PDA

View Full Version : Zmiana softu z Ery na Plusa?Jak?

wgruza
07-06-2007, 01:47
Witam.
Mój SE k750i

CID 49
Wersja R1CA021
Telefon bez simlocka, działał w Erze i chciałbym się pozbyć kustomizajci tego operatora. Najchętniej zamieniłbym na Plusa lub czysty soft.
Nie wiem gdzie popelniam błąd.
Kolejność mojego postepowania:
- Uzywam Gslide aby zrobic pliki flashe do main i fs
- Aby podczas kopiwoania w FARze tel sie nie wlaczyl uzywam:k750w800_r2e_dcu.49r.ssw
- Kopiuje kustomizacje Plusa na telefon.Po usnieciu zawartosci fs/tpa/presets/custom
- kopiuje jezyki polski i polski t9 do tel.
- na koniec ładuje odpowiedniego rest - a do flasha

Telefon chodzi ale...menu nadal jest Ery, nie da sie ustawic polskiego jezyka w menu, dziala tylko ten w sms(t9)

Gdzie popełniam bład?
Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc.

rawilson
08-06-2007, 13:55
po pierwsze nie ten dzial - powinno byc w tuning... a jaki masz kolor fona? bo jak zdjeli ci sim-locka to pewnie zmienili ci na brown i kupa

wgruza
08-06-2007, 14:56
Nie znam koloru a nie za bardzo mam jak sprawdzic bo nie mam DaVinci.
W kazdym razie problem rozwiazany. Pomogl master reset. Jednak paczka kustomizacyjna od Plusa nie zawiera ikonek menu. wiem ze to jest gdzies w FS ale boje sie grzebac bo gdy z innego telefonu od Plusa władowałem całą zawartośc FS do tego obecnego to co prawda menu było juz plusowe ale przy wchodzeniu w gry lub aplikacje pisało operacja sie nie powiodła. Jakies pomysły jak wgrac te ikony od plusa?
Aha jeszcze jedno...ustawienia transmisji danych/ konta. Przy korzystaniu z autokonfiguratora na stronie plusa jak juz przyjda ustawienia to pyta o hasło. Co mam wpisac?

Z góry dziekuje za wszelką pomoc i sorry ze nie ten dział.

kavior
08-06-2007, 15:14
1234