View Full Version : Porównanie Audio Sterow by Toshara :)
HisZPaNn
18-05-2007, 13:42
The LOUDEST Acoustic By ToShaRa v2 czy The LOUDEST Acoustic By ToShaRa v3 ktore jest lepsze v3 czy v2 ??? bo v2 jest doskonałe w v3 jest cos lepsze lepszego :)
Mr.Coolio
18-05-2007, 13:55
Aleś to napisał. Ja mam coś takiego: ToShaRa_quality_acoustic_v1.7 :D
On jest jak na razie najlepszy :)
ja mam Toshara v2 i moim zdanie jest kozacko
mateo.ms
18-05-2007, 14:06
Ta zgodzę się ToShaRa_quality_acoustic_v1.7 jest najlepszy!
Mr.Coolio
18-05-2007, 14:11
Ta zgodzę się ToShaRa_quality_acoustic_v1.7 jest najlepszy!
Wcześniej miałem ten: ToShaRa_Mega_Acoustic_v1.6_High_Quality_And_Loudne ss, aczkolwiek dzisiaj zmieniłem na 1.7 i w sumie różnicy nie czuć.
Mistrzunio
18-05-2007, 14:14
Coolio mógłbys wrzucic na serwer soją toshare??
mateo.ms
18-05-2007, 14:19
Coolio1 ja miałem 1.4 bo 1.6 trochę był za głośny i dzisiaj wrzuciłem 1.7 i jest dobre nie za głośne i nie piszczy tak bardzo
Mistrzunio są linki w tematach przyklejonych!
Mistrzunio
18-05-2007, 14:30
To znaczy gdzie podaj konkretny link
mateo.ms
18-05-2007, 14:32
np. http://se-center.info/viewtopic.php?t=9022
no ta wersja 1.7 jest wrecz abrdzo głosna ... troche mnie to wkurza ... szukam odpowienidch sterownikow dla siebie i takowych znaleźć nie moge ;/
mateo.ms
18-05-2007, 18:56
też tak mam nie wiem jaki ;/ za to 1.7 nie jest tak głośny lub już wyjechałem sobie głośnik ;(
pepsko sprobuj W900 ;]
mialem w900 i no hissing ... i duzej roznicy nei bylo niz w orginalnych sterach od k750i :]
Kiedziak
19-05-2007, 16:14
a ja mam te stery z tego tematu co sa podpisane jako audio nie wiem czego to jest . jakosc jest http://images20.fotosik.pl/73/599a204f4bd4ed3a.jpg jak na w900i a i do tego 2x glosniej napewno ciszej niz 1.7 ale moze i 1 kreske wiec to polecam jak ktos lubi dobra jakosc
Ja chyba wgram od W900 wlasnie. Wgrywalem
Toshare 1.6 - ogolna glosnosc za duza, zalezy mi tylko na sluchawkach, a to pierdzi i na creativach i na hpm-82
1.7 - to samo co 1.6 nie zauwazylem roznicy, na mega bass to zyc sie nie da... normalnie tez..
W810i - jakosc jest wporząsiu, ale graja ciszej, ale na mega bass nie ma przesterowania (pierdow :P)
i standardowe -> k750i - jak narazie najlepsze chodz na mega bass czasem jest przesterowanie
Sprobuje jeszcze te w900 i dam znac :)
własnie ogromny minus to za duza głośnośc... jakośc jest dobra . Ktoś wie jak mozna to zmodyfikowac zeby ogolnie dźwieki systemowe jak i odtwarzacz troche sciszyc ? no i zmodyfikowac lekko opcje mega bas bo straszliwie pierdzi ;/ yhhh
HisZPaNn
20-05-2007, 15:11
coolio czy ToShaRa_quality_acoustic_v1.7 jest głośniejsze niż The LOUDEST Acoustic By ToShaRa v2 ?
i czy mół byś ją wrzucić bo w przyklejonych niema :) (SZUKAŁEM)
mateo.ms
20-05-2007, 15:17
nie jest głośniejsza ale jest zdecydowanie lepsza
link:
http://www.sendspace.com/file/ai6j76
mateo.ms
20-05-2007, 17:23
wiec jaki wgrać jak ustawić korektor w settings.xml?
mateo.ms sprobuj tych ... zobacz czy ktorys CI odpowiada
qwerty_acoustic
w810 pelna akustyka
acoustic_rufinus_v3 ...
zaraz je wrzuce gdzieś
Edit :
http://www.sendspace.com/file/9ucohj
Elo ziomy!!!
Dziś mi się nudziło i postanowiłem stworzyć własną akustykę!!! Powiedzcie czy dobra bo dla mnie git :smile:
Opis--- Przy maksymalnej głośności Bass trochę harczy ale to musi być na max-a a w pomieszczeniu to raczej będą uszy bolały :wink: Bass jest super łagodny!
Link:
http://uploaded.to/?id=mb3oyv
i jeszcze jest pełna akustyka od w900 ... ktoś teestował moze cos z tych sterownikow ?
ja mam własnie cała akustyke W900, jest głosniejsza niz oryginalna k750 i nie ma hissingu. Chyba ze mam całkowicie inne uszy niz wy :D
Kiedziak
20-05-2007, 23:31
moj kumpel ma k750i i w standardzie jest cicho [cenzura] ale na mega basie jak przylozysz reke do glosniczka to niezle czuc i slychac a u mnie jest glosno [cenzura] jakosc taka sama ale na mega basie prawie nie odczowalne ;/ prosilbym zeby ktos zrobil ster z super basem ;]
Kuki a jak edytowac pliki od akustyki ? :> chcialbym zrobić cos wlasnego :D czystego wyraźnego i nei glosnego :D chodzi glownie o jakosc :D
Skejcik94
21-05-2007, 07:27
ja mam ToShaRa_quality_acoustic_v1.7 i powiem ci ze jak dla mnie to głośno gra i czysto no poprostu najlepszy ster jaki mialem narazie :D Polecam
Lord Tomasz
21-05-2007, 07:38
Ja mam no hissing i ster od w900 i jest duzo lepisj niz oryginalnie, a to mi wystarczy.
Kuki a jak edytowac pliki od akustyki ? :>
mi się zdaje, że kuki połączyłkilka acoustic w jednen :ble: zgadza się? :xD:
możliwe ze tak zrobił ... mi zalezy jedynie na czystosci i jakosći dźwieku :D a nie na mega jakiejs jebitnej głośności :D Jakby byla taka jakosc jak w tosharze 1.7 to by bylo ok :D tylko zeby nie było az tak głośno :D
wystarczy po prostu rozpoznać po nazwie pliku od czego on jest - jeden od hmp-70, inny od hpm-60... pozamieniać, popodmienać, popróbować - wszystko metodą prób i błędów :faja:
mi się zdaje, że kuki połączyłkilka acoustic w jednen zgadza się?
Dokładnie kilka w jedno ;-) Ale musze coś fajniejszego wymyślić :D
mateo.ms
23-05-2007, 14:07
czy ja wiem słabe są ;/
Dlatego próbuje zrobić coś nowego ale łatwe to to nie jest ;-)
Lord Tomasz
24-05-2007, 07:47
Ja polecam v3 Toshary. Niedawno zainstalowalem. Przetestowalem wszystkie z tematu "Do pobrania" i te są najlepsze.
jak dla mnie to toshara 1.2 jest najlepsza! nie jest taka głosna, a przy tym jakość jes b.dobra!
A jest jakiś sterownik który ma wbudowany 'Loudness' ? Ja głównie słucham radia (MP3 mnie nie kręcą :) ), i dźwięk bez korektora z radia jest płaski. Przydało by się choć podbicie basów i wysokich tonów, żeby było bardziej plastyczne.
Tez mam toshare 1.7
SA BARDZO GLOSNE I DOBRA JAKOSC
jak dla mnie the best
Polecam te stery chyba ze ktos znalazl jeszce to lepsze ;D
Jesli znalazl to niech poda link ;)
mateo.ms
28-05-2007, 18:42
Najlepiej to zróbcie tak: jeśli umiecie zrobić to podkręcie korektor zmienicie wszystkie bind od 1 do 4 na 50 a bind 5 na 0 i volume z 15 na 20 i wgrajcie tohsara 1.7 jest głośne i jakoś ten nie jest zła.
Kiedziak
28-05-2007, 23:27
jak zmieni sie volume to pewnie bendzie gorsza jakosc a i tak jest przyzwojicie wczesniej mialem sporo glosniejsze stery ale te maja wyjebista jakosc w stosunku do glosnosci polecam 1.7
A ja tam uzywam oryginalnych sterow głosu i tez jest ok
Lord Tomasz
29-05-2007, 14:19
A ja tam uzywam oryginalnych sterow głosu i tez jest ok
Wgraj sobie Toshare V3 i sobie porównaj.
mateo.ms
29-05-2007, 14:36
ale nie chodzi o to żeby było głośne to ma być dobre
Wgraj sobie Toshare V3 i sobie porównaj.
A jakie są zmiany? Głośniej? Bo lepiej to napewno nie :) Nic nie wydusisz więcej z jakości bliskiej CD :)
Proszę o radę... Wgrałem stery Tosahara v3... Przez hpm 60 - nie powiem - luks grają... Chcę kupić HPM 70... Z ciekawości pożyczyłem od kumpla HPM-70 - on je dostał z W810i. I grają one dużo gorzej przy moim K750i.
Mam pytanie: Czy to jest wina sterów? Jeśli tak to prosze - podajcie mi jakie sa najlepsze stery do tych słuchawek... Jeśli to nie to, to pieniądze w błoto chyba... A może powód jest inny... A, i jeszcze ustwienia korektora: 14-12-10-12-14...
Z góry dziekuje!
Jesli on ma autentycznie od W810 zestaw słuchawkowy to winne są stery,
ja mam HPM-70 (od W300) i wszystkie sound drivery W900 i jest pieknie.
Jesli chcesz sprawdzic jak gra HPM-70 to sprawdz na innych sterach u siebie albo po prostu u kumpla na telefonie.
ja wrzucilem v2 i dla mnie dobre po uszach ladnie daje jakosc niezla takze stery porzadne ogolnie
dzieki za Wasze rady... Otrzymałem dzisiaj te słuchaweczki... Nie wiem dlaczego wtedy tak grały, ale teraz to daja po uszach... mam nadal Toshara v3... ustawienia korektora zjechałem w dól, szczególnie basy i średnie, bo normalnie czacha dudniala... Teraz to jest jakość... słuchałem z róznych cerative'ow... K750i pozamiatał je wszystkie:)
Pozdro4 wszystkich posiadaczy K750i! szczególnie stuningowanych... :wink:
Czy toshara modyfikuje też jakość dźwięku podczas rozmowy? Bo wydaje mi się, że dźwięk rozmówcy jest trochę niewyraźny.
ja wrzucilem te stery co kuki stworzyl glosno daja dosyc jakosc jest niezla musze znalezc te v3 bo potrzebna mi zarowno dobra jakosc na hpm-70 i duza glosnosc na glosniku jako ze moj tel jest glownym zrodlem muzyki na imprezach plenerowych:D
Ja używałem na Max. Głośniku TOshary 1.6 Loudness i efektem tego jest charczący głośnik po jakimś czasie :-/ Poprostu dla tego tela te stery są za głośne :-P