PDA

View Full Version : pomocy!!!! nieudana zmiana sertyfikatu

Christof17
15-05-2007, 18:12
Witam!! jestem po nieudanej probie zmiany certyfikatu brown na red Cid36. telefon nie reaguje na bodzce zewnetrzne czyli sie nie wlacza i komputer rowniez go nie wykrywa:( czy ktos z was moze mi jakos pomoc w postawieniu na nogi mojego soniaka??

kuki
15-05-2007, 20:13
Spróbuj przeflashować fona... na forum są różne opisy jak to zrobić!!!

Ale powiedz jak zrobiłeś że nie chodzi>??? Skopiowałeś do FLASH???

Christof17
15-05-2007, 20:27
skopiowalem ten erom do flash i nacisnalem flash i niby sflashowalo i odlacylem fona i od tej pory mi go nawet pod kompem nie wykrywa:( i dlatego nie wiem co mam robic.

kuki
15-05-2007, 20:32
A pewien jesteś że masz Cid 36??? Jezeli tak to przeflashuj fona... ale zmiana certyfikatu ponosi ryzyko zniszczenia go ... więc może być tylko serwis :???:

Zobacz może przez Seusa! Na forum poszukaj wszystko jest ;-)

Christof17
15-05-2007, 20:37
no tak ale rwiesz ze po prostu komputer nie widzi telefonu wcale jak go podlaczam pod usb?? i w tym jest wlasnie problem. ale dzieki za pomoc.

maniek-07
15-05-2007, 20:40
SEUS już mu raczej nie pomoże... ale może spróbować ;) SEUS to tylko wgrywa nowe oprogramowanie czy tam pliki customizacyjne, bo napewno nie FLASH'uje koma ;) pamiętasz jak mi pomagałeś kuki to ja wtedy wgrałem soft od w800i ale nie chciał mi chodzić kom to wrzuciłem na SUES i zaznaczyłem że mam d750i, polski itp.itd. a włączam telefon u tu widze w800i :) więc to jest tylko do cusyomizacji czy coś takiego ;)

rawilson
15-05-2007, 20:44
a wyjąłes bateria na 30 sek?

amatusz
15-05-2007, 20:47
@cmmaniak nie masz racji, SEUS flashuje koma - prosty dowód - usuwa wszystkie wgrane wcześniej patche, czyli musi przeinstalowywać softa. Wiec w tym przypadku mógłby pomóc, tylko problemem jest, że komp nie widzi fona... Też mi się tak kiedyś zdarzyło, spróbuj wyjąć baterię, podłączyć kom do kabelka i jak seus wyświetli komunikat, żeby podłączyć fona - włóż baterię trzymając 'c'. U mnie to pomogło, ale ja nie zmieniałem certyfikatu...

maniek-07
15-05-2007, 20:48
Z tego co kojarzę to po wgrywaniu czego kolwiek do "FLASH" to wystarzczy na kilka sekund wyjąć... chyba że tak jest tylko przy "REST"...

PS
@cmmaniak nie masz racji, SEUS flashuje koma - prosty dowód - usuwa wszystkie wgrane wcześniej patche, czyli musi przeinstalowywać softa.

Może tylko flash'uje w 50% :D

rawilson
15-05-2007, 20:53
Tu raczej problem tkwi w eromie... I jak nic z naszych dotychczasowych rad nie pomoże jedyna opcją jest kabel serwisowy albo SERWIS

kuki
15-05-2007, 20:59
Też tak myśle... bo jest napisane że podczas zmiany można uwalić fona i że bierze się za to odpowiedzialność ;-) Mi się udało ale kolega coś schrzanił niestety...

SERWIS <--- chyba nie drogo :smile: ze 40zł

kavior
15-05-2007, 21:10
@cmmaniak nie masz racji, SEUS flashuje koma - prosty dowód - usuwa wszystkie wgrane wcześniej patche, czyli musi przeinstalowywać softa.

Może tylko flash'uje w 50% :D

SEUS flashuje tylko MAIN. Jakby flashował FS, to trza by było wgrywać customizację :)

amatusz
15-05-2007, 21:51
Wydaje mi się kavior, że SEUS falshuje również FS - np. przywraca standardowy camdriver. Chyba po prostu wgrywa własną kustomizacje, bo po wgrywaniu FS przez phone xs, jak się potraktuje fona seusem to już nie trzeba wgrywać kustomizacji.

kavior
15-05-2007, 22:05
Być może niektórzy nie wiedzą, że SEUS ma inną zawartość niż firmware, które wgrywamy... ;) Ma on standardowe głowne pliki - takie jak lauoyt, menu czy camdriver - po prostu MAIN "nasz" jest tego pozbawiony ;)

amatusz
15-05-2007, 22:09
Ok, mój błąd ;-)

Christof17
15-05-2007, 22:14
chlopaki dzieki za informacje. nie bede sie juz z tym bawil zanosze go jutro do kumpla do komisu to mi zrobi za free. przyznaje, ze nie robilem tego pierwszy raz i wlasnie dzisiaj sie nie udalo...

Lord Tomasz
16-05-2007, 14:19
Ja wczoraj byłem w serwisie i zapytałem ile kosztuje zmiana cerytfikatu z BROWN na RED, a kolo z serwisu oczy wytrzeszczył i ptya sie mnie co to jest. I jak tu takim ludziom kome powierzyć.

kavior
16-05-2007, 16:51
[...]a kolo z serwisu oczy wytrzeszczył i ptya sie mnie co to jest.

:rotfl: dobre. ja jak oddawałem mojego tela do serwisu, to mi się zdawało, że koleś ustawił mi BROWN :> ale jak przyszedłem do domu, to był to red :jupi:

Christof17
17-05-2007, 21:25
temacik do zamkniecia:) w serwisie fon wstal za darmoche:) zmienilem certyfikat gflashem i teraz wszystko jest jak nalezy. bez najmniejszych problemow. a co do obeznania serwisantow w niektorych punktach to lepiej nic nie mowic na ten temat...
dzieki wielkie za pomoc!!

kuki
17-05-2007, 21:38
w niektorych punktach to lepiej nic nie mowic na ten temat...

Dokładnie! Ja oddałem telefon do naprawy... i bardzo żałuję ;-) Ale teraz cokolwiek się zrąbie to sam sobie naprawie, bo mam jush wprawe...

No temacik wyjaśniny... CLOSE :smile:

rawilson
17-05-2007, 21:50
Ja oddałem telefon do naprawy... i bardzo żałuję
o wyswietlaczu piszesz?