View Full Version : USB
benkowik
11-06-2007, 08:21
Dzisiaj chciałem podłączyć telefon kablem USB i nie chciał zaskoczyć a na PC wyświetla sie że USB uszkodzone.
Aha dodam że do USB mam podłączoną przedłużke i dopiero kabel od Sony Ericssona. Musze trzymać albo nadół, do góry, w bok lub pod kątem tą końcówke którą wkłada sie do telefonu bo inaczej to wogóle nie ładuje :(
Prosze o pomoc :P
to może jest wina tej "przedłużki"...
albo druga opcja - przeczyść styki od fastporta :)
Masz pewnie tą "przedłużke" spiern****** Radzę zakupić new USB bo inaczej sie meczyc bedziesz :/
mateo.ms
11-06-2007, 13:06
no jest uszkodzona... jeśli piszę że jest coś "uszkodzone" to tak jest. Sam miałem taki problem tyle tylko, że z przenośnym internetem (kartą bezprzewodową).
Piotrq99
11-06-2007, 15:23
no jest uszkodzona... jeśli piszę że jest coś "uszkodzone" to tak jest. Sam miałem taki problem tyle tylko, że z przenośnym internetem (kartą bezprzewodową).
Musze cię zdziwic , maiałem ten sam problem , pisze ze USB jest uszkodzone ale w siotry porfilu w kompie (pewnie jakies wirusy) gdy przeszłem na profil rodziców odrazu bez rzadnego porblemu wszystko smigało , wiec to moze wina wirusów w kompie albo moze go nieresetowłes , pioerwszo zresetuj i prubuj
mateo.ms
11-06-2007, 16:18
może i tak albo wymagane są prawa administracyjne na kompie.
A ja myślę, że przedłużkę masz ok :) Ja się łączę bezpośrednio z kompem i też muszę czasami manewrować wtyczką z telefonu :( Strasznie mnie to denerwuje. Zauważyłem jednak, że bez manewrowania telefon też jest podłączony, tylko tak jakby nie wszystkie piny łączyły ( ten od karty ) bo moge się bawić Farem a nie wyskakuje mi dysk wymienny. Myślę, że to albo uszkodzona wtyczka z kabla, albo wejście z telefonu :) Pozdro
benkowik
14-06-2007, 14:29
Mam walniętą końcówkę od kabla. Kolegi działa. Wziąłem i porównałem mój kabel ma coś z tymi stykami :D
teraz pytanie ? gdzie kupić orginalny kabel USB do K750i żeby nie było jakieś złom ?
8)
Edit:
Czy coś w tym stylu nie zawiedzie mnie po kilku dniach ?
http://allegro.pl/item201438295_dcu_60_k510i_k750i_d750i_w800i_z520i _cd_program.html#pl