PDA

View Full Version : Sms'y w pamięci telefonu

emcee
19-05-2007, 21:38
Witam, mam pytanie. Czy jest jakiś sposób, żeby przenieść WSZYSTKIE sms'y z karty sim do pamięci telefonu? Najlepiej bez przeróbek softu. Jest to mi potrzebne, ponieważ chciałbym przenieść esy ze starych kart sim.

Drugie pytanie dotyczy tuningu. Otóż właśnie kupiłem kabelek serwisowy do zdjęcia simlocka i zastanawiam się, czy nie można byłoby za jego pomocą usunąć logów telefonu w celu zmazania śladów modyfikacji softu. Ewentualnie, czy jest możliwość "tajnego" ;) przerobienia k750i na w800i lub innych modyfikacji.

Dodam, że mam telefon w Plusie i przy zdejmowaniu simlocka nie straciłem gwarancji.

Z góry dzięki za odpowiedź.

cudakthc
19-05-2007, 23:38
nie ma ;] jedyna metoda to zapisać je w szablonach. masz jeszcze szanse zachować swoje sms uzywająć programu mobileAGENT ;] ale wtedy masz je tylko na kompie.wiem ze nokie mają foldery w telefonie na sms ale SE niestety nie :(

amatusz
19-05-2007, 23:59
Przecież można wszystkie smsy zgrać za pomocą MyPhoneExplorera na kompa, a po całej operacji z powrotem wrzucić do pamięci telefonu.

emcee
20-05-2007, 16:03
Przecież można wszystkie smsy zgrać za pomocą MyPhoneExplorera na kompa, a po całej operacji z powrotem wrzucić do pamięci telefonu.

jak? tak myślałem, ale nie wiem jak to zrobić

z góry thx :)

amatusz
20-05-2007, 16:32
Ściągasz MyPhone Explorer (http://www.fjsoft.at/download.php?id=1), wchodzisz w wiadomości->przychodzące, zaznaczasz wszystkie wiadomości naciskając ctrl+a, klikasz na nie prawym klawiszem myszki i kopiuj do archiwum. A jak chcesz z powrotem to wchodzisz do archiwum, zaznaczasz wiadomości, klikasz prawym klawiszem, kopiuj do telefonu->przychodzące.

emcee
20-05-2007, 21:13
dzięki wielkie :)

nadal szukam odpowiedzi na 2gie pytanie, ale chyba zrobię temat w dziale Tuning :)

moskit122
17-12-2007, 15:25
u mnie wywala :
Błąd
//tresc wiadomosci//
Nie można zachować wiadomosci!

i co z tym fantem? do Zapisane Elementy moge wyslac ale do przychodzace, wyslane, brudnopis juz nie, telefon to k750@w800 zmienione stery i troche patchy

edit: juz dalem rade, problemem byl patch na ilosc sms, zablokowal totalnie odbieranie sms z sieci a takze z kompa