View Full Version : Problem z SE K750i
malolat.oln
26-06-2007, 02:11
Witam, nie czyta mi komp podlaczonego SEK750i
tzn. czyta, ale pisze, ze jest jakis problem itp,
jednak pare dni wczesniej bylo ok,
ale juz byly obiawy takie...
potrzebna mi wymiana wejscia od ladowarki,
moze ktos pomoc ? z gory dziekuje !
Być może wina po stronie kabla leży. Możesz to sprawdzić, jeśli ładowarka będzie ładować dobrze, to znaczy - wina kabla. Możesz też sterowniki zmienić, lub włącz kabel w innym slocie usb (na kompie)
rawilson
26-06-2007, 23:20
ale szczerze mówiac co do wymiany złacza to nie jest duzo zroboty bo ono jest wsuwane a nie lutowane... jago koszt? 9.99 na allegro + przesyłka...
dexterek
28-06-2007, 23:13
omgwtf1ładowarka korzysta z dwóch pinów .. Wiec tym sposobem nie sprawdzi w 100% ..
Przeczyść złącze np. igłą ;] Sprawdź na innym SE
ja niedawno dalem do serwisu kabel usb, bo mi nie laczyl i uznalem ze to wina kabla ;-) ale kilka dni temu spostrzeglem ze ladowarka laczy nie zadobrze ;-) nie wiem, ale moze jest to wina ze nie ma duzo tych zlotych igiel przy wejsciu ladowarki do telefonu :???: jesli wiecie cos mna ten temat to pomozcie ;-)
bylbym wdzieczny :smile:
dexterek
05-07-2007, 11:38
adamj wyczyść to .. igłą albo czymś cienkim i ostrym ..
maciejka1990
05-07-2007, 12:04
JA też mam takie problemy czasem, że w kompie pokazuje błąd przy podłączeniu. Wtedy po prostu podłączam do oporu, znaczy do momentu kiedy wszystko zadziała poprawnie ;) A zładowarka to już dla mnie norma, że przy wciśnieciu wtyczki w port w telefonie nic się nie dziej. Muszę nią zawsze poruszyć lub włożyc jeszcze pare razy ;/