PDA

View Full Version : zmiana przycisku WAP na "wpisz wiadomo¶æ SMS"

cudakthc
19-05-2007, 23:16
witam !
spotka³em siê na jednej ze stron internetowych z nastêpuj±c± metod± zmiany przycisku WAP na "wpisz wiadomo¶æ" co jest bardzo ciekawe i przydatne bo nie ka¿dy lubi jak mu przypadkiem przyciskaj±c przycisk nad d¿ojstikiem telefon ³±czy z netem ;] ka¿dy wie o co chodzi :D oto ona :

SMS pod przyciskiem WAP'u:

Wchodzimy w Menu £±czno¶æ / Opcje WAP / Profile WAP
Wybieramy i edytujemy u¿ywany profil.
Nastêpnie wchodzimy w Zaawansowane / Zmieñ stronê g³.
Zmieniamy adres strony na smsto: lub na mailto:
Dok³adnie, razem z dwukropkiem.
Potwierdzamy przez [Ok] i wychodzimy z ustawieñ.
Od teraz naciskaj±c klawisz skrótu WAP zostaniemy przeniesieni do pisania sms-a.

... i teraz pytanie czy kto¶ kiedykolwiek tego dokona³ na K750i ?? prosze o opinie i komentarze !! POZDRAWIAM ;)

cudakthc
19-05-2007, 23:39
dodam jeszcze ¿e znalaz³em 2 sposoby ktorymi pokierowali siê jacy¶ ludzie i niby im siê uda³o. w³asnie zrobi³em nowy profil z zmieni³em strone startow± ale dalej nic.. podaje te 2 przyk³ady :

1. SMS pod przyciskiem WAP'u: w Z 520i Wchodzimy w Menu £±czno¶æ / ustawienia internetowe / Profile internetowe/ nowy profil Nastêpnie wchodzimy w Zaawansowane / Zmieñ stronê g³. Zmieniamy adres strony na mailto: skrót do maila lub smsto: dla smsa Dok³adnie, razem z dwukropkiem. Potwierdzamy przez [Ok] i wychodzimy z ustawieñ. Od teraz naciskaj±c klawisz skrótu WAP zostaniemy przeniesieni do pisania sms-a. lub emila

2. przy "SMS pod przyciskiem WAP'u" jest b³±d (przynajmniej w k300i niedzia³a) ja zrobi³em £±czno¶æ -> Ust. Internetowe -> Profile Internet. -> wybra³em swój profil WAP Orane GPRS -> Wiêcej -> Zaawansowane -> Zmieñ stronê g³. -> Adres: smsto: - tutaj zmieni³em! wtedy dzia³a idealnie a jak by³o mailto: to chcia³o e-maila wysy³aæ :)

asiek285
20-05-2007, 10:31
u mnie nie dziala, a szkoda...

TomashWCH
20-05-2007, 13:49
ja znam t± pierwsz± metodê i ona dzia³a³a dla se t630/t610...

tutaj mo¿ecie przeczytaæ jak siê zmienia guzik do ³±czenia z Era wap, modyfikacja nie jest trudna, a w miejsce internetu bêd± skróty:
:arrow: http://se-center.info/viewtopic.php?t=8499

wyja¶nienie:
w opisie Herkiego pojawia siê takie zdanie:
'czynno¶ci do zamkniêcia FARa' - to nic innego jak po wgraniu przerobionego pliku klikanie ca³y czas na "..." do pojawienia sie komunikatu i klikniêcie "YES"

przy CID 36 mo¿na ju¿ w³±czyæ fona zrobiæ reset ustawieñ pocz±tkowych i mo¿na swobodnie klikaæ ¶rodkowy guziczek i zamiast Ery wap, mamy dostêp do skrótów.

Natomiast przy CID 49 jeszcze trzeba wgraæ plik REST odpowiedni do softa jaki mamy w telefonie. A wgrywamy go wchodz±c do katalogu:
:arrow: FLASH, po czym wybieramy w³a¶ciwego RESTa dajemy COPY
po tej czynno¶ci zamykamy FARa, wyci±gamy na chwilkê baterie, robimy reset ustawieñ i cieszymy sie klawiszem skrótów.

Jak sprawdziæ jaki mamy soft i CID w telefonie bez pomocy komputera:
:arrow: http://gonzek.h2.pl/viewtopic.php?t=2772&highlight=jaki+cid

przy CID 36 mo¿emy wej¶c od razu do FARa w sposób opisany przez Herkiego (w tym przypadku nic nie flash'ujecie)
a tutaj mo¿ecie ¶ci±gn±æ program FAR pod CID 36:
:arrow: http://rapidshare.com/files/29671722/Far_new_3.3.zip

Plik udostêpni³ Oilone, mam nadzieje, ¿e nie bêdzie mia³ nic przeciw, ¿e go tu wrzucam.

natomiast przy CID 49, musimy wgraæ, tzw '³amacz zabezpieczeñ' w Phone XS, opis znajdziecie np. tutaj:
:arrow: http://se-center.info/viewtopic.php?t=6895

tam ju¿ s± podane linki do ¶ci±gniêcia przerobionego FARa pod CID 49 jak i Phone XS i screen'y jak dzia³aæ w Phone XS sposob 'poruszania' siê po FARze te¿ jest opisany, ale postêpujcie wg. wskazówek Herkiego a usuniêcie ten mêcz±cy problem...

Laki222
20-05-2007, 14:51
:crazy: :crazy: :crazy: Przycisk nad joystickiem to przycisk skrótu a nie wej¶cia w internet!!

Franeek
20-05-2007, 14:56
zalezy w jakie sieci :] w orange jest skrót w erze jest net a w plusie nie wiem

astonejro
20-05-2007, 15:02
w plusie tez sa tam skroty.

Ta metoda ze strona startowa dzia³a na k800i ktory radzi sobie z htmlem i skryptami java...

cudakthc
20-05-2007, 18:39
u mnie jest to przycisk ktory ³±czy telefon z internetem.,. moja dziewczyna ma w810i i tez ma telefon w erze i u niej to jest przycisk skrótów ..

patrick_666
27-08-2007, 22:47
w³asnie ,ja te¿ (niestety) mam k750i w erze i ten przycisk ³±czy siê z internetem,a szkoda :sad: ,bo czêsto przez przypadek tylko traci siê kasê...

kavior
27-08-2007, 22:53
nieee... to ju¿ lekka przesada. W ci±gu kilku godzin odkopa³e¶ kilka(na¶cie?) tematów, w tym kilka sprzed 2 miesiêcy! Warn! :/