View Full Version : karta pamieci
Kiedziak
22-06-2007, 23:10
http://www.allegro.pl/item207343759_sony_memory_stick_pro_duo_high_speed _2gb_w_wa.html czy to jest orginalna karta? wyglada na orginal ;] i cyz jak zapelnie ja z 90% to bendzie ciac? bo nie wiem czy nie kupic 4 gb bo mi potrzebne tylko 2 no ale zeby nie cielo
nie wiem jak dla innych ale jak dla mnie to podróbka.. Na allegro jest 98% podróbek ;)
Kiedziak
22-06-2007, 23:20
ale ma opakowanie sony to przekonuje bo reszta bez opakowac i sa napisy cale na szaro
Podejrzana cena.. Karty HS są droższe od SD albo zwykłych Sony.. Jakbym miał kupować kartę to nie na Allegro tylko ze sklepu. Żeby mieć pewność że jest oryginalna.
Wredna podróba, za dziwną cenę, z tandetną naklejką... jeszcze zgrzewów specjalnie nie pozakał :P
Kiedziak
23-06-2007, 00:15
zreszta moze i ta podrobe kupie bo co za roznica ;p jak jest gwarancja i bendzie uszkodzona to wymiania a moj kumpel ma podrobke 4 gb i mu nic nie tnie ale ma tlyko cos kolo 1,5 gb zapelnione
hmmm... ja myślę ze karta to są podróbki 8) , strasznie tanie są :lol:
Ale dobre tam, ja tez mam podróbki karty pamięci , ale chodzi bardzo dobrze :razz: :razz: ;-) , nie miałem jeszcze z nią żadnych problemów, mam z 2 GB wolne 50 mb :lol: , to tel chodzi normalnie :faja:
karta kosztowała 120 zł :D
Czasem w podróbkach jest tak ze gdy karta ma przykładowo 2 giga działa dobrze tylko do jednego giga, a pozniej juz sie wali! Dziadoskie podróby :crazy:
Uchihanoikinokori
29-07-2007, 18:50
ja jakiś miesiąc temu kupiłem na allegro podróbke karte MS 2GB za 69 zł, a działa mi wszystko normalnie i nie było z nią żadnych problemów
the bill
29-07-2007, 20:18
ale ma opakowanie sony to przekonuje
a skąd wiesz, że na zdjęciu jest przedmiot wystawiony w licytacji?
gdybym ja wystawił na aukcji takie coś? powiedzmy za..... 5.000 PLN - też był byś tak podekscytowany?
http://images24.fotosik.pl/41/0d02dbeb5d737b98med.jpg
w tajemnicy powiem ci, że jest to model ok. 20 cm długości polakierowany lakierem bazowym tzw. kameleonem - wygląda na takim zbliżeniu jak prawdziwy [robione K800] :faja:
chce ci w ten sposób uświadomić, że nie zawsze kupujemy to co widzimy - jeśli czegoś nie dotkniesz, nie przekonasz sie.
Czasem w podróbkach jest tak ze gdy karta ma przykładowo 2 giga działa dobrze tylko do jednego giga, a pozniej juz sie wali! Dziadoskie podróby
ja jakiś miesiąc temu kupiłem na allegro podróbke karte MS 2GB za 69 zł, a działa mi wszystko normalnie i nie było z nią żadnych problemów
nie mogę sie nie zgodzić i dlatego nie dostaniecie gwarancji na 5 lat, a taką daje SONY i SanDisk.
ja mam pytanko dopiero kupiłem k750i i nie wiem jedenej rzeczy do jakiej wielkości telefon obsługuje karty?? z góry dzięki pozdrawiam
Jedni mowia ze do 1 gb drudzy do 2 a trzeci do 4 gb ;>
Kiedys na stnie producenta pisalo ze obsluguje do 4 gb.
Teraz pisze ze obsluguje do 2 gb :)
venom666
31-07-2007, 21:38
duża część "podróbek" to karty wyprodukowane w fabryce macierzystej i w 100% oryginalne.
Cały myk polega na tym że partia nie przechodzi wyrywkowej kontroli jakości i mimo iż powinna zostac skasowana to jednak w "dziwaczny" sposób lewymi kanałami trafia na rynek z zanizona cena i bez gwarancji producenta.
Dlatego potrafią działac idealnie albo się wysypac...