View Full Version : 2 Problemy z SE K750i
Siwy Ogr
29-06-2007, 22:35
Problem 1. Ostatnio kupiłem sobie kabel USB do SE k750i. No i była tam płyta ze sterami i programem do zarządzania plikami telefonu. I gdy je sobie zainstalowałem, to przyszła kolej na podłączeniu telefonu do kompa.No to podłączam i pisze mi na telefonie Charging i to wszystko. Pika tylko na kompie, że coś się podłączyło i to tyle! Próbowałem już wszystkich programów. Nawet GFlash go nie może odnaleźć :( Telefon był znaleziony w Norwegii i sieć ma ustawioną na norweską itp. itd. , ale to od tego raczej nie zależy.
Problem 2. Jak już wcześniej pisałem tel. ma ustawioną sieć na norweską. Jest to po części NetCom oraz Telenor. No to więc przepisałem sobie stare ustawienia ze starego telefonu. Były to ustawienia Plusa. Wszystko było już cacy, aż do czasu gdy natknąłem się w ustawieniach proxy no i hasełko. **** raczej niewiele może mówić, więc gdyby ktoś wiedział jak ustawić ustawienia Internetu Plusa tak, aby sieć działa to prosiłbym o podanie ich.
Z góry dzięki ;)
pabul_77
30-06-2007, 00:15
Co do drugiego problemu to ci nie pomogę, bo nie wiem :P
Ale jeśli chodzi o pierwszy;
Ostatnio kupiłem sobie kabel USB do SE k750i
Jaki kupiłeś ten kabel? Oryginalny czy jakiś tani z taką małą płytą ze sterownikami? Próbowałeś instalować PC Suite?
Napisz, to spróbuje znaleźć przyczyne :P
Siwy Ogr
30-06-2007, 10:25
Zapłaciłem za niego 13 zł. Była tam jakaś płytka no to zainstalowałem "Drivers" oraz Pc Suite dla k750i. Zresztą na kablu od kolegi też nic, a u niego na k510i działa. Więc naprawdę nie wiem :(
Gdy podłączysz telefon wtedy komputer powinien znaleźć nowe urządzenie i zainstaluj wszystkie sterowniki pokolei ale zależy jaki masz system operacyjny.
pabul_77
01-07-2007, 13:53
na kablu od kolegi też nic, a u niego na k510i działa
to trochę dziwne...możliwe że masz coś z telefonem...na początku myślałem, że to może być wina kabla, no ale jak mówisz, że na kablu od kolegi też nic to raczej jest coś z fonem. Możesz spróbować przeczyścić to wejście w telefonie do którego podłączasz kabel...Chyba robiło się to namoczonym w spirytusie wacikiem, ale mogę się mylić, bo szczerze to nie pamiętam :P
Jak ma stery od k510i to nie wykryje k750i. Przynajmniej u mnie jest taka sytuacja tyle, że na odwrót ;) Ja na Twoim miejscu zainstalowałbym Pc Suite, ale ściągniętego z internetu.
Siwy Ogr
02-07-2007, 17:56
Jest też tak, że na moim kablu są na wierzchu wszystkie ząbki, a u kolegi tylko 3 :neutral: Lecz nie jestem pewien czy chodzi o wejście, bo ładowarka działa. Zresztą komp mi wykrywa urządzenie, a jak chcę zainstalować sterowniki, to szuka i nic.
sunny erricsun
02-07-2007, 19:57
jeżeli dobrze przeczytałem to moja porada do 2 problemu bedzie taka:
wejdź na strone plusa i jest tam takie cos jak autokonfiguracja. przyślą ci ją sms'em za free. musisz tylko trochę POSZUKAĆ
rawilson
02-07-2007, 21:02
jeżeli dobrze przeczytałem to moja porada do 2 problemu bedzie taka:
wejdź na strone plusa i jest tam takie cos jak autokonfiguracja. przyślą ci ją sms'em za free. musisz tylko trochę POSZUKAĆ tylko ze plus wysyla ustawienia na swoja siec... a on uzywa jakiejs norweskiej...
Siwy Ogr
03-07-2007, 16:47
Używam sieć Plusa. ale chodzi mi o to, że właśnie jest skonfigurowany internet na sieć Norweską. Co do posta Sunn'ego dzięki :)