View Full Version : port w k750i
ile kosztuje wymiana portu w k750i do ktorego podlaczamy kabel...ladowarke?????
Samego takiego gniazda niestety nie dostaniesz, gdyż jest on połączony z płytą główną. Można by kupić zepsutą płytę główną od k750i i wylutować/wyjąć/wyrwać (?:>) gniazdo :) :) Możesz w komisie popytać, za ile by wymienili, i czy w ogóle by wymienili. Samemu trudno będzie to zmienić...
Nie jestem w stanie zrozumieć co się mogło zepsuć w samym porcie, przecież to są po prostu druciki przeciągnięte na kawałku plastiku. Jeśli nie chcesz żeby cię obdarli z kasy w serwisie. Weź jakiś poradnik i wyciągnij płytę główną z korpusu. Na dole płyty będą takie styki jak masz np. w karcie grafiki przy komputrze etc. One sie wsuwają w ten plastik a na jego końcu są złącza od tych właściwych styków które sa uzywane np. przy ładowaniu. Sprawdź czy nei ma na nich żadnej sadzy etc. jak coś jest to przeczyść jest jakimś stosownym środkiem. No a przede wszystkim jeśli tego jeszcze nie robiłeś przeczyść styki od zewnątrz telefonu - na nich też lubi się zbierać syf blokujący przepływ energii.
rawilson
26-06-2007, 23:29
Samego takiego gniazda niestety nie dostaniesz, gdyż jest on połączony z płytą główną. Można by kupić zepsutą płytę główną od k750i i wylutować/wyjąć/wyrwać (?Smile) gniazdo Smile Smile Możesz w komisie popytać, za ile by wymienili, i czy w ogóle by wymienili. Samemu trudno będzie to zmienić...
jak to nie? masz tu Link (http://www.allegro.pl/item210031075_oryginalne_zlacza_systemowe_do_se_k7 50i_w810i.html#photo) do aukcji... wymiana jest banalnie prosta bo ono jest wysuwane a nie lutowane
EDIT
pcxxiv sorx.... czytowałem selektywnie i coś musiało mi sie walnac... :? poprawiłem i mam nadzieje ze sie nie gniewasz :oops:
pcxxiv napisał:
?? To nie sa moje słowa :P omgwtf1 to napisał.
Właśnie :razz: nie widziałem tego na allegro, chociaż szukałem :razz:
Mr.Coolio
27-06-2007, 14:18
Kiedyś było pełno. Musiała się aukcja skończyć. A kosztował takowy 9,99,- :)
Kiedyś było pełno. Musiała się aukcja skończyć. A kosztował takowy 9,99,- :)
nowlasnie, sam je ogladalem... :wink: