PDA

View Full Version : Problem z karta pamięci

thomaspol
27-06-2007, 23:00
Witam mam problem z karta pamieci do mojego K750i, mianowicie kupilem wczoraj nowa karte 2gb, fakt podrobe z allegro ale kwestia pieniedzy nie jest bez znaczenia, i na poczatku bylo wszystko wporzadku a pozniej cos zaczela ona swirowac, a dokladnie to robiac zdjecia niby bylo wszystko ok, w tel tez pokazywalo ladne zdjecia a gdy przyszlo do zgrywania na kompa to na zdjeciach sa rozne dziwne paski, miniaturki wygladaja normalnie dopiero po wlaczeniu zdjecia na caly rozmiar pokazuje ze jest dziwne;/ Daje karte na gwarancje, tylko takie pytanie czy to akurat taki przypadek czy juz tak z tymi kartami bedzie? I o co z tym moze chodzic?;/
http://i18.tinypic.com/4ulk8lk.jpg

pcxxiv
27-06-2007, 23:05
Naprawdę dziwne :/

tylko takie pytanie czy to akurat taki przypadek czy juz tak z tymi kartami bedzie?

Ustaw żeby zapisywało w pamięci telefonu, pstryknij fotke i zobacz jak ci zdjęcie wyjdzie.

Nie widziąłem czegoś takiego nigdy wcześniej... Nie wkręcasz?

thomaspol
27-06-2007, 23:07
No co Ty nie wkrecam, mam takiego nerwa bo nowa karta i takie cyrki;/ a probowalem juz wszystkiego, zrobilem zdjecia i zapisalem na tel, pozniej skopiowalem to zdjecie na karte pamieci i przy zgrywaniu na kompa dalej takie paski, i to za kazdym razem inaczej, inne kolory itd ale dziwne bo miniaturka zdjecia wyglada normalnie i w tel zdjecia wygladaja normalnie nawet jak je powiekszam. Stara karta pamieci dziala bez zarzutu wiec wina jest tej karty.

http://i18.tinypic.com/67ipljd.jpg

undy
28-06-2007, 06:58
To może być coś z aparatem, albo i z kartą, takie rzeczy sie dzieją jak sie kupuje podróbę.... Zmień rozmiar zdjęć może to coś da...

ps.Na tej ostatniej fotce zauważyłem ze mamy taka samą klawiaturke ^^

rawilson
28-06-2007, 17:44
thomaspol a sformatuj ja na fat 16 bo moze masz fat 32 i fon ma z nia problemy ;-)

Cziro
28-06-2007, 17:57
ja w moim starym siemensie mam zwalony aparat i taki kolorowy pasek na srodku jest :Pkupilem na allegro nowy byl jeszcze gorszy,wyslalem na gwarancje przyslali jeszcze gorszy caly ekran byl czarny xD
ps.mam taka sama myszke tylko ze biala :P

omgwtf1
28-06-2007, 18:05
Cziro a ja mam takie same głosniki :jupi:

rawilson, thomaspol napisał, że próbował zapisywać w pamięci telefonu, i to samo jest. To chyba jest niestety wina hardware...

thomaspol
29-06-2007, 00:03
Sformatowalem karte na fat16 i dalej ten sam problem. Poprostu walnieta karta jest. Jutro ja wysylam na gwarancje:P Ale poprostu dziwna rzecz to jest:P a tak btw jak robie zdjecia w mniejszej rozdzielce 640x480 to paskow nie ma lub sa ale np tylko jeden i taki nie widoczny prawie, wiec moze poprostu to jest wina tego ze jakis brak spojnosci przy zapisie wiekszych plikow, bo te 640x480 zajmuja 50kb a te w najwyzszej 500kb