petron
13-06-2007, 20:18
Przecztałem mniejwiecej wszystkie temat odnośnie baterii i nie trafiłem na identyczny problem jak moj ... mam telefon prawie tydzien, był uzywany ale ponoc sprzedawca mówi ze bateria jest nowa, wyglada tak jak oryginalna SE i pewnie taką jest. Na poczatku jej nie formatowałem bo myślałem ze bateria jest używką, ale zaczeło mnie niepokoić coś takiego jak skaczący wskaźnik stanu baterii np położe telefon i leci bateria tam sobie dość szybko (wg mnie to ze 3-4 dni by miała czuwania) ale pomijam to i jak np zadzwonie albo nawet puszcze bączka to nagle mam 10% baterii mniej a po jakimś czasie wskaznik znowu wraca do normalnego stanu. Również ogladajac filmiki na telefonie nagle okazuje sie ze wkaznik pokazuje 20% baterii mniej, po odłożeniu telefonu na jakies 5-10 minut bateria wraca o ok 10-15%. Odniosłem wrazenie ze jest niesformatowana i tak tez powiedział sprzedawca ze trzeba sformatowac myślałem ze juz za poźno ale wziolem sie za formatowanie zrobiłem to 3 razy i od 1 razu dużej różnicy nieczuje... dalej wskaźnik skacze jak szalony. A co teraz czytam ? Ze tej baterii sie nieformatuje, niewiem juz czy to normalne czy ona dopiero nabierze prawidłowych właściwości czy moze nalezy ją wymienic ... Z początku czyli przed pierwszym ładowaniem pełnym przez noc (2 dni na poczatku używałem bez "formatowania" i strasznei szybko leciała bateria, 2 razy szybciej) działy sie naprawde dziwne rzeczy ... na przykład jak juz miałem tak ok 10-20% baterii to telefon sie wyłączał bez ostrzezenia. Teraz juz tego niema. 3-4 dni ją ładuje na fula i wyładowywuje ... 6 dni używam tego telefonu ... (mowa o w810i ale to podobny telefon do k750i i bateria ta sama wiec pisze tutaj gdyż niema dobrego forum odnośnie w810i w Polsce)... i jestem zawiedziony tymi skokami poziomu baterii i niską trwałością. Prosze o pomoc i odpowiedzenie na pytania czy to normalne ze wskaznik przy użytkowaniu poprostu nie idzie w dół tylko raz jest 50% a po odłozeniu telefonu i spawedzeniu ponownym 60%? Jeśli tak to czy i kiedy to minie? Przecztałem ze po tygodniu powinien juz trzymac tyle ile jest jego maksymalną możliwościa ale w porównaniu do nokii ktora miałem wczesniej to kiepsko mi wygląda... Z góry dziekuje za pomoc i przepraszam jeśli ktos już miał taki problem a nie dotarłem do niego na tym forum.