PDA

View Full Version : Nie działa Klawisz "1"

Quest1987
15-06-2007, 22:05
Na początku był problem bo telefon sam sobie wciskał klawisze. Trzymam go w spodniach wiec wielkie zdziwienie no ale jakoś to naprawiłem masowaniem i resetowaniem do upadłego.
Teraz kiedy był w moim plecaka a lało i to ostro zaczął wariować i tak przy wciskaniu serii klawiszów czyli 4, 5 lub 6 wciskało 456 gdy 7,8 lub 9 789 no i niżej też a klawisze 123 wogóle nie reagowały.
Teraz wysuszyłem telefon i o dziwo działają chociaż zaczął sie wciskać klawisz nr 2 co znowu jakoś naprawiłem a przestał działać klawisz 1.
Telefon jest po zmianie oprogramowania i dlatego mam zonka czy oddawać do serwisu czy aby sie nie skapną.
Wiadomo że zrobiłbym wszystko tak jak było wcześniej bo mam kopie bezpieczeństwa ale nie jestem pewny co do tego czy oni sie nie skapną a jak sie skapną to co będzie?

Czy jest na to jakieś wyjście bardziej miłe dla mojego portfela i nerwów?
Czy raczej będę zmuszony sprzedać fona bo zacznie strzelać fochy?

diablo2
15-06-2007, 22:19
powiem tak -jeżeli fon jest na gwarancji nic prostszego :lol: serwis- jeżeli nie to kupno nowej klawiaturki lub jeżeli nie dostaniesz klawiaturki to trzeba ją rozebrać i wyczyścić spirytusem ( nie wypić i chuchnąć na klawiaturkę tylko wyczyścić :lol: ) miałem zalany tel. i identyczne objawy wystarczyło rozebrać klawiaturkę i wyczyścić ale za to straciłem gwarancję :cry: -mała podpowiedź ?? nie rozerwij foli do której są przyklejone styki :lol: - powodzenia :lol:

Quest1987
15-06-2007, 22:22
No thx ale ja to nie moge za bardzo oddać do tego serwisu bo przecierz zmieniłem oprogramowanie wiec czy oni sie nie skapna i jakie beda tego kosekwencje?

diablo2
15-06-2007, 22:27
stracisz gwarancję i zapłacisz za naprawę nic wielkiego :roll: ( tylko nie wiem za ile Ci to naprawią :smile: )

Quest1987
15-06-2007, 22:44
to może lepiej samemu sie tym zająć a nie oddawać bo tak na marginesie to mieszkam w Olsztynie a u nas zamknęli serwis Ericsson dlaczego??
bo za dużo było takich ludzi jak ja a za mało takich co potrafili dobrze wkręcać. Sam nie wiem co teraz zrobić. Może się pobawie z telefonem jak dostane śrubokręt odpowiedni... ale to napewno po uprzednim przeczytaniu paru postów jak i co rozkręcać. Wydaje mi się że to wilgoć i być może jutro będzie git. A teraz będę sobie powtarzał "czemu nie wyjąłeś baterii kiedy tak lało" :P
Pozdro

kuki
16-06-2007, 15:09
Prosta sprawa chłopie! Bierzesz wykręcasz te 2 śrubki od panelu przedniego wyjmujesz klawkę (trochę wygląda jakby miała odlecieć ale tak ma być bo trzeba ją odpiąć z płytki głównej) Czyścisz tak jak napisał diablo2 i pewnie będzie chodzić :smile: Jak nie to ja proponuje zamiast oddawać do serwisu to kupić sobie na allegro zepsuty np. w800i za marne grosze np.100zł rozmontować go i wsadzić sobie klawkę :twisted:

Najpierw sobie ściągnij poradnik jak rozebrać k750i :smile: Bo to za pierwszym razem zawsze jest strach :lol: Ale ogólnie jak się wprawisz to będzie szło jak poo maśle :smile:

Quest1987
16-06-2007, 15:35
Hehe Kuki jak zwykle dzieki :)
Dzisiaj w tel "1" nie dziala a wogole to jeszcze zonki sa straszne. Od szwagra dostane moze srubokret to zrobie na wlasna reke bo nie mam po co oddawac do serwisu :)
Pozdro