View Full Version : Nokia 3510i - problem z wysylaniem SMSów.
0ludzik0
10-06-2007, 13:13
Witam.
Jak juz napisalem w tytule, mam problem z wysylaniem SMSów. Otóż kiedy juz napisze wiadomosc, wybiore odbiorce, nacisne "wyslij" to po krotkim czasie wyswietla mi sie wiadomosc "Nie udało się wysłać wiadomości" :(
Dlaczego tak jest? SMSy mogę nomrlanie odbierac, mogę odbierać telefony jak i sam dzwonić, a wysyłać SMSów już nie mogę... :/
Czy ktoś wie, w czym jest problem? Czy ktoś umie mi jakoś pomóc?
Czekam na odpowiedzi.
0ludzik0
10-06-2007, 19:16
pomoże ktoś? :?: :?: :?: :?: :crazy:
A masz wpisany numer centrum wiadomości? Od kiedy tak się dzieje? Czy kiedyś mogłeś je wysyłać?
0ludzik0
10-06-2007, 21:30
Tak, moglem wysylac wiadomosci bez problemu.
Wczoraj tak sie stalo nie wiem dlaczego :(
mam wpisany numer, ale tam niz nie zmienialem... Moze jakos sam sie zmienil... Nie wiem.
Mam Simplusa, wiec moze wiesz jaki powinien byc numer do centrum wiadomosci? A jak nie wiesz to czy wiesz, gdzie moglbym go znalezc?
maciejka1990
10-06-2007, 22:31
0ludzik0 ja myślę, że powinieneś skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta. Tam Ci najlepiej i najszybciej pomoga w tej sprawie :D :)
the bill
10-06-2007, 22:47
Moze jakos sam sie zmienil... Nie wiem.
może dałeś komuś telefon do ręki i ci zmienił?
zadzwoń do biura, jak wspomniał maciejka1990 i poproś o SMS'a konfiguracyjnego dla wysyłania SMS'ów - zapisz ustawienia, wyłącz telefon, włącz ponownie - powinno wszystko być OK
Moze jakos sam sie zmienil... Nie wiem.
może dałeś komuś telefon do ręki i ci zmienił?
W Nokiach 3310 był akcje czasami, gdzie sam się numer zmieniał... Więc z 3510 może być to samo
Jak miałem Nokię 3510i to takie cyrki robiła mi tylko gdy była podpięta do ładowarki :) Tu masz konfigurację:
opcje konfiguracji SMS najczęściej znajdziesz w sekcji Wiadomości Tekstowe/SMS/Ustawienia (w zależności od modelu telefonu - sprawdź w instrukcji obsługi)
Centrum Obsługi Wiadomości: +48 601 000 310
Typ Wiadomości: tekst
Termin ważności: wybierz odpowiedni zakres (opcja *)
Potwierdzenie: wybierz (opcja *)
Długie wiadomości: wybierz sposób postępowania z długimi wiadomościami (opcja *)
* w zależności od modelu telefonu
0ludzik0
11-06-2007, 17:08
VanD dziekuje, wpisalem jak kazales - i dziala :)