PDA

View Full Version : K800i - wprowadzanie cyfr przy pisaniu smsa

tomek77
13-06-2007, 14:38
Witam
Mam pytanie, ktore mnie bardzo nurtuje:
Czy w K800i jest w pozycji "wybor jezyka" przy pisaniu wiadomosci sms jest mozliwosc wyboru trybu numerycznego ? (tzn pisanie tylko cyfr po krotkim, jednorazowym nacisnieciu danego klawisza).
Niestety w moim K800i nie mam tej opcji i nie wiem czy jest to niekorzystne obciecie przez producenta tej opcji czy tez blad softu.
Bedac uzytkownikiem K700i i K750i (gdzie taka opcja jest dostepna) byla to wielokrotnie wykorzystywana przeze mine i przydatna opcja.
Prosze o potwierdzenie przez uzytkownikow K800i czy posiadacie taka mozliwosc wyboru wprowadzania tylo cyfr czy tez za kazdym razem trzeba przeklikac dany klawisz lub dluzej go potrzymac w celu uzyskania danej cyfry ?

z gory dzieki za info
Pozdr 4all

tomek77
13-06-2007, 16:27
Problem już nieaktualny !
Rozwiązanie : należało w Ustawienia/ogolne/jezyk/jezyk pisania/ jest opcja do wybrania 123.. - zaznaczyć tą opcję i jest juz dostepna przy pisaniu smsa

the bill
13-06-2007, 20:02
prościej w czasie pisania możesz przytrzymac dłużej np klawisz [5] i po chwili wskoczy ci własnie cyfra [5], albo w trakcie wprowadzania tekstu przytrzymujesz klawisz [#] i wybierasz z opcji [język pisania] ---> [123] :>