View Full Version : Antyrefleks
Do czego służy powłoka antyrefleksyjna na szkiełku aparatu w k750i? Czy jej brak może spowodować jakąś utratę jakości zdjęć robionych tym aparatem?
Czekam na Wasze odp. Pozdrawiam.
Wydaj mi się, że służy do ochrony, a jej brak chyba nie ma wpływu na jakość zdjęć :) No chyba, że jest strasznie zniszczona cała szybka :) Pozdro
Bez powłoki antyrefleksyjnej zdjęcia będą gorszej jakości i nieostre. Możesz wymienić obiektyw aby temu zapobiec.
Bez powłoki antyrefleksyjnej zdjęcia będą gorszej jakości i nieostre. Możesz wymienić obiektyw aby temu zapobiec.
A wiesz, skąd taki obiektyw wytrzasnąć i ile on kosztuje? :? :?: :?:
Mr.Coolio
27-06-2007, 10:49
Na allegro jak wpiszesz hasło "aparat K750i", co mnie zdziwiło, bo powinno być obiektyw, to wyskoczy Ci jeden obiektyw, który kosztuję 50zł. Jest jeden jedyny takowy na allegro :) Poza internetem to tylko w jakichś serwisach, ale raczej mogą sprowadzić na zamówienie, a to będzie kosztowało więcej.
the bill
27-06-2007, 21:38
przyznaje sie, że pierwsze słysze, aby w telefonie było takie szkło :/
ale pytanie:
Do czego służy powłoka antyrefleksyjna na szkiełku
wydaje mi sie, że do tego samego co w szkłach w okularach.
kto nosi okulary, ten zrozumie :wink:
rawilson
28-06-2007, 10:12
Coolio1 to drogo znalazłeś :???: Ja znalzałem taniej: link (http://www.allegro.pl/item210073911_oryginalna_kamerka_do_k750.html)
Jasne, mogę pójść na łatwiznę i kupić na allegro. Jednak - nie chcę stracić gwarancji!
I tu mam jeszcze jedno pytanie -> czy mogliby mi to odpłatnie naprawić w serwisie SE? A jeśli tak, to mniej więcej ile bym zapłacił?
Czekam na odpowiedzi, pozdro