji, SEUS flashuje koma - prosty dowód - usuwa wszystkie wgrane wcześniej patche, czyli musi przeinstalowywać softa.
Może tylko flash'uje w 50% :D
rawilson
15-05-2007, 20:53
Tu raczej problem tkwi w eromie... I jak nic z naszych dotychczasowych rad nie pomoże jedyna opcją jest kabel serwisowy albo SERWIS
Też tak myśle... bo jest napisane że podczas zmiany można uwalić fona i że bierze się za to odpowiedzialność ;-) Mi się udało ale kolega coś schrzanił niestety...
SERWIS <--- chyba nie drogo :smile: ze 40zł
@cmmaniak nie masz racji, SEUS flashuje koma - prosty dowód - usuwa wszystkie wgrane wcześniej patche, czyli musi przeinstalowywać softa.
Może tylko flash'uje w 50% :D
SEUS flashuje tylko MAIN. Jakby flashował FS, to trza by było wgrywać customizację :)
Wydaje mi się kavior, że SEUS falshuje również FS - np. przywraca standardowy camdriver. Chyba po prostu wgrywa własną kustomizacje, bo po wgrywaniu FS przez phone xs, jak się potraktuje fona seusem to już nie trzeba wgrywać kustomizacji.
Być może niektórzy nie wiedzą, że SEUS ma inną zawartość niż firmware, które wgrywamy... ;) Ma on standardowe głowne pliki - takie jak lauoyt, menu czy camdriver - po prostu MAIN "nasz" jest tego pozbawiony ;)
Christof17
15-05-2007, 22:14
chlopaki dzieki za informacje. nie bede sie juz z tym bawil zanosze go jutro do kumpla do komisu to mi zrobi za free. przyznaje, ze nie robilem tego pierwszy raz i wlasnie dzisiaj sie nie udalo...
Lord Tomasz
16-05-2007, 14:19
Ja wczoraj byłem w serwisie i zapytałem ile kosztuje zmiana cerytfikatu z BROWN na RED, a kolo z serwisu oczy wytrzeszczył i ptya sie mnie co to jest. I jak tu takim ludziom kome powierzyć.
[...]a kolo z serwisu oczy wytrzeszczył i ptya sie mnie co to jest.
:rotfl: dobre. ja jak oddawałem mojego tela do serwisu, to mi się zdawało, że koleś ustawił mi BROWN :> ale jak przyszedłem do domu, to był to red :jupi:
Christof17
17-05-2007, 21:25
temacik do zamkniecia:) w serwisie fon wstal za darmoche:) zmienilem certyfikat gflashem i teraz wszystko jest jak nalezy. bez najmniejszych problemow. a co do obeznania serwisantow w niektorych punktach to lepiej nic nie mowic na ten temat...
dzieki wielkie za pomoc!!
w niektorych punktach to lepiej nic nie mowic na ten temat...
Dokładnie! Ja oddałem telefon do naprawy... i bardzo żałuję ;-) Ale teraz cokolwiek się zrąbie to sam sobie naprawie, bo mam jush wprawe...
No temacik wyjaśniny... CLOSE :smile:
rawilson
17-05-2007, 21:50
Ja oddałem telefon do naprawy... i bardzo żałuję
o wyswietlaczu piszesz?