View Full Version : Komp nie widzi telefonu
witam, mam problem , gdy podlaczam telefon do komputera prezz usb to ten go nie widzi! nie moge wgrac sobie muzyki ani tapet nic... wczesniej bylo wszystko normalnie tylko mialem problem z nagrywaniem muzyk poniewaz program czasami nie widzial telefonu(Disc2Phone) ale jakos sie dalo a teraz w ogole nie widzi mi telefonu, poszlem do brata bo tez ma kompa zalączylem telefon i pokazalo ze zost. wykryty sprzet ale sie spieszylem i odlaczylem telefon, nastepnego dnia wpadlem nagrac sobie muzyczke a tu tez nie widzi!! i nie wiem czy to w telefonie mozliwe ze cos zmienilem czy jak, pomozcie dobrzy ludzie...
jak pierwszy az podlaczas telefon to cos sie tam instaluje, jak to wywalic? moze bym wywalil i wgral jecze raz
Może poruszaj kablem albo dmuchnij na styki bo mógł na nich być kurz ;-)
i tak robilem, do swojego kompa mam podlaczonych 5 usb i to sa calkiem nowe wiec nie ma problemu w telefonie jest te niby ladowanie i jest dzwiek w komputerze czyli niby widzi ale nie! nie mana moim komputerze ani jak mam wlaczony program do przesylki danych tez nie widzi telefonu...
Przeinstaluj sterowniki kabla :) Albo zresetuj telefon, albo kompa, albo tak jak wyżej napisane ruszaj kablem na wszystkie strony :)
sprawdzilem sterowniki w menedrzeże urzaden i palila sie lampka ze cos nie tak to odinstalowalem i zaisntalowalem ponownie i pisze ze "Wystapil blad podczas instalacji urzadzenia" :/ o tak w kolko ;/
Ja mam natomiast inny problem...
Ściągnąłem sobie z tego forum sterowniki EPIUSB, usunąłem stare sterowniki zainstalowałem nowe, czyli EPIUSB w sposób "Prawy -> zainstaluj" zrestartowałem komputer.
Podłączyłem kome winda znalazła telefon jako K750 w MU (Menadżer Urządzeń) jest wszystko w jak najlepszym porządku.
"Ale" jest tylko jedno, program FAR i Phone-XS nie widzą tela.
To tak telefon to:
SE K750 CID 49 R1CA021 bez simlocka, operator: Heyah
Kabel USB dostałem z telem wiec chyba jest oryginalny.
Winda XP SP2 oryginał sterowniki USB 2.0.
Czy ktos może mi powiedzieć dlaczego tak jest... i jak zrobić żeby zadziałało.
Kilka screenów jak to wygląda:
W far:
http://images27.fotosik.pl/2/a7e88b662deef381m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a7e88b662deef381)
Phone:
http://images23.fotosik.pl/2/20f64108b2d78a96m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=20f64108b2d78a96)
Przeszukałem całe forum... używałem funkcji "szukaj" nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania i nie chcę zakładać nowych topiców więc pisze tu gdyż to odpowiedni temat, nie jestem też laikiem pod względem systemu windows.
TimoM
Zainstaluj USBflash i chyba powinno chodzic...
benkowik
20-06-2007, 21:15
sprawdzilem sterowniki w menedrzeże urzaden i palila sie lampka ze cos nie tak to odinstalowalem i zaisntalowalem ponownie i pisze ze "Wystapil blad podczas instalacji urzadzenia" :/ o tak w kolko ;/
Identyczny problem miałem. też jak podłączyłem taki komunikat wyskakiwał. Dla sprawdzenia czy to kabel czy telefon pożyczyłem kolegi ( od K510i ) i śmiga. Dla jeszcze jednej próby pożyczyłem ( od K750i ) i także śmiga. Podłączyłem pod mój ( zepsuty ) kabel telefon mój i zaraz kolegi i nic, nadal ten błąd - Zepsuty kabel, naszczęście nie telefon :D
teraz mam zamiar kupić Bluetooth który tak jak kabel wysyła odrazu kilka plików naraz. Nie bedzie problemu że nie łączy czy coś. Jednyny minus to to ładowanie ale to przyszcz :wink:
TimoM
Zainstaluj USBflash i chyba powinno chodzic...
Zainstalowałem, niestety z marnym skutkiem :(
Kabel mam sprawny jak by co... gdyż mogę wgrywać różne pliki na tela... tylko te nieszczęsne 2 programy mi nie chodzą.
witam, mam problem , gdy podlaczam telefon do komputera prezz usb to ten go nie widzi! nie moge wgrac sobie muzyki ani tapet nic... wczesniej bylo wszystko normalnie tylko mialem problem z nagrywaniem muzyk poniewaz program czasami nie widzial telefonu(Disc2Phone) ale jakos sie dalo a teraz w ogole nie widzi mi telefonu, poszlem do brata bo tez ma kompa zalączylem telefon i pokazalo ze zost. wykryty sprzet ale sie spieszylem i odlaczylem telefon, nastepnego dnia wpadlem nagrac sobie muzyczke a tu tez nie widzi!! i nie wiem czy to w telefonie mozliwe ze cos zmienilem czy jak, pomozcie dobrzy ludzie...
jak pierwszy az podlaczas telefon to cos sie tam instaluje, jak to wywalic? moze bym wywalil i wgral jecze raz
Fidosek ja miałem kiedys identyczny problem a mianowicie wychodziło mi ładowanie gdy podłanczałem telefon do komputera za pomoca kabla USB ale nie wykrywało dysku na poczatku było wszystko w porzadku a po jakims czasie musiało sie cos usunąc z komputera i kicha :(
Byłem przerazony bo dopiero co kupiłem tela(miał ok. 5 tygodni) a juz mi kabel nie działa,ale nie dawało mi spokoju to ze telefon reaguje na podłączenie do komputera. Poszedłem do siostry zainstalowałem drivery( z płytki dołączonej do zestawu) i wszystko było dobrze.W domu sprubowałem odinstalować poprzednio zainstalowane drivery i wgrac je na nowo i od tamtego czasu gdy chce dorzucić jakiś dzwonek lub tapetke na fona wszystko jest tak jak powinno.
Zrobiłem format dysku i niestety jest nadal to samo.
Wygląda na to ze sterowniki USB Flash nie chcą się zainstalować na moim komputerze.
rawilson
22-06-2007, 15:42
teraz mam zamiar kupić Bluetooth który tak jak kabel wysyła odrazu kilka plików naraz. Nie bedzie problemu że nie łączy czy coś. Jednyny minus to to ładowanie ale to przyszcz :wink: jestes pwein? mój braszka ma nadjanik i mozna go se w buty wsadzic... czasem fona widzi czasem nie... a co do waszych problrmów miałem podobnie... mogłem podłaczyć fona 1 raz i musiałem system restartować zebyu mi go komp zauwazyl... co pomoclo? FORMAT C:\ :devil: