PDA

View Full Version : Małe pytanko ;p

Tata Muminka
10-06-2007, 00:45
Witam. Wczoraj dotarło do mnie moje cacuszko (nówka sztuka prosto z salonu Plusa) :P Jak to zwykle bywa przy nowych bateriach była w połowie naładowana. Ponoć najlepsze efekty (czyt. prawidłowa praca baterii) daje rozładowanie baterii na maxa, następnie ładowanie 4 h i tak 3 razy. Jednak instalując kabel usb chcąc niechcąc musialem podłączyć telefon do komputera i widziałem że następuje ładowanie baterii... Czy jeśli nie została do końca rozładowana a już się ładowała mogla się "uszkodzić"/"źle sformatować"itp?? P.S. Fonik podłączony był pod kompa około 10 min.

Pozdrawiam :)

gorzala
10-06-2007, 00:48
byl temat co do ladowania baterii i to nie jeden ;) baterii w k750i sie nie formatuje... tzn nie tak jak w starszych modelach :razz: poszukaj w tematach o ładowaniu baterii a na pewno znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.Pozdro

Tata Muminka
10-06-2007, 00:51
Ja wiem że się nie formatuje. Przecież napisalem ze ładuje się 4 godziny, chodzi mi o to że jeszcze nie rozladowalem na maxa baterii a już 10 min ladowała się przez port usb. I pytanie moje odnosi się to tego...czy moze przez to w przyszłości źle dzialać...

Pozdrawiam :)

Franeek
10-06-2007, 09:33
Nie moze. Ja co chwile podlaczam do kompa i co chwile mi sie doładowywuje. Jakby miala sie psuc to by takiego czegos nie robili ;)

pcxxiv
10-06-2007, 13:29
Ta bateria jest tak skonstruowana ze możesz ją podłączać i odłączać od ładowarki jak ci się podoba i nic się z nią nie stanie. Jedyna operacja która może ją zniszczyć to wyładowanie do 0% - następują wtedy w niej nieodwracalne procesy zmniejszające jej pojemność bla bla bla - nie rozładowywuj jej ;)

kubik450i
10-06-2007, 16:38
ja już mam telefon 4 miechy i jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się żeby telefon rozładował się do 0:)

Tata Muminka
10-06-2007, 18:41
Extra :( Wczoraj rozładowałem ją na maxa :/ Myślałem że tak trzeba :( miałem 1% baterii ale chcialem żeby telefon sam się wyłączył i żebym wtedy dopiero zaczął ładować (pierwsze ładowanie) :( Ehh...

Pozdrawiam

gorzala
10-06-2007, 19:12
Ja wiem że się nie formatuje.

jakbyś wiedział że sie nie formatuje to byś tego błędu nie popełnił :)

pabul_77
10-06-2007, 20:46
Tata Muminka spoko nie martw się ja tez nie wiedziałem że sie nie formatuje i też chciałem baterie do końca rozładować , ale teraz mi trzyma przy normalnym użytkowaniu 4 dni ;)