View Full Version : SMS z kompa
Witam! Oprogramowanie do Motoroli V360 ma taką opcję, że po podłączeniu telefonu do kompa można pisać smsy na kompie ale są wysyłane z telefonu (nie wymaga łączenia się z netem). Czy jest taki programik na SE k750i i jeśli tak to proszę o link. Z góry dzięki za pomoc.
MyPhoneExplorer - do pobrania TUTAJ (http://www.fjsoft.at/files/MyPhoneExplorer_Setup_1.4.5.exe)
mar111cin
27-05-2007, 11:06
Mam pytanie odnośnie tego programu MyPhoneExplorer gdy chcę wysłać smsa pojedynczego jeszcze jest ok, ale jak chce wyslac wiadomość złożoną z dwóch albo więcej smsów to od razu jest error, a dokładniej "niemożliwe połaczenie z telefonem"
próbowalem już nie zaznaczać zadnych raportów czy zapisywania smsów, a i tak nie chce wysłać, wie może ktoś jak sobie z tym poradzić ? byłbym wdzieczny za odpowiedź
ja nie mam takiego problemu z tym programem...
cudakthc
27-05-2007, 23:37
floAt's Mobile Agent jest najlepszym programikiem do połączenia komputera z telefonem ;] smsy bez problemu piszesz i wysyłasz :faja: spokojnie możesz przesłać zapisane w pamięci telefonu zdjęcia itp. i odwrotnie czyli z
kompa na telefon.przydatne jest to że program umożliwia zapisanie na komputerze ksiazki telefonicznej i w razie gdyby ktos stracił kontakty na karcie spokojnie moze wgrać je na telefon ;) mi ta opcja bardzo sie przydała gdy straciłem swojego se k500 :faja:
programik masz tutaj --> http://www.sendspace.com/file/b2vut1
mar111cin
01-06-2007, 15:57
a u mnie wlasnie cos takiego się dzieje :/ gora 129znakow moge napisac, czyli nawet nie jeden sms :( Może ktoś coś poradzić ?
I w jakim pliku, plikach ten program zapisuje wszystkie dane z komórki? tak żebym mógł sobie formata zrobić na dysku komputera, a nic nie stracić z archiwum.
pabul_77
02-06-2007, 10:25
mar111cin nie wiem czy to pomoże ale wejdź w wiadomości>ustawienia>wiadomość tekstowa>Maksymalna długość wiadomości. Może masz to ustawione na "zmieść w jednej wiadomosci i dlatego nie chce się wysyłać ;)
mar111cin
02-06-2007, 14:44
w telefonie mam ustawione maksymalnie długą wiadomosć tekstową. (chyba że gdzieś w programie Phone explorrer to jest, ale takiej opcji nie mogłem znaleźć)I z telefonu moge bez problemu wysyłać długie wiadomości (najdłuższą jaką wysłałem miała 9 smsów, nie wiem o ile wieksze jeszcze można wysyłać) a z tym programem to lipa bo więcej niż 129znaków nie zrobi :/
A wiecie może gdzie ten program zapisuje wszystkie archiwa ? bo może spróbowalbym sciągnąć jakąś inną wersje czy coś, ale wcześniej chciałbym zapisać to co już mam zgrane na kompa
ps. podłaczałem K750i kumpla i u niego to samo było że maksymalnie 129znaków
Standardowo baza danych znajduje się pod taką ścieżką:
C:\Documents and Settings\nazwa profilu\Dane aplikacji
Ale można w opcjach zmienić folder na dowolny inny.
A wiadomości mogą być dlatego takie krótkie, bo może włączone znaki narodowe.
mar111cin
02-06-2007, 22:35
no faktycznie ścieżka sie zgadza ; )
a problem z smsami jest juz rozwiązany, zainstalowałem wersje 1.5.9 i wszystko jest ok (wcześnie miałem 1.5.7)
Sobax0612
08-11-2008, 18:32
No mi odrazu wszystko ładnie zaskakiwało na k770i