PDA

View Full Version : Płyta Główna

DaViiiiD92dg
17-06-2007, 15:28
Witam mam małe zapytanie odnosnie płyty głównej do Sony Ericssona D750i . Dzisiaj właśnie dostałem telefon z gwarancji (oddałem 10.05.07 zgłosiłem awarie wyswietlacza, IrDA,Bluethoot i brak dzwięku) napisali mi ,że telefon został zalany cieczą i jest uszkodzenie mechaniczne telefonu dokładniej, Płyty głównej . Mam teraz do was pytanie, co radzicie zrobic w tej sytuacji, na gwarancje nie mam co juz liczyc bo i tak mi nie naprawia, radzicie mi naprawic płyte w serwisie, jezeli sie da oczywiscie czy kupic nowa, ale podobniez jest to nieopłacalne bo płyta nie jest taka tania, oczywiscie naprawiajac płyte główna idzie za tym ze wszytkie pozostałe usterki znikną . W tej sytuacji nie mam innej koncepcji prosze o odpowiedzi co moge zrobic i co sie opłaca. Z góry dziękuje i prosze o konkretne odpowiedzi a nie nabijanie sobie postów.

peter507
22-06-2007, 19:49
Płyta główna rzeczywiście może kosztować tyle że sie nie będzie opłacać. Płyty głównej raczej nie naprawisz po zalaniu bo sam miałem taki przypadek i nie da sie poprostu tego zrobić. Jak wymienisz pł. główną może być tak że np. irda mozle dalej nie działać. Jeśli moja odpowiedź wydaje Ci się nie konkretna to nie masz co na dokładniejsze liczyć bo nie wiadomo co się tak naparawde z tym fonem stało :D

rawilson
22-06-2007, 20:48
Jak wymienisz pł. główną może być tak że np. irda mozle dalej nie działać. :crazy:
czemu ma nie działac jak to jest na płycie głownej??? jak wymieni płyte głowną to z IRDA nie??? logiczne prawda??

kawas
24-06-2007, 15:43
DaViiiiD92dg nie ma w 100% pewności ze jak wymienisz płytę główną to będzie działać ok, z tego co pamiętam to koszt naprawy jest bardzo wysoki i w większości przypadków, lepiej kupić nowego fona.........