PDA

View Full Version : Menu w fonie leży - bardzo pilne!

Lord
06-07-2007, 22:44
Witam. Piszę szybko i zważam dziś na wszystkie litery. Jak mówiłem moije menu w telefonie się popsuło - zaraz wyjaśnię cały proces. Najbardziej się boję o to że nie zdąze go naprawić - JUTRO WYJEżDZAM!!! - POMóżCIE!!!

Zaczeło się tak chciałem sobie wgrać coś na pasek scrool (przewijania) w menu. Znalazłem plik layout w jakiś ikonkach i go wgrałem.
Następnie gdy uruchomiłem tel, wszystko ładnie chodziło, (tylko jedna sprawa - nie wyświetlało napisu sieci (u mnie pl-plus - ale to pewniie jakieś ustawienia były w tym layout)). Zapragnąłem sobie zmienić ikonki więc weszłem w mobyexplorer i tak jak zawszę to robiłem zmieniłem sobie ikonki. Lecz gdy weszłem do menu pokazał mi się błąd - (błąd konfiguracji) - a to może oznaczać tylkio jedno (skoro jest po polsku) - że do menu nie da się wejśc nawet po naciśnięciu OK. Tak więc weszłem do fara i usunąłem ikonki, i wgrałem nowe, potem rest, i właczam tel. a tu nadal jest! potem zmieniłem layout na inny. Jest nadal. Potem na oryginalny (chyba). Jest nadal. Potem wgrałem inne ikonki przez fara. I nadal jest. Już nie wiem co robić - w was cała nadzieja. POMOCY!!!

rawilson
06-07-2007, 22:47
jak tak jest to wgraj nowe FS - maina nie ruszaj

pcxxiv
06-07-2007, 22:50
weszłem w mobyexplorer i tak jak zawszę to robiłem zmieniłem sobie ikonki.

Jesli masz patcha na trzymanie plików menu w miejscu do którego moby ma dostęp zmiana menu.ml w farze nic ci nie da. Musisz dać poprawny plik menu.ml tam gdzie go przekierowywuje ten patch.

Lord
06-07-2007, 22:53
jak tak jest to wgraj nowe FS - maina nie ruszaj

Czy wtedy tracę patche?

esli masz patcha na trzymanie plików menu w miejscu do którego moby ma dostęp zmiana menu.ml w farze nic ci nie

Ha, nawet nie wiem czy ja mam takiego.... zapomniałem... cóż chyba muszę mieć bo skoro moby się tam dostaje - na bank wgrywałem patcha żeby można było zmieniać ikonki menu bez użycia fara.

Musisz dać poprawny plik menu.ml tam gdzie go przekierowywuje ten patch.

Hmm. A jak dawałem w ogóle inne menu, to i tak trzeba to przekierowywać/

rawilson
06-07-2007, 22:56
Czy wtedy tracę patche?
własnie nie tylko tapety, dzonki i te duperele

Lord
06-07-2007, 22:58
wow! to znaczy wszystko co mam na karcie pamięci muzyke, wszytkie mp3 też? :cry:

pcxxiv
06-07-2007, 23:00
Nie rozumiesz o co mi chodzi ;P

Masz patcha przez którego telefon szuka pliku menu.ml w dajmy na to folderze inne/menu (może to być zupełnie inny folder - nie wiem co to za patch, dałem to dla przykładu). Jeśli telefon szuka tego pliku w inne/menu to wgranie go przez fara nic nie da - musisz podłączyć włączony telefon wejść do folderu inne/other potem do tego menu i tam podmienić menu.ml które wgrałeś wcześniej mobym na jakiś poprawny. Tyle

Jeszcze raz zaznaczam - lokacja inne/menu jest tylko dla przykładu.

Lord
06-07-2007, 23:02
ok pcxxiv, zaraz spróbuje a jak to nie pomoże zostaje sposób rawilsona ;-)

rawilson
06-07-2007, 23:46
to znaczy wszystko co mam na karcie pamięci muzyke, wszytkie mp3 też?
nie tylko to co w fonie...
pcxxiv masz racje jesli ma tego patcha... ale w takim razie dlaczego to mu sie stalo jak wgrał farem menu a tamtego nie skasował??? :?: :?: :?:

pcxxiv
06-07-2007, 23:55
Jak dla mnie sytuacja jest oczywista ;) Co ma dać zmiana farem jeśli przez tego patcha telefon ani razu nie czyta menu.ml z fs. A stało mu się tak ponieważ ten błędny plik menu.ml jest wciąż w tym wyznaczonym przez patcha katalogu i telefon próbuje wyciągnąć z niego strukturę menu, no ale niestety nie daje rady ;) Tyle.

Kaamil
01-08-2007, 14:20
Mam problem. Chciałem sobie dziś zmienić ikonki w telefonie. Wszystko wgrałem itd tylko potem po włączeniu telefonu, gdy chcę wejść do menu pisze mi "błąd konfiguracji, skontaktuj się z operatorem sieci lub centrum usług".

Mam CID 36 red. Co zrobić?

Lord
01-08-2007, 14:22
Musisz zainstalować na komputerze pprogram My phone Explorer. I przez niego wejść do pamięci telefonu, i tam w menu wgrać.. menu xD

Kaamil
01-08-2007, 14:23
To podaj jakiś link do tego programu i poinstruuj co tam zrobić.

Sprawa jest pilna...

Lord
01-08-2007, 14:30
Proszę o to link -

My phone Explorer (http://www.4shared.com/file/18801430/d674d29b/MyPhoneExplorer_Setup_157.html)

Kaamil
01-08-2007, 14:32
Wywala na strone główną 4shared. Tak jakby Frann nie miał tam już konta? Nie wiem. Masz jeszcze jakiś inny link skąd to można ściągnąć?

EDIT: już działa. Teraz jakoś mnie poinstruuj.

Lord
01-08-2007, 14:41
Dobrze. Przepraszam że wcześniej się nie zapytałem. :???:
Masz może patcha na przeniesienie ikonek do inny?

Kaamil
01-08-2007, 14:42
Nie wiem. Ale raczej nie. A jeśli mam i zrobię to tak jakbym nie miał to coś się stanie?

Raczej nie mam.

Lord
01-08-2007, 14:47
Nie nic się nie stanie. Ale chodzi o to że myślałem że masz i przez my phone explorer teraz nic nie zdziałasz...
Musisz iść do fara i tam wgrać to menu

Przepraszam za kłopot z tym phone'm ;-)

Kaamil
01-08-2007, 14:49
To powiedz jak wgrać to menu w farze bo jak widzisz zbyt mądry w te klocki nie jestem xDD.

Lord
01-08-2007, 15:02
Wchodzisz do Far

FS/tpa/preset/menu, usuwasz ikonki z telefonu i wgrywasz jakieś inne. Jeśli masz cid 49 to wgrywasz jeszcze REST dodpowiedni dla swojego softu, jeśli masz cid 36 nic nie wgrywasz. ;-) Gotowe

Kaamil
01-08-2007, 15:03
Dzięki za poświęcony mi czas ale wystarczyło powiedzieć "Wgraj od nowa ikony" ')